• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kardeş kuşlar

Nurbay

Aktif Üye
Merhabalar kardeş muhabbet kuşlarını eşleştiriyor musunuz bunun bir sakıncası var mı

Mert.

Eski Forumcu
ESLESTİREN GORDUM ama bir sakıncası varmı bilmiyorum

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bildiğim kadarıyla riskli bir durum diye biliyorum. Ama uzmanlarımız daha net yorumda bulunurlar.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Riske girmeye değmez. Irk küçülmesi, genetik bozukluk,zayıf kan hattı,kemik yapısı problemleri oluyor diye biliyorum. Aynı anne babadan farklı kuluçkadan çıkan kuşları bile eşlemeyin.

Nurbay

Aktif Üye
Riske girmeye değmez. Irk küçülmesi, genetik bozukluk,zayıf kan hattı,kemik yapısı problemleri oluyor diye biliyorum. Aynı anne babadan farklı kuluçkadan çıkan kuşları bile eşlemeyin.
Bende emin olamadım çünkü kuşçuya sormuştum doğada öyle bir şey mi var kardeş falan farketmiyor dedi kuşum kızgınlık döneminde kardeşi ablamdaydı bir araya gelince çiftleştiler korkuyorum açıkçası sorayım dedim

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
hayır eşleştirmeyin,kalp sorunları veya genetik bozukluklar olabiliyor

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Bende emin olamadım çünkü kuşçuya sormuştum doğada öyle bir şey mi var kardeş falan farketmiyor dedi kuşum kızgınlık döneminde kardeşi ablamdaydı bir araya gelince çiftleştiler korkuyorum açıkçası sorayım dedim
Çiftleşme sıkıntı değil ama yavru almayın.

Soner

Aktif Üye
Kardeş kuşlardan yavru alıp herhangi bir sorun yasamayanlarda var ama ne olursa olsun sorunlu,sakat ve hasta olma riski her zaman fazladır o riske girmeye değmez derim.

Nurbay

Aktif Üye
Kardeş kuşlardan yavru alıp herhangi bir sorun yasamayanlarda var ama ne olursa olsun sorunlu,sakat ve hasta olma riski her zaman fazladır o riske girmeye değmez derim.
Anladım bende ne olur olmaz diye uzak tutuyorum teşekkürler