• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kanat üstü

cimennnn

Tutkulu
Merhaba çimenin kanat üstünde ki tüyleri resimde ki gibi tüpcükleri içinde kalmış gibi duruyor buraya rif sürsem atar mı onları? Yoksa farklı bir şeyler mi yapmam lazım.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba rif genelde yara kabuk yada deride enfeksiyon gibi oluşumlarda kullanılır. Orası için pek uygun olacağını düşünmüyorum. Orayı pamuk yardımıyla ılık suyla nemlendirme yapabilirsiniz. Yada crystalin ile günde bir iki fısfıslama yapabilirsiniz yada kendi hâline bırakın zamanla kendiliğinden patlar. Eğer yaşam standartlarını etkilemiyorsa çok fazla müdahalede bulunmayın. Haftada iki b vitamini verin. Birde a vitamini eksikliğinde de bu tarz problemler yaşanabilir. Arada havuç yada brokoli gibi sebze verebilirsiniz.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba çimenin kanat üstünde ki tüyleri resimde ki gibi tüpcükleri içinde kalmış gibi duruyor buraya rif sürsem atar mı onları? Yoksa farklı bir şeyler mi yapmam lazım.
Merhaba Rif sürün 3-4 günde tazeler inşallah 😊🤲sürerken hafif bastırın acıtmadan, tüy çıktıkça oynatın😊

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Rif daha çabuk alır canım benim üzülme ikimizinde farklı teknik sonuç aynı olur😊🥰🥰🥰
İki farklı yorum ablacım. ☺ Rifte hiç bu şekilde patlayamamış tüy tüpçüklerinde duymadım tecrübede etmedim. Konu sahibi hangisini uygun görürse onu uygular. 🥰🩷

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
İki farklı yorum ablacım. ☺ Rifte hiç bu şekilde patlayamamış tüy tüpçüklerinde duymadım tecrübede etmedim. Konu sahibi hangisini uygun görürse onu uygular. 🥰🩷
Tüy köküne sürerse hücre yapılanmasında etki gösterir deriyi açar enfeksiyon olayını ortadan kaldırır çabuklaştırarak çıkarır😊çok defa uyguladım🥰

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Tüy köküne sürerse hücre yapılanmasında etki gösterir deriyi açar enfeksiyon olayını ortadan kaldırır çabuklaştırarak çıkarır😊çok defa uyguladım🥰
Ben orda enfeksiyon oluşumunu göremedim ablacım ama sen tecrübe ettiysen uyguladıysan tamamdır ablacım ❣

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Hatta bak unutmuş olabilirsin 2 gün içinde toparlamış tı tüy kökü çürümesinde kökler çok etkili🥰🥰

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ben orda enfeksiyon oluşumunu göremedim ablacım ama sen tecrübe ettiysen uyguladıysan tamamdır ablacım ❣
Estağfurullah rica ederim canım benim 🥰🥰burada da minik uçlar var sağlıklı çıksın yeter ki içerde kalmasın🥰🤲

cimennnn

Tutkulu
Kusura bakmayın biraz geç dönüş yaptım.
Ama çimenin bu tüpcükler yaklaşık 1 2 senedir var aslında onlar yeni tüpçük vs değil tüylerini kırıp içerisinde de tüyün kökü kalıyor. Bu şekilde bir çok kökü çektiğim için öyle olduğunu düşünüyorum. Fakat bunlarda herhangi bir uç vs olmadığı için çekme vs yapamıyorum böyle top bir şekilde duruyor.
Hayat standardına bir etkisi yok ama bu şekilde içinde kalması da ileri de problem oluşturur diye korkuyorum çünkü ilk zamanlar da bu kadar şişik bir görüntü yoktu.
İnşallah sorularınıza cevap verebilmissimdir anlatamadığım birşey varsa sorarsanız cevap veririm 😊
İlginiz için teşekkür ederiz çimen adına da 🥰

cimennnn

Tutkulu
Bu arada haftalık b vitamini veriyorum. Sebze olarak da havuç, brokoli, bezelye, biber vs veriyorum. Diyet uyguladığım için günlük farklı farklı sebzeler tüketiyor.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Ben çürümüş tüy kökü yada enfeksiyon görmediğim için önermedim. İsterseniz rif i deneyin bir müddet ilerleme kaydedemezseniz o ihtimali elemiş olursunuz.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Teşekkür ederim dönüşünüz için deneyip ona göre size de dönüş yaparım 😊 günde üç kez kulak pamuğu ile sürmem yeterli olur mu
Merhaba yeterli olur, tüy uçları kurumuş içerde kalmış o zaman, rifi sürerken hafif bastırın deriyi açsın😊

Üst Alt