• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kanat tutulması

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Gumusu kafes dışına cikardim simdi. 1 kere uçurdum. Kafes üstüne gitti direkt. Sonra bir anda sol kanadını kontrol edemedi. Havada kaldı. Kusta korktu. Sonra bir daha havada kaldı indiremedi. Kanadını ısırdı. Bir tüyü düştü indirebildi kanadını. Sabahta 2 tana kanadı düşmüş kafese. Önceden korktuğu için yaptığını düşünüyorum. Kanatlarını tık tık indirip kaldiriyordu. Tik gibi.

O ani yakalayamadım ama yakalarsam paylaşacağım.

@Şehmus BAKIR @Ayvalık Jumbo Muhabbet @Bahar Y.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Hastalık vs geçirdi mi

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
annem sürekli uçur kanatları açılsın diyor ama bilemedim. daha kötü olmaz mı? kuşta uçmak istemiyor. @Tuğçe G.

Bahar Y.

Müdavim
Geçen gün açtığınız konuda benim dikkatimi kursak çekmişti, kursak çok şiş kursak enfeksiyonu olma ihtimali yüksek, muhtemelen saklıyor hastalığını kanatlı uzmanına tekrardan gitme imkanınız var mı, olabiliyor ani uçuşlarda kanadı indirememe durumu nadiren

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Geçen gün açtığınız konuda benim dikkatimi kursak çekmişti, kursak çok şiş kursak enfeksiyonu olma ihtimali yüksek, muhtemelen saklıyor hastalığını kanatlı uzmanına tekrardan gitme imkanınız var mı, olabiliyor ani uçuşlarda kanadı indirememe durumu nadiren
Anladım. götürme imkanım suan için yok ama en kısa zamanda götürmeye çalışacağım inşallah.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Ben dışkısını da merak ettim

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Dışkılarda çok iyi değil gibi ama karaciğer yüzünden olabilir. Ama uzmana götürme şansın varsa götürmelisin. Bahar ın dediği gibi kursak çok şiş duruyor kusma vs olmasada yakın zamanda başlar belirtiler

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Dışkılarda çok iyi değil gibi ama karaciğer yüzünden olabilir. Ama uzmana götürme şansın varsa götürmelisin. Bahar ın dediği gibi kursak çok şiş duruyor kusma vs olmasada yakın zamanda başlar belirtiler
Evet haklısınız. Yakın zamanda götürmeye çalışacağım inşallah. Hepinize çok teşekkür ederim.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Merhabalar, ilk video silinmiş göremedim. Evet kursak şiş duruyor. Kursak tıkanması ya da kursak mantarı olabilir. Dışkıda da sulu kısım fazla ve sarı. Ama tüy düşmesi bunlarla direkt bağlantılı değil. Tüyün diplerine, sert kısomlara bakar mısınız? Yarılma var mı? Hani sivri, çubuk gibi olan, deriye bağlantı noktasından bahsediyorum. İkiye yarılmış ya da tiftilmiş gibi mi? Bir de göz çevresi nasıl? Hafif şişme ya da kızarıklık var mı?

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Gözlerinde kızarıklık ve şişme görmedim. Tüylerinin resmini atayım direkt. Ama kanadında derisi kızarık biraz. Kendi kanadını açtığında görmüştüm. Kursak içinde en kısa zamanda veterinere götürmeyi planlıyorum. Dışkıları da karaciğer yüzünden tam belli olmuyor maalesef.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Telek tüpleri yarık değil. Kusma var mı diye gözlemleyelim. Kursak mantarı başlangıcı da olabilir, tüy değişimi yüzünden de olabilir. Ya da tüye girmesi hayvanın bağışıklığını bozup kursak mantarı olmasına sebep olmuş da olabilir. Havalar bir.sıcak, bir soğuk. Bir nemli, bir kuru. Hayvanlar hızla ara tüye giriyorlar. Bu isrikrarsız havalar en tehlikeli dönem kuşlar için. Veterinere kursak için gidecekseniz, bu durumu da belirtin ne olur ne olmaz

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Telek tüpleri yarık değil. Kusma var mı diye gözlemleyelim. Kursak mantarı başlangıcı da olabilir, tüy değişimi yüzünden de olabilir. Ya da tüye girmesi hayvanın bağışıklığını bozup kursak mantarı olmasına sebep olmuş da olabilir. Havalar bir.sıcak, bir soğuk. Bir nemli, bir kuru. Hayvanlar hızla ara tüye giriyorlar. Bu isrikrarsız havalar en tehlikeli dönem kuşlar için. Veterinere kursak için gidecekseniz, bu durumu da belirtin ne olur ne olmaz
Tamam belirtirim. Çok teşekkür ederim.

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Bugün gittim veterinere. Kursaktan örnek aldılar. 1 tane pozitif bakteri görmüş. Ama kursak mantarı değil dedi. İlaç vs almadık. Bağışıklığını güçlü tutmam gerektiği söylendi. Tüy dönemine girdiği için bu şekilde halsiz durabileceğini belirtti. Ben yinede kursaktan zeolitli besleme yaptırdım.

Birde bir sorum olacak ben Gümüş'e 1-2 ay sonra eş almak istiyorum. Gümüş'te sadece 1 tane pozitif bakteri var. Acaba diğer kuşa geçer mi? Bir sorun olur mu?