• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Kanlı Kafes ve Papağanımın Sağlığı

Betülk

Aktif Üye
Merhabalar. İki sultan papağanım vardı eşlemiştik ama iki hafta sonra dişi erkeğin kanatlarini yolduğu için ayırdık. Dişi kuşun yaşı hakkında bilgim yok. Bana çok alışık ve diğer herkesi gagalıyor. Bu önbilgiyi dişi kuşun psikolojik olarak çok iyi durumda olmadığını düşündüğüm için veriyorum ama buradaki uzman abilerimin ve ablaların görüşü daha sağlıklı olacaktır.
Bugün ilk kez dişinin kafesindeki tünekte kan olduğunu ve yerlere de nokta nokta sıçradığını gördüm. Dişiyi kontrol ettim ama en uzun kuyruk tüyünün neredeyse kırılmış olması dışında bir sorun göremedim. Kuyruk tüyünde de kan yok sadece ortadan bükülmüş gibi duruyor. Ve dişi bazen tüylerini kaşırken ciyaklıyor kendi kendine sesler çıkarıyor canı acırmış gibi. Erkek kuşumda bunu gözlemlemedim dişinin tüyleri de erkeğe göre daha sert ve daha kapsüllü. Kanın nereden geldiğini anlayamadım ve kanlar kurumuş durumda. Ne yapmam gerekir tavsiyelerinizi alabilir miyim?

Ekli dosyalar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Ayak altına ve kanat altında omuz kısmına bakın kafes içinde çırpındıysa genelde oralar kanar.

Ayrıca tül kullanıyorsunuz ve çok yıpranmış tırnaklarına takılması an meselesi.

Betülk

Aktif Üye
Ayak altına ve kanat altında omuz kısmına bakın kafes içinde çırpındıysa genelde oralar kanar.

Ayrıca tül kullanıyorsunuz ve çok yıpranmış tırnaklarına takılması an meselesi.
Gördüğünüz tül kafesin tülü değil de dışındaki yemliği sabitlemek için ip olarak kullanılan bi parça. Kuş gagasıyla ipi içeri çekmiş kemirebilmek için. Elimden geldiğince kontrol ettim tekrar ama kuyruk tüyündeki yamukluk dışında bir şey göremiyorum ;(

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Gördüğünüz tül kafesin tülü değil de dışındaki yemliği sabitlemek için ip olarak kullanılan bi parça. Kuş gagasıyla ipi içeri çekmiş kemirebilmek için. Elimden geldiğince kontrol ettim tekrar ama kuyruk tüyündeki yamukluk dışında bir şey göremiyorum ;(
Yemliği iki ucu kancalı lastik tokalar var onunla sabitlemenizi tavsiye ederim.

Üst Alt