• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kanat sarkıklığı, vikleme tarzı ses

els

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kanat sarkıklığı, vikleme tarzı ses
Hastalık Belirti Tarihi
19 Ara 2024
Merhabalar, bugün sabah erken saatlerde evden çıktım. Çıkmadan öncede erkek kuşumu uçurdum sevdim vs gayet iyi görünüyordu. Akşamüstü 4 suları eve geldiğimde vikvik tarzı sesler çıkarıyordu hiç hali yoktu apar topar evin yakınındaki bir veteriner hekime götürdüm. Daha solunum yolu enfeksiyonun başında olduğunu söyledi şırıngayla ilaç verdi. Elinize alışıksa ağzına 1 2 damla damlatmaya çalışın o giden 1 damlası bile etkili olur dedi. Elimize alışık değilse az bir miktar suya 5-6 damla damlatmamızı söyledi. Ağızdan elimizle vermeyi pek başaramadık suluğuna koyduk ama hala vikvik tarzı sesler çıkarıyor iştahı hiç yok şu anda suyunu da hiç içmedi. Ayrıca veterinerden eve gelince farkettim uçmasındada güçlük var kanadının biri aşağı sarkık ağrısı olduğu belli belki o ağrıdığı için o tarz ses çıkarıyordur bilmiyorum hala ses çıkarıyor çok içim gidiyor yardımcı olursanız çooook sevinirim.20241219_205658.jpg

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşunuzun videosunu çekip streamble.com üzerinden atabilir misiniz

EzgiA

Müdavim
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Siteye Girip Videosunu Yükleyin Yavrunuzun. Linkini Kopyalayıp Buraya Yapıştırın.

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Bu yavru birden bu hale nasıl geldi, hava akımı cereyanda kalma ihtimali var mı, veteriner kanatlılardan anlıyor mu, verdiği ilacın ismini biliyor musunuz, yiyip içebiliyor mu? Durumu iyi gözükmüyor sıcak tutmaya çalışın ayrıca kanat siz geldiğiniz de o şekilde aşağı kendimi düşmüştü yoksa veterinerden sonra mı oldu? Elinizde kullandığınız takviyeler var mı?

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Solunum yolunda ciddi problemi var hangi ilacı kullanıyorsunuz? Röntgeni çekildi mi?

els

Yeni Üye
Bu yavru birden bu hale nasıl geldi, hava akımı cereyanda kalma ihtimali var mı, veteriner kanatlılardan anlıyor mu, verdiği ilacın ismini biliyor musunuz, yiyip içebiliyor mu? Durumu iyi gözükmüyor sıcak tutmaya çalışın ayrıca kanat siz geldiğiniz de o şekilde aşağı kendimi düşmüştü yoksa veterinerden sonra mı oldu? Elinizde kullandığınız takviyeler var mı?
Hiç sanmıyorum ceryanda kaldığını üstünü örtüyorum vs yani cereyandan olsa şu an olmaz. Veteriner hakkında hiç bilgim yok evin yakınındaki olduğu için götürdüm. İlacı şırıngaya çekip verdi 1 hafta kullanmamız için ama yine de durumu böyle gördüğünüz gibi. Kanat konusunda Veterinerde hiçbir şekilde ele alınmadı yani onunla alakalı olduğunu düşünmüyorum bilmiyorum gerçekten çok üzgünüm. Kombinin yanında falan ama ayakları buz gibi.

els

Yeni Üye
Solunum yolunda ciddi problemi var hangi ilacı kullanıyorsunuz? Röntgeni çekildi mi?
Bir anda böyle kötü olmasına anlam veremiyorum 3 gündür yanındaydım bizzat bugün dışarı çıkmam gerekti Yani gözümüze uyku girdirmedi.

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Hiç sanmıyorum ceryanda kaldığını üstünü örtüyorum vs yani cereyandan olsa şu an olmaz. Veteriner hakkında hiç bilgim yok evin yakınındaki olduğu için götürdüm. İlacı şırıngaya çekip verdi 1 hafta kullanmamız için ama yine de durumu böyle gördüğünüz gibi. Kanat konusunda Veterinerde hiçbir şekilde ele alınmadı yani onunla alakalı olduğunu düşünmüyorum bilmiyorum gerçekten çok üzgünüm. Kombinin yanında falan ama ayakları buz gibi.
Konumuz Osmaniye gözüküyor Bizimpet veteriner kliniği egzotik hayvanlara bakıldığı yazılmış ama isterseniz bir görüşün bana kalırsa Osmaniye Adana arası 1 saat eğer imkanınız var ise Adana PetLife Veteriner Kliniği Rüya hocaya götürün kendisi kanatlı uzmanı doğru düzgün muayene edilsin tahlili vs yapılsın durumu gerçekten iyi değil.

els

Yeni Üye
Konumuz Osmaniye gözüküyor Bizimpet veteriner kliniği egzotik hayvanlara bakıldığı yazılmış ama isterseniz bir görüşün bana kalırsa Osmaniye Adana arası 1 saat eğer imkanınız var ise Adana PetLife Veteriner Kliniği Rüya hocaya götürün kendisi kanatlı uzmanı doğru düzgün muayene edilsin tahlili vs yapılsın durumu gerçekten iyi değil.
Teşekkür ederim yardımınız için sabah ola hayrola diyebilirim sadece gerçekten deneyeceğim götürmeyi. Yani 3 senedir baktığımızın hiç dışına çıkmadık ben elimden geldiğince her şeyine dikkat ediyorum birden böyle olması yani anlam vermiyorum asla.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Teşekkür ederim yardımınız için sabah ola hayrola diyebilirim sadece gerçekten deneyeceğim götürmeyi. Yani 3 senedir baktığımızın hiç dışına çıkmadık ben elimden geldiğince her şeyine dikkat ediyorum birden böyle olması yani anlam vermiyorum asla.
Kuşlar hastalıklarını gizlerler genellikle. Nefes açıcı bir şeyler verdi mi

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Bazen olabiliyor maalesef şuan için yavruya buradan yapılacak çok bir şey yok sabah arayın siz eğer gitme imkanınız olursa petlife a. Gelişmeleri konu altında güncellersiniz.

els

Yeni Üye
Bazen olabiliyor maalesef şuan için yavruya buradan yapılacak çok bir şey yok sabah arayın siz eğer gitme imkanınız olursa petlife a. Gelişmeleri konu altında güncellersiniz.
Şimdi osmaniye çevre ilçelerinden birindeyim artı öğrenciyim yapacağım şeyler çok kısıtlı gördüğünüz üzere ailemde bitiyor her şey maalesef...

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Şimdi osmaniye çevre ilçelerinden birindeyim artı öğrenciyim yapacağım şeyler çok kısıtlı gördüğünüz üzere ailemde bitiyor her şey maalesef...
Çok üzgünüm keşke elimizden bir şey gelse ilk olarak Osmaniye dediğim veterinere bir bakarsınız eğer gidemezseniz umarım yardımcı olurlar. Şuanda yiyip içebiliyor mu? @Burçak A. kekik çayı verilebilir mi?