• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et kanatları titriyor çok, kustu

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Geçmiş olsun benzeri başıma geldi ne yaparsam yapayım yediremedim ama haşlanmış yumurtayı çok yedi ve eşi de besledi sizde deneyin derim

anydayykk

Tutkulu
Geçmiş olsun benzeri başıma geldi ne yaparsam yapayım yediremedim ama haşlanmış yumurtayı çok yedi ve eşi de besledi sizde deneyin derim
Ben de bir türlü yediremedim ama az da olsa yedi biraz mamadan, biraz havuç, biraz patates. Şu an iyi, akşam kendi isteği ile havuç yedi uyumadan önce ve yem de yedi. Pirinçli su içti bir sürü. Yine normalden az yemek yiyor ama yiyor yani. düzelmesi birkaç gün alır midesinin. azıcık ishali var o da salatalıktan olabilir. tam ishal de diyemem ama sulu dışkısı. geceki dışkıları tam sağlıklı. bugün zeolit tozu vereceğim yemine serpip sudan içmedi çünkü. arkadaşı da beslemedi aksine gidip kuyruğunu ısırıyor sıpa ben de dedim bir ihtimal belki besler diye. geçmiş olsun hepimize 🙏🏼 şu an her zamanki gibi. çok teşekkürler.

anydayykk

Tutkulu
Bağırsakları boş bu yüzden dışkılama da idrarı ve sümüksü
Sabah erkenden suluğuna zeolit tozu katın
Gece suluğu çıkarın susamış olsun ve hemen içsin
@Aslı Ö.

Merhaba. Bunun için başka konu açıp sormak istemedim.

kuşumun popo ve göğüs kısmındaki tüyler seyrekleşmiş dün fark ettim. ishal olduğunda bakmak için hafif üfledim üfleyince teni görünüyor normalde sık olduğundan teni zar zor görünmeli. ikinci fotoğrafta bacaklarını ayırdım biraz böyle aralık görünüyor. göğüs kısmında da aynı. kuşumun tüyleri hep böyle ortadan ikiye bölünmüş gibiydi ama sanki seyrekleşmiş gibi. neden olabilir bu? tüy kapsülü de görmedim tekrar bakacağım birazdan ama. kuşum dişi 1 yaşında. ceresi bi ara kahverengi oldu ama şimdi açık mavi-beyaz karışımı.

güncelliyorum, az önce baktım vücudunun bazı yerleri de seyrekleşmiş. annem söylemişti zaten tüyleri dokununca ince hissediliyor diye. acaba tüy dökümüne mi girecek vücudu hazırlık yapıyor? ensesindeki tüyler hâlâ gür.

Son düzenleme:

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
@Aslı Ö.

Merhaba. Bunun için başka konu açıp sormak istemedim.

kuşumun popo ve göğüs kısmındaki tüyler seyrekleşmiş dün fark ettim. ishal olduğunda bakmak için hafif üfledim üfleyince teni görünüyor normalde sık olduğundan teni zar zor görünmeli. ikinci fotoğrafta bacaklarını ayırdım biraz böyle aralık görünüyor. göğüs kısmında da aynı. kuşumun tüyleri hep böyle ortadan ikiye bölünmüş gibiydi ama sanki seyrekleşmiş gibi. neden olabilir bu? tüy kapsülü de görmedim tekrar bakacağım birazdan ama. kuşum dişi 1 yaşında. ceresi bi ara kahverengi oldu ama şimdi açık mavi-beyaz karışımı.

güncelliyorum, az önce baktım vücudunun bazı yerleri de seyrekleşmiş. annem söylemişti zaten tüyleri dokununca ince hissediliyor diye. acaba tüy dökümüne mi girecek vücudu hazırlık yapıyor? ensesindeki tüyler hâlâ gür.
O kısımdaki deride renk değişimi yok değil mi?

anydayykk

Tutkulu
O kısımdaki deride renk değişimi yok değil mi?
Yani genel olarak yanlarında da tüylerini kaldırdım derisi görünüyor, diğee kuşumda da aynıydı baktığımda ama bu dişi kuşumun fotoğraftaki gibi gözle görülen bir boşluk kısmı var poposunun üstünde 🥲 dış parazit uygulaması yaptım. Son zamanlarda tüy de dökmedi 1.5 aydır yakın takipteyim bazı sorunlar yaşadığımız için.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba konunuz gözden kaçmış. Bazı kuşlarda gerek erkek gerekse dişilerde karın bölgesinde ince çizgi belirtisi olabiliyor. Bu doğal bir durum. Ayrıca ten rengi mor veya koyu mor olur. Fotoda tüyleri canlı bakımlı bir kuş görüyorum. Yemesi içmesi keyfi yerinde ise endişe etmeyin 🌸

anydayykk

Tutkulu
Merhaba konunuz gözden kaçmış. Bazı kuşlarda gerek erkek gerekse dişilerde karın bölgesinde ince çizgi belirtisi olabiliyor. Bu doğal bir durum. Ayrıca ten rengi mor veya koyu mor olur. Fotoda tüyleri canlı bakımlı bir kuş görüyorum. Yemesi içmesi keyfi yerinde ise endişe etmeyin 🌸
Evet evet normalde öyleydi çizgi halinde. ama karın tüyleri açılmış birazcık öncekine göre, orta bölme kısmında. Gün boyu oyun oynuyor. B vitamini versem sizce toparlar mı?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Evet evet normalde öyleydi çizgi halinde. ama karın tüyleri açılmış birazcık öncekine göre, orta bölme kısmında. Gün boyu oyun oynuyor. B vitamini versem sizce toparlar mı?
Bence tüy yapısı o şekilde. Ama verin haftada iki. Değişim olacak mı gözlemleyin.

Üst Alt