• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kardeşim kuş yakalamış dışarda

Gruym

Yeni Üye
Yakaladığı kuşun fotoğraflarını attım başta sultan papağanı diyordum yüksek ihtimalle öyle zaten ama yanak lekeleri oluyormuş sanırım bunun yanaklarında leke falan yok. Kuşun türünü, cinsiyetini, yaşını nasıl öğrenirim ve hangi koşullarda bakmam gerektiği konuşunda yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekürler.

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Merhaba, evet güzel bir sultan papağanı bu 😊. Renk mutasyonu whiteface pied olarak geçiyor. Cinsiyet için ötüşünü dinlememiz lazım. Streamable.com üzerinden öterken bir videosunu atabilir misiniz? Bu kafes sultan papağanına küçük, imkan varsa daha büyük bir kafese alınmalı. Burada kalacaksa eğer plastik tünekleri tahta ile değiştirin. Aynayı çıkarın. Kafese ek olarak kalamar kemiği, kuş kumu, mineral blok asabilirsiniz. Yaşı için kanat altının fotoğrafını, gaga çevresini ve ayaklarını görebilir miyiz? 1.5-2 yaşından sonra hepsi hemen hemen aynı göründüğü için sadece yetişkin mi değil mi onu söyleyebiliriz. Bol bol ilgilenin, oyuncak asın. Dışarda bulduysanız korkmuş, hasta olabilir. İmkanınız varsa sağlık durumunu bir veterinere kontrol ettirebilirsiniz.

Gruym

Yeni Üye
Merhaba, evet güzel bir sultan papağanı bu 😊. Renk mutasyonu whiteface pied olarak geçiyor. Cinsiyet için ötüşünü dinlememiz lazım. Streamable.com üzerinden öterken bir videosunu atabilir misiniz? Bu kafes sultan papağanına küçük, imkan varsa daha büyük bir kafese alınmalı. Burada kalacaksa eğer plastik tünekleri tahta ile değiştirin. Aynayı çıkarın. Kafese ek olarak kalamar kemiği, kuş kumu, mineral blok asabilirsiniz. Yaşı için kanat altının fotoğrafını, gaga çevresini ve ayaklarını görebilir miyiz? 1.5-2 yaşından sonra hepsi hemen hemen aynı göründüğü için sadece yetişkin mi değil mi onu söyleyebiliriz. Bol bol ilgilenin, oyuncak asın. Dışarda bulduysanız korkmuş, hasta olabilir. İmkanınız varsa sağlık durumunu bir veterinere kontrol ettirebilirsiniz.
Şuan da pek anlaşamıyoruz elime aldığım gibi her yerimi ısırmaya başladı eldivenle elime alayım dedim bu seferde çok hareketli olduğu için fotoğrafını çekemedim evde başka birisi olsa ona çektirirdim ama şuanda tekim ayak ve gaga çevresini attım. Dışarıda bir süre durduğundan çok korkmuş olmalı fazla ses çıkarmıyor çok nadir ötüyor o yüzden sesini kayda alamıyorum ne zaman öteceği belli değil.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Arkadaş genel bilgileri vermiş ama siz yinede gerekli bakım harcamalarını yapmadan önce sağa sola haber verin belki sahibide arıyordur. Kuş kaybetmenin acısı çok büyük oluyor. Görselini göstermeden sorgulayın. Size fotoğraf gösterirlerse sahibi olduğuna emin olursanız verin.

Gruym

Yeni Üye
Arkadaş genel bilgileri vermiş ama siz yinede gerekli bakım harcamalarını yapmadan önce sağa sola haber verin belki sahibide arıyordur. Kuş kaybetmenin acısı çok büyük oluyor. Görselini göstermeden sorgulayın. Size fotoğraf gösterirlerse sahibi olduğuna emin olursanız verin.
Arıyoruz zatende çok zor bulmamız kedi köpek olsa belki

Gruym

Yeni Üye
bulduğunuz bölgenin yakınındaki pet shoplara haber verebilirsiniz ben kaybolan kuşumu öyle bulmuştum 🤗
Bir kaç yıl öncede muhabbet kuşu yakalamıştım hangi petshopa sorsam evet evet bir kaç gün önce kuşum kaçmıştı demişti :)

rabianurbakus5

Aktif Üye
Bir kaç yıl öncede muhabbet kuşu yakalamıştım hangi petshopa sorsam evet evet bir kaç gün önce kuşum kaçmıştı demişti :)
ay hiç bu açıdan düşünmemiştim mutlaka o tarz kişilerde vardır ben kuşumu dışarda bulmuştum petshopa gidip söylemiştim onlarda sabah birilerinin sorduğunu soyledi bende numarami biraktim üstüne iki hafta ara ara sordum arayan soran olmayınca ben sahiplendim tabikide kuşum kaçınca ilk iş aynı pet shopa söyledim ertesi gün dışarda kuşumu bulan bir çocuk benim kuşumun cinsiyetini öğrenmek için pet shopa götürmüş o şekilde abi bana haber verdi hatta kuşumda o sıra kuluçka dönemine girmek üzereydi yavrular olunca bir yavruyu kuşumu bulan aileye vermiştim 🤗 bu yüzden böyle bir tavsiyede bulundum ama siz bilirsiniz tabikide arasanızda muhtemelen bulamazsınız benimki tamamen şans işiydi 🙂.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bu nedenle fotoğraf video vs göstermesini istemelisiniz. Göstermeyene vermeyin.

Begcennetpapaganı

Paylaşımcı
Yakaladığı kuşun fotoğraflarını attım başta sultan papağanı diyordum yüksek ihtimalle öyle zaten ama yanak lekeleri oluyormuş sanırım bunun yanaklarında leke falan yok. Kuşun türünü, cinsiyetini, yaşını nasıl öğrenirim ve hangi koşullarda bakmam gerektiği konuşunda yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekürler.
Instagram gibi yerlerde her şehrin kendi bilgilerini olaylarını, etkinliklerini içeren çok kapsamlı sayfalar oluyor nerde yaşıyorsanız ilan verebilirsiniz, kanıtlayan kişiye de kuşu verirsiniz yani sahibine. Benim kuşum kaçtığında yağmurda koşarak onu nasıl aradığımı asla unutmuyorum umarım yaşıyordur oda bu kuş gibi 😔 sahibi de perişandır. 🙏