• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kanlı tüy kapsülleri

Ceren8163

Yeni Üye
Kuşum 2,5 aylıkken tüylerini döktü o sırada yer değişikliği yapmıştık o yüzden eski yerine getirdik ama dökülmeler sürekli tekrarlıyor şuan 8 aylık ve uçma tüylerinin neredeyse hepsi kanlı çıkıyor ve onu çok rahatsız ediyor koparmak istiyor aynı şekilde kuyruk tüylerini de kopartıyor vücudunu incelediğimde birkaç tane de vücudunda kanlı tüy kapsülü gördüm ne yapmalıyım lütfen yardın edin IMG_2542.pngIMG_2550.png

Mert G.

Eski Forumcu
Talviye kullanıyor musunuz ben bu konuyu hatırlıyorum

Ceren8163

Yeni Üye
Talviye kullanıyor musunuz ben bu konuyu hatırlıyorum
Takviyelere yeni başladım malesef kuş olması gerekenden biraz küçük ve inanın fransız tüy hastalığı belirtileri var normalde kanat altlarında kanlı tüy kapsülleri vardı ve onlar sürekli koparıyor yenisi çıkıyor incelediğimde vücudunda da buldum birkaç tane ve bu beni korkuttu

Mert G.

Eski Forumcu
Takviyelere yeni başladım malesef kuş olması gerekenden biraz küçük ve inanın fransız tüy hastalığı belirtileri var normalde kanat altlarında kanlı tüy kapsülleri vardı ve onlar sürekli koparıyor yenisi çıkıyor incelediğimde vücudunda da buldum birkaç tane ve bu beni korkuttu
Bana tuyde gibi geldi. İsterseniz kanatlı uzmanına gidip tüy hastasımı değilmi diye test yaptırabilirsiniz
Size hangisi yakınsa oraya gidebilir. En azından içiniz rahatlar

Ceren8163

Yeni Üye
Bana tuyde gibi geldi. İsterseniz kanatlı uzmanına gidip tüy hastasımı değilmi diye test yaptırabilirsiniz
Size hangisi yakınsa oraya gidebilir. En azından içiniz rahatlar
Ya haklısınız ama silivride oturuyorum hiçbir yer bana yakın değil burda birçok veterinere gittim stres dedi biri hiçbir test yapmadan ama o kendini yoldukça ben kötü hissediyorum ya

Ceren8163

Yeni Üye
Açıkçası stres olma ihtimali var mı kanlı tüy kapsülleri normal mi

Ceren8163

Yeni Üye

Mert G.

Eski Forumcu
İçimi rahatlatıyorsunuz sağolun evimizin neşesi birde arkadaş almak istiyorum ona o yüzden bu kadar rahatsız ediyorum bir sorun varsa diğer hayvana geçmesini istemem
Bence biraz bekleyin tüyler düzene girsin öyle eş alırsınız

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba ense damlası yaptırın. Takviyeleri düzenli kullanın. Haftada iki kez b vitamini ihmal etmeyin. Bir iki tatlı kaşığı yulaf verin. Yemin içinde de olur ayrı kapta da. Fransız tüy hastalığı olduğunu düşünmüyorum. Bazen kuşun bağışıklığına bağlı olarak vitaminsizlikten tüylerde dökülmeler olabilir. 🌸

Ceren8163

Yeni Üye
Merhaba ense damlası yaptırın. Takviyeleri düzenli kullanın. Haftada iki kez b vitamini ihmal etmeyin. Bir iki tatlı kaşığı yulaf verin. Yemin içinde de olur ayrı kapta da. Fransız tüy hastalığı olduğunu düşünmüyorum. Bazen kuşun bağışıklığına bağlı olarak vitaminsizlikten tüylerde dökülmeler olabilir. 🌸
Kesinlikle ama çıkan tüylerinin kanlı olması ve onları koparmaya çalışması normal mi acaba

Ceren8163

Yeni Üye
Burada tüy kökünde apse başlamış günde 2-3 kez rif ampul sürün kulak çöpü ile sonra ağzını bant ile kapatın hava almasın 🙏 Aslı ablanın dediği gibi ense damlası yaptırın. Bir de haftada 2 gün bt amin forte verin bazen b vitamini eksikliği de yapar 🙏
Veterinerde satılıyor sanırım sadece değil mi

Üst Alt