• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Karın kısmında şişlik

cimennnn

Tutkulu
Merhaba, kızımın karnının sağ tarafında böyle bir sarımtrak yumuşak şişlik oluştu sebebi nedir bilginiz var mı? Ciddi bir problem midir?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba o kısım bir anda mi oldu yoksa zaman içinde mi. İki ihtimal aklıma geliyor ya yağlanma yada kıst tarzı bir şey. O şişlik sert mi yumuşak mı. Kaç gram kuşunuz acaba. Tünekte yada parmağınızda videosunu görebilir miyiz.

cimennnn

Tutkulu
Merhaba o kısım bir anda mi oldu yoksa zaman içinde mi. İki ihtimal aklıma geliyor ya yağlanma yada kıst tarzı bir şey. O şişlik sert mi yumuşak mı. Kaç gram kuşunuz acaba. Tünekte yada parmağınızda videosunu görebilir miyiz.
Yaklaşık 2 hafta oldu oluşum sürece bazen şişlik azalıyor yada artıyor. Yumuşak herhangi bir sertlik yok elimle bastırınca kayboluyor dokununca sertlik gibi birsey olmuyo. Kuşumun kaç gram olduğunu bilmiyorum malesef elimde tartı mevcut değil. Güncel videosu bu taşıyla oynuyordu normalde böyle boynu bükük fln durmuyo yani ☺ popomuzda malesef lipom mevcut fazla yumurtlamaktan dolayı Kuyrukta ki düşüklük ve şişlik sebebi bundan dolayı

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Hassas tartı bulup kuşunuzun gramajını ölçüp bizlerle paylaşırsanız iyi olur. Yemesi içmesi keyfi nasıl acaba. Bana nedense yağlanma şüphesi uyandırdı.Temiz beyaz peçeteye güncel dışkı fotosu atar mısınız. Müsait zamanınızda videosunu da görelim 😊

cimennnn

Tutkulu
Videoyu koyamadım bir türlü kusura bakmayın yeni koyabildim ☺

cimennnn

Tutkulu
Hassas tartı bulup kuşunuzun gramajını ölçüp bizlerle paylaşırsanız iyi olur. Yemesi içmesi keyfi nasıl acaba. Bana nedense yağlanma şüphesi uyandırdı.Temiz beyaz peçeteye güncel dışkı fotosu atar mısınız. Müsait zamanınızda videosunu da görelim 😊
Yeme içmesi keyfi yerinde bir sıkıntımız yok. Dışkı resmini de gün içinde atarım ☺

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Videoyu koyamadım bir türlü kusura bakmayın yeni koyabildim ☺
Evet gördüm gerçi pek bir şey anlayamadım videodan 😊 ama keyfi yerinde gibi. Gün içinde sık sık kuşunuzu uçuruyor musunuz. Dışkı fotosu da tamam müsait zamanında atarsınız. 🖐🏻

cimennnn

Tutkulu
Evet gördüm gerçi pek bir şey anlayamadım videodan 😊 ama keyfi yerinde gibi. Gün içinde sık sık kuşunuzu uçuruyor musunuz. Dışkı fotosu da tamam müsait zamanında atarsınız. 🖐🏻
Güncel şimdi yaptı çektim ☺ sık sık uçuruyorum günde 5 kere falan 10 tur uçmasını sağlıyorum kendi keyfiye uçmak istemiyo veterinere sorduğum da lipomdan dolayı uçmak istemez vs demişti ben kilo alıp karaciğer yağlanması yada kas zayıflaması vs olur diye uçuşlarını yaptırdım uçuyor yani bir sıkıntımız yok uçmak da

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Yem haricî farklı bir şey verdiniz mı dışkı katı olması gereken değil o yüzden sordum. Müdavim üye olduğunuz için soruyorum 😊 entrobac ve multivitamin gervit i düzenli şekilde veriyor musunuz. Elinizde entrobac var ise yarından itibaren üç gün üst üste suyu tazeleyerek verelim. Şişliğe gelirsek dediğim gibi yağlanma ihtimaline karşı sağlıklı yorum hassas tartı bulup gramajını ölçmek. Eğer öyle bir durum var ise diyet programı uygulanması lazım. Kist ise bunu gittiğiniz veteriner eğer kanatlılardan anlıyor ise kist olup olmadığını söyler diye düşünüyorum. yada buradaki uzman arkadaşlarımızın bu duruma ait yorumları olabilir 😊

cimennnn

Tutkulu
Yem haricî farklı bir şey verdiniz mı dışkı katı olması gereken değil o yüzden sordum. Müdavim üye olduğunuz için soruyorum 😊 entrobac ve multivitamin gervit i düzenli şekilde veriyor musunuz. Elinizde entrobac var ise yarından itibaren üç gün üst üste suyu tazeleyerek verelim. Şişliğe gelirsek dediğim gibi yağlanma ihtimaline karşı sağlıklı yorum hassas tartı bulup gramajını ölçmek. Eğer öyle bir durum var ise diyet programı uygulanması lazım. Kist ise bunu gittiğiniz veteriner eğer kanatlılardan anlıyor ise kist olup olmadığını söyler diye düşünüyorum. yada buradaki uzman arkadaşlarımızın bu duruma ait yorumları olabilir 😊
Malesef vitamin ve probiyotik veremiyorum götürdüğüm veteriner ilaçlar verdi lipom için onları kullanırken vitamin ve probiyotigi yasakladı akciğerine zarar verir demişti kullamiyoruz bayadir. Üzüm yedirdigim için olabilir bugün üzüm yedik. Anladım yardımınız için teşekkür ederim hassas tartı alıcam inşallah yakın zamanda. İnşallah kist değildir malesef veteriner ücretleri o kadar pahalı oldu ki götüremiyorum malesef ilaç paralarını ayarlamaya çalışıyorum ama ciddi birsey olduğundan şüphelenen olursa mecbur önce veteriner olayına giricem ☺

Üst Alt