• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Karaciğer Tedavisinde Başarılı Olan Varmı ?

Stereo

Yeni Üye
Muhabbet kuşumun karaciğeri için hepacarnitol ağızdan 1 damla 10 gün kullanıp 10 gün ara veriyorum,röntgen için kontrole gittiğimde değişen birşeyin olmadığını söyleyerek tedaviye devam dendi,ciğerlerde tıkanma var,onun için şiringaya antibiyotik çekip verdi,birde tidibiotic isimli probiyotik kullanıyorum,4 gün sonra tekrar kontrolü var,Şuan bayağı tüy döküyor,kuyruk kısmındanda 2 tüyü attı,kanat kısmındanda tüy döktü,sürekli uyuma ihtiyacı duyuyor.Dışkısı eskisine göre koyu çimen yeşili,ürat bazen sarı bazen beyaz,normal katılığında ama az dışkılıyor.Birde uçması için hareket ettirdiğimde kusuyor.Anlayamadım tüy dönemindemi ? Yoksa karaciğer hastalığımı ilerliyor ? Kuyrukta sallanma var ve kabarık duruyor.Tüm bunlar karaciğerdenmi yoksa tüy dökümündenmi kaynaklanıyor anlayamadım,Karaciğerinde problem varken antibiyotik ve probiyotik gibi ilaçlar karaciğeri daha fazla yormazmı ?
Hiç karaciğeri hasta olan kuşunu tedavi eden oldumu ? Bu tedavi edilebilir birşeymi ? Yoksa imkansızmı ? Kuyruğu sürekli böyle sallanmıyor,genelde yemek yedikten sonra,uykudan uyandıktan sonra,dinlenme aşamasında iken oluyor.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba karaciğer yağlanması ise değerleri düzene girer ama karaciğer yetmezliği, kronik veya genetik ise bu malesef düzelmez ve ömür boyu ilaca tabi olur. İsterseniz röntgenleri buraya ekleyin bir bakalım yorum yapalım.Evet karaciğer hastalarına antibiyotik verilmesi uygun olmaz biz bu durumda kanatlı uzmanımızın tedavisi olan Hemaopatik ilaç, zeolitli kursaktan besleme ve diyet yem tedavisi uyguluyoruz ve bir çok hastada başarılı olduğuna şahit olduk☺

Stereo

Yeni Üye
Merhaba karaciğer yağlanması ise değerleri düzene girer ama karaciğer yetmezliği, kronik veya genetik ise bu malesef düzelmez ve ömür boyu ilaca tabi olur. İsterseniz röntgenleri buraya ekleyin bir bakalım yorum yapalım.Evet karaciğer hastalarına antibiyotik verilmesi uygun olmaz biz bu durumda kanatlı uzmanımızın tedavisi olan Hemaopatik ilaç, zeolitli kursaktan besleme ve diyet yem tedavisi uyguluyoruz ve bir çok hastada başarılı olduğuna şahit olduk☺
Çok teşekkür ederim,kontrole 3 gün kaldı,filmi kontrole gittiğimde çekip burada paylaşacağım,benim kafama takılan esas sorun,bu kuyruk atması ve kusma,kabarık durma tüy dökümü ile alakası varmı ? Çok fazla tüy döktü kanatlardan 3 tüy,kuyruktaki iki uzun tüyleri,göğüsündeki tüyleri bayağı döktü,kabarık duruyor,bazen canlanıyor bazen tekrar uyku ve dinlenme moduna geçiyor,çok uyuyor,enerjisi gidip geliyor,çok yem yiyor,kafasını kafes askısına sürtüyor,kafasında tüy kapsülleri,diplerinde kırmızı yeni çıkan tüyler var.Hemaopatik ilaçlar ne tür bir ilaç oluyor ? Benim kuşum yem yiyor,sadece hemaopatik ilaçlar ile kursaktan besleme yapmadan tedavi edilmesi mümkünmüdür ?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
merhaba, kuşunuz nasıl oldu acaba, bayağı bir zaman da geçmiş aradan. benim kuşumda da karaciğer büyümesi var, 1 aydır tedavi görüyor. çok zayıftı şimdi biraz toparladığını söylüyor veterineri, çektiği röntgenlerle gösterdi. önce 10 gün iki ayrı toz ilaç hazırladı. sonra 3 hafta silybum marianum kullandı. şimdi silybuma ilave olarak sambucus nigra, hepacarnitol ve valeriana officinalis verdi. benimki de tüylerini yoluyor. kuyruk ve kanat tüyleri bayağı kısaldı. diğer tüyleri de seyrek. bunu canı acıdığı için yapıyormuş. veteineri öyle söyledi. son ilaç da sakinleştirici, tüylerini yolmaması için vermiş.
Lütfen yeni konu açar mısınız? Eski konular tekrar üste çıkınca diğer hasta hayvanlar veya sorunu olanlar altta kalıyor, görünmüyor. Anlayışınız için teşekkürler 🙏

Üst Alt