• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tüy Dönemi Kanlı tüy kökü

nymeria

Eski Forumcu
Şampiyon Üye
Yardımsever üye
Merhaba

Bugün kuşlarımı spreylerken ve elle kontrol ederken bir tanesinin kuyruk sokumunda sert bi yapıyla karşılaştım. Sanırım bir tüy kökü kan toplamış. Kökü aldım, o alana da Crystalin sprey sıktım. Düşündüğüm gibi mi yoksa başka bir problem mi var? Ya da üropigial bezle alakası olabilir mi? Bir süredir poposunda dışkı biriktiğini de eklemek isterim. O yüzden her gün kontrol ediyorum.
Kökü incelediğimde taşlaşmıştı ve uçtaki top kısımda kan olduğunu düşündüğüm bir birikim vardı.

Şu an tek olduğum için çok net bir fotoğraf çekemedim ama çektiğimi ekliyorum. Başka bir şey yapmam gerekir mi?

Hepinize iyi pazarlar diliyorum♥

Ekli dosyayı görüntüle 91682 Ekli dosyayı görüntüle 91683

Mert G.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bugün kuşlarımı spreylerken ve elle kontrol ederken bir tanesinin kuyruk sokumunda sert bi yapıyla karşılaştım. Sanırım bir tüy kökü kan toplamış. Kökü aldım, o alana da Crystalin sprey sıktım. Düşündüğüm gibi mi yoksa başka bir problem mi var? Ya da üropigial bezle alakası olabilir mi? Bir süredir poposunda dışkı biriktiğini de eklemek isterim. O yüzden her gün kontrol ediyorum.
Kökü incelediğimde taşlaşmıştı ve uçtaki top kısımda kan olduğunu düşündüğüm bir birikim vardı.

Şu an tek olduğum için çok net bir fotoğraf çekemedim ama çektiğimi ekliyorum. Başka bir şey yhayırapmam gerekir mi?

Hepinize iyi pazarlar diliyorum♥

Ekli dosyayı görüntüle 91682 Ekli dosyayı görüntüle 91683
Merhaba kan toplamıs diye düşünüyorum 5 gün crystalın kullanın sabah aksam

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Orası iltihaplanmış canım, crytalinden sonra rif sürersen günde 2-3 kez orası iyileşir ☺

nymeria

Eski Forumcu
Şampiyon Üye
Yardımsever üye
Orası iltihaplanmış canım, crytalinden sonra rif sürersen günde 2-3 kez orası iyileşir ☺
Ayy yavrum benim, alacağım hemen🥺 Neden olur bu? BT Amini artırmalı mıyım peki, tüylerin daha zahmetsiz çıkmasını sağlar mı?
Teşekkür ederimm

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Ayy yavrum benim, alacağım hemen🥺 Neden olur bu? BT Amini artırmalı mıyım peki, tüylerin daha zahmetsiz çıkmasını sağlar mı?
Teşekkür ederimm
B vitamini eksikliği genelde yapar haftada 2 gün verin daha iyi gelir ☺

nymeria

Eski Forumcu
Şampiyon Üye
Yardımsever üye

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Üropigial bez yangısı olabilir yani içerisi apse dolar, rif 10 gün kullan ondan sonra geçmezse cerrahi için gösterebilirsiniz hekime ☺
Bir de aldığım Rif 125 mg, 250 olandan mı olması gerekir? @Demet bükay @Burçak A. lütfen bakar mısınız🙏
125 küçük, 250 büyük sadece ebat olarak fazla etkisi aynı ☺

nymeria

Eski Forumcu
Şampiyon Üye
Yardımsever üye
Üropigial bez yangısı olabilir yani içerisi apse dolar, rif 10 gün kullan ondan sonra geçmezse cerrahi için gösterebilirsiniz hekime ☺

125 küçük, 250 büyük sadece ebat olarak fazla etkisi aynı ☺
Hocam yangı kendini nasıl belli ediyor? Gözlemliyorum ama farklı bir durum yok gibi. Ekstra kaşıma, didikleme vs. yapmıyor. Sadece bu ara sürekli elime aldığım için benden nefret ediyor olabilir 😬 Ukrayna bayrağına döndü çocuğum😄

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Hocam yangı kendini nasıl belli ediyor? Gözlemliyorum ama farklı bir durum yok gibi. Ekstra kaşıma, didikleme vs. yapmıyor. Sadece bu ara sürekli elime aldığım için benden nefret ediyor olabilir 😬 Ukrayna bayrağına döndü çocuğum😄
Yangı dediğim şey apse dolup şişmesi ☺ Rif işe yaramaz ve orası şişmeye devam ederse apseyi temizlemeleri gerekebilir ☺ Gerçekten rengarenk olmuş sıpa 😂😂😂😂

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba ablacığım
Yağlı görüntü neden onu çözemedim
Fotoğraf paylaşıyorum
Kırmızı ok ile işaretledim, tüy kökü onu çek lütfen
Mavi işaretler parazit olabilir lütfen rif ampul ile günde 2-3 defa pansuman yap
Bağışıklık üst seviye olmalı unutma lütfenEkli dosyayı görüntüle 91891

nymeria

Eski Forumcu
Şampiyon Üye
Yardımsever üye
Yangı dediğim şey apse dolup şişmesi ☺ Rif işe yaramaz ve orası şişmeye devam ederse apseyi temizlemeleri gerekebilir ☺ Gerçekten rengarenk olmuş sıpa 😂😂😂😂
Apseli dediğiniz yer şu tüy deliklerinin olduğu soldaki taraf mı acaba? Sürerken hafif bastırarak sürüyorum bir yerlerden apse kendini atar mı diye ama henüz bir şey olmadı. İnşallah müdahaleye gerek olmadan çözeriz :)

Forumda rifle yıkanıp turuncuya dönen bi beyaz kuş vardı, idolümüz o😄😄

nymeria

Eski Forumcu
Şampiyon Üye
Yardımsever üye
Merhaba ablacığım
Yağlı görüntü neden onu çözemedim
Fotoğraf paylaşıyorum
Kırmızı ok ile işaretledim, tüy kökü onu çek lütfen
Mavi işaretler parazit olabilir lütfen rif ampul ile günde 2-3 defa pansuman yap
Bağışıklık üst seviye olmalı unutma lütfenEkli dosyayı görüntüle 91891
Ablacım çok teşekkür ediyorum ilgine.
Bir süredir diyet yem kullanıyorum. 39 gr şu an, böyle yağlanma yapar mı?

Tüyü çekeceğim şimdi. Riften başka yapabileceğim bir şey var mıdır? Rutin vitaminlerimizi kullanıyorum. Ayrıca BT Amini bir süre haftada 2ye çıkaracağım, bu hafta başladık.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ablacım çok teşekkür ediyorum ilgine.
Bir süredir diyet yem kullanıyorum. 39 gr şu an, böyle yağlanma yapar mı?

Tüyü çekeceğim şimdi. Riften başka yapabileceğim bir şey var mıdır? Rutin vitaminlerimizi kullanıyorum. Ayrıca BT Amini bir süre haftada 2ye çıkaracağım, bu hafta başladık.
Estağfurullah ablacım, yağlanma yapmaz 39 gr çok iyi, bt amin forte de güzel, 😊
Bölgeye krem sürme lütfen, kulak pamuğu ile rifi sür mutlaka, apse ise çürütür, parazit ise hücre yenilenmesine destek sağlar,
Parazit olup olmadığı 2-3 güne belli olur riften sonra, tüy çek cımbızla, başka varsa da çek lütfen, rifi bastır deliklere🤲😊

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Apseli dediğiniz yer şu tüy deliklerinin olduğu soldaki taraf mı acaba? Sürerken hafif bastırarak sürüyorum bir yerlerden apse kendini atar mı diye ama henüz bir şey olmadı. İnşallah müdahaleye gerek olmadan çözeriz :)

Forumda rifle yıkanıp turuncuya dönen bi beyaz kuş vardı, idolümüz o😄😄
Delikler varsa büyük ihtimalle tüy kökü apsesi, rif çözer inşallah biraz zaman ve sabır😊🤲🤲🤲

nymeria

Eski Forumcu
Şampiyon Üye
Yardımsever üye
Estağfurullah ablacım, yağlanma yapmaz 39 gr çok iyi, bt amin forte de güzel, 😊
Bölgeye krem sürme lütfen, kulak pamuğu ile rifi sür mutlaka, apse ise çürütür, parazit ise hücre yenilenmesine destek sağlar,
Parazit olup olmadığı 2-3 güne belli olur riften sonra, tüy çek cımbızla, başka varsa da çek lütfen, rifi bastır deliklere🤲😊
Krem hiç kullanmadım şu an Crystalin ve Rif’le devam ediyorum. İnşallah kolaylıkla halledeceğiz :) Bastırırken sanırım canı acıyor biraz, elimi ısırmaya çalışıyor çocuğum 😬

Delikler varsa büyük ihtimalle tüy kökü apsesi, rif çözer inşallah biraz zaman ve sabır😊🤲🤲🤲
Orada tam çıkamamış batık gibi garip tüyler gördüm, apseleşmesin diye cımbızla temizledim. Tek kökte birkaç tüy vardı :/

1 yazdığım kalın köklü yeri de temizlemek gerekir mi?

Çok teşekkür ediyorum, gelişmelerden haberdar edeceğim sizleri♥♥