• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kanat tüy döküldü

Esmaozznn

Yeni Üye
3 aylık erkek bi kuş almıştım , bana alıştı maşallah konusmasindada bir sorun yok gözüm gibi bakıyorum ama malesef mart ayından beri kanatlari bu şekilde çıkıyor , dökülüyor yapmadığım şey kalmadi ama malesef toparlayamadi , hep yerlerde uçuyor veteriner bulamadım muhabbet kuşuma her veteriner bakmiyor neler yapmam lazım çok üzülüyorum o ucamayinca..

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
B vitamini takviyesi yapınız. Bt amin forte verebilirsiniz, güzel bir beslenme programı ayarlamak da faydalı olacaktır. Kuşunuzu gün içerisinde fazla salmayın. Bir yerlere çarpabilir, kanat düzensizliğinden kaynaklı uçma sorunu yaşadığında.

Esmaozznn

Yeni Üye
B vitamini takviyesi yapınız. Bt amin forte verebilirsiniz, güzel bir beslenme programı ayarlamak da faydalı olacaktır. Kuşunuzu gün içerisinde fazla salmayın. Bir yerlere çarpabilir, kanat düzensizliğinden kaynaklı uçma sorunu yaşadığında.
Malesef zaten cikarmiyorum ondan korkuyorum daha kötü olur diye dedinizi deneyeceğim umarim iyileşir 😔

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Ben tunekte bir kaç tane resim daha görebilir miyim ? Kuyrukları var mı? Nereden aldınız?

Esmaozznn

Yeni Üye
Şaşırdım kaldim tertemiz bakiyorum ama mart ayından beri bu şekilde kanatlari sürekli çıkıyor kendide gagasiyla kasıyor oylede çıkıyor denemediğim şey kalmadı

reyhhann

Yeni Üye
tür farkını(bendeki sultan papağanı) belirterek yavru diye bana verilen bir kuş böyleydi tüy hastası teşhisi kondu (french moult) denildiğine göre başta normal görülen sonran dökülme yaşanan kuşlarda genetik yatkınlık sebebiyle bağışıklık düşmesi sonucunda hastalık ortaya cıkabilmekteymiş

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
@Şehmus BAKIR @Tuğrul Bey @Taha @Ronay Ayk. hocam tüy hastaları için skatrixx denilen bir ilaç varmış instagram sayfaları da var. Çoğu kişi de olumlu sonuç almış. Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz. Tüy hastası olan kuşlar için kullanılabilir mi?

Son düzenleme:

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşa ait beslenme bilgisi vermen lazım mama veriyirmusun vitamin probiyotik kullanıyormusun sana geldiğinde tüyleri tammiydi

Esmaozznn

Yeni Üye
Kuşa ait beslenme bilgisi vermen lazım mama veriyirmusun vitamin probiyotik kullanıyormusun sana geldiğinde tüyleri tammiydi
Evet aldığımda maşallah tüylü hayvandi , daha sonra dokulmeye basladi aspur veriyorum muhabbet kusu veriyorum suyuna damla koyuyorum, yesillik yiyor ama nadir veriyorum yumurta mamasini yemiyor

Esmaozznn

Yeni Üye
tür farkını(bendeki sultan papağanı) belirterek yavru diye bana verilen bir kuş böyleydi tüy hastası teşhisi kondu (french moult) denildiğine göre başta normal görülen sonran dökülme yaşanan kuşlarda genetik yatkınlık sebebiyle bağışıklık düşmesi sonucunda hastalık ortaya cıkabilmekteymiş
Aaaa nasil olucak peki 😔

reyhhann

Yeni Üye
sunacagınız sevgi ve güzel bir bakımla zaman zaman iyileşecek özellikle doğası gereği yaşayacagı tüy döküm zamanlarında tekrar nüksedecek ....bana söylendiğine göre çare yok onu oyle seveceksiniz önemsemeniz gereken bir diğer konu eşleme yapmayın üretmeyin çünkü yavrularınada gececek gecmiş olsun

Üst Alt