Çekirdeklerini de katayımmı?İnce şekilde doğramak daha iyi oluyor
O topa hiç bir seyde girmiyorum ben zararlımı zararsizmi bilmiyorumda katmiyorumdaÇekirdeklerini de katayımmı?
Ben içine çok az tarçın, kekik ve toprak ekliyorum. Kapya,havuç birde pancar + kuru mama çok seviyorlar, tepeleme 2 tatlı kaşığı koyduğum mama neredeyse bitiyor. Özellikle kapyayı baya sevdiklerini gözlemledim.Yarın kuru mama +havuç+kapya biber ile yapmayı düşünüyorum. Bakalım nasıl olacak.
Keşke yaptığın mamanın bir fotoğrafı olsaydı.Ben içine çok az tarçın, kekik ve toprak ekliyorum. Kapya,havuç birde pancar + kuru mama çok seviyorlar, tepeleme 2 tatlı kaşığı koyduğum mama neredeyse bitiyor. Özellikle kapyayı baya sevdiklerini gözlemledim.
Keşke aklıma gelseydi çekerdim. Hatta kapyayı eklerken sevdiler madem biraz fazladan atıyorum (tabi biraz fazla dediğim ekstra 1 halka kadar anca).Keşke yaptığın mamanın bir fotoğrafı olsaydı.
Mama için brokolinin tohumlarını bıçakla keserek kat... Kuş sadece brokolinin o üst tohumlarını yemeli... Böylece faydalı olur... Rendelersen vitamini gider... Eğer haşlayarak vereceksen sadece 4-5 dakika buharda haşla... Yoksa vitaminleri gene gider...Brokoliyi seviyorlarmis ama araştırdım sadece daha denemedim, çiğ tuketiyorlarmis olmazsa yarın brokoli işini denerim
Levent abi haslamadan verin diyorlar ama ben mama için vermeyi düşünmüyorum kafese koymayi düşünüyorum mamaya karistirmicamMama için brokolinin tohumlarını bıçakla keserek kat... Kuş sadece brokolinin o üst tohumlarını yemeli... Böylece faydalı olur... Rendelersen vitamini gider... Eğer haşlayarak vereceksen sadece 4-5 dakika buharda haşla... Yoksa vitaminleri gene gider...
O zaman çok iyi temizlemelisin... Dezenfekte etmelisin... Brokoli dışardan evimize çok ilaçlı giriyor... Onun için suda çok iyi temizlemelisin... Brokoliyi sebzeliye asarken kuşun ulaşacağı kısım tohumları olmalı... Brokoliyi buna göre pozisyonlamalısın... Haşlamak da olabilir ancak biz insanların bildiği haşlamak değil... Çok az haşlamak gene sert kalacak brokoli ve buharda haşlamak... Ben çiğ tercih ediyorum... Çoğu kişi gibi...Levent abi haslamadan verin diyorlar ama ben mama için vermeyi düşünmüyorum kafese koymayi düşünüyorum mamaya karistirmicam
Tamam Trakyalı.Rodi küçük küpler halinde kes kapya biberi... Çekirdeklerini asla verme... Meyva sebze çekirdeklerini kuştan uzak tut...