• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Karga yavrusu

svlkoc

Yeni Üye
Yaklaşık 1 hafta önce bir karga yavrusu buldum, çok küçük değil ama hala uçamıyo, fazlasıyla zayıf düşmüş ayrıca sağ gözü kapalı duruyo çevresinde herhangi bi açık ya da kabuklu yara yok ancak kafa tüyleri fazla seyrek, dövüldükten sonra iyileşmiş gibi, kedi maması ve yumurtayla besliyorum şimdilik enerjisi yerinde ve elime geliyo alıştı iyice.

Asıl sormak istediğim sağlığı, gözü için ne kullanabilirim, enfeksiyon veya bakteri kapmış olmasından korkuyorum, kuşun ve dışkıların fotoğrafını koyucam
1000007255.jpg1000007251.jpg1000007228.jpg1000007219.jpg
Sarılıklar yumurta düzgğn silememiştim cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

svlkoc

Yeni Üye
Teramisin göz merhemi ve gentagut veya tobrased göz damlası kullanabilirsiniz. Hiç mi açmıyor gözünü.
Hiç açmıyo, besledim az önce baktım biraz yine kızarma renk farklığı yok ama sulu biraz
Evde yetişkinler için gentagut antibiyotik damla var uygun mudur doz ne kadar olucak?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Hiç açmıyo, besledim az önce baktım biraz yine kızarma renk farklığı yok ama sulu biraz
Evde yetişkinler için gentagut antibiyotik damla var uygun mudur doz ne kadar olucak?
Evet o damla. Tek damla damlatın. Mümkünse elinizle gözü aralamaya çalışıp damlatın ve biraz bekleyin. İnsan gözü gibi olmadığından Damla balon şeklinde kalıp hemen akıyor

svlkoc

Yeni Üye
Teramisin göz merhemi ve gentagut veya tobrased göz damlası kullanabilirsiniz. Hiç mi açmıyor gözünü.
Annem atmış o damlayı baktım yeniden kortizonlu damla ve inflased damla var ağrı kesici yazıyo üstünde
Bunun dışında antibiyotik veya probiyotiğe gerek var mı?

Ece A.🥇

Tutkulu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Yardımsever üye
Merhaba, gözüne ılık çay pansumanı yapabilirsiniz, pansumandan sonra Gentagut veya Tobrased göz damlasını, veya Teramisin göz merhemi temin edip kullanırsanız iyi olur. Antibiyotik konusunda yorum yapamıyorum bunun için diğer deneyimli arkadaşlarımızın yorumlarına bırakıyorum, birini de etiketlemek isterim @Şehmus BAKIR 🙏 . Probiyotik verebilirsiniz. Hatta verirseniz iyi olur. Röhnfried vitaminlerini öneririm, BT Amin Forte B vitamini, Entrobac Probiyotik ve Gerwit-V multivitamin. Un kurdu, solucan, sinek gibi proteini yüksek besinlerle tanıştıradabilirsiniz.
Verdiğiniz yumurtanın üzerine bir mercimek tanesi kadar probiyotiği ekleyip yedirebilirsiniz. Şırınga veya çay kaşığı ile su vermeyi de unutmayın lütfen :)

svlkoc

Yeni Üye
Merhaba, gözüne ılık çay pansumanı yapabilirsiniz, pansumandan sonra Gentagut veya Tobrased göz damlasını, veya Teramisin göz merhemi temin edip kullanırsanız iyi olur. Antibiyotik konusunda yorum yapamıyorum bunun için diğer deneyimli arkadaşlarımızın yorumlarına bırakıyorum, birini de etiketlemek isterim @Şehmus BAKIR 🙏 . Probiyotik verebilirsiniz. Hatta verirseniz iyi olur. Röhnfried vitaminlerini öneririm, BT Amin Forte B vitamini, Entrobac Probiyotik ve Gerwit-V multivitamin. Un kurdu, solucan, sinek gibi proteini yüksek besinlerle tanıştıradabilirsiniz.
Verdiğiniz yumurtanın üzerine bir mercimek tanesi kadar probiyotiği ekleyip yedirebilirsiniz. Şırınga veya çay kaşığı ile su vermeyi de unutmayın lütfen :)
Çok teşekkür ederim

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yaklaşık 1 hafta önce bir karga yavrusu buldum, çok küçük değil ama hala uçamıyo, fazlasıyla zayıf düşmüş ayrıca sağ gözü kapalı duruyo çevresinde herhangi bi açık ya da kabuklu yara yok ancak kafa tüyleri fazla seyrek, dövüldükten sonra iyileşmiş gibi, kedi maması ve yumurtayla besliyorum şimdilik enerjisi yerinde ve elime geliyo alıştı iyice.

Asıl sormak istediğim sağlığı, gözü için ne kullanabilirim, enfeksiyon veya bakteri kapmış olmasından korkuyorum, kuşun ve dışkıların fotoğrafını koyucam
Ekli dosyayı görüntüle 89575Ekli dosyayı görüntüle 89576Ekli dosyayı görüntüle 89577Ekli dosyayı görüntüle 89578
Sarılıklar yumurta düzgğn silememiştim cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
Göz için ve tüyler için ek olarak crystalin animal health öneririm trendyoldan alabilirsiniz çok iyi gelir ☺

svlkoc

Yeni Üye
İstanbuldaysanız bana bırakın ben bakayım çünkü besleme yapılması lazım canlı yem vs. Ve tedavi de gerektirir. Bana özelden ulaşırsanız iletişim bilgilerimi iletirim
Elimde 5 çeşit canlı yem var, daha önce de bir çok hayvana böyle baktım, sadece hangi ilacı vermem gerektiğini bilmiyorum

svlkoc

Yeni Üye
Malesef eczanede dediğiniz damlalardan yokmuş ninemlerden Ofnol s ve Dolte süspansiyon damla var
Doltenin kağıdında kızarıklık şişkinlik kaşıntı için kullanılır yazıyo
Ofnol s ise genel olarak alerjenler için kullanılır diyo. Uygun mudur hayvan için

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Malesef eczanede dediğiniz damlalardan yokmuş ninemlerden Ofnol s ve Dolte süspansiyon damla var
Ofnol s ise genel olarak alerjenler için kullanılır diyo. Uygun mudur hayvan için
Gentagut da alabilirsiniz ama crystalin de iyi gelir ☺

Ece A.🥇

Tutkulu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Yardımsever üye
O damlalar hakkında benim bir bilgim yok malesef ama @Burçak A. Hanım'ın dediği Crystalin Animal Health solisyonunu da alabilirsiniz sanırım Trendyol'dan temin edebilirsiniz :)