• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Kanat kesimi sağlıklı mıdır

Kivango_12

Yeni Üye
Adana'da kuşlara bakan bildiğiniz veteriner var mı tırnak kesimi ve kanat kesimi yaptırnayı düşünüyorum. Kanat kesimi sağlıklı mıdır dığru mudur faydaları ve zararkarı nelerdir

teks_winrer

Paylaşımcı
Hocam hayvanın iki özelliği var bir uçuyor bir ötüyor zaten. Kanat kesimi hayvanda travma, özgüvensizlik, stres, agresiflik gibi sorunlara yol açabiliyor.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Hayır asla Yapmayın lütfen tırnakta kanatta kesilmez. Sevgiyle alıştırın kendinize. Tahta tünek kullanın tırnakları törpülenir. Doğasında olmayan şeyleri yapmayın minik canlara.

Şahin_tutuş

Paylaşımcı
Adana'da kuşlara bakan bildiğiniz veteriner var mı tırnak kesimi ve kanat kesimi yaptırnayı düşünüyorum. Kanat kesimi sağlıklı mıdır dığru mudur faydaları ve zararkarı nelerdir
Tırnak için farklı kalınlıklarda tahta tünek kullansanız yeterli. Kanat kesme konusunu ben de hiç desteklemiyorum. Ele alışsın diye yapıyorlar ama bence hiç gereği yok. Elinizde sevdiği yemlerden ikram ederek, onu avyçla tutup sinşr etmeyerek, gagasına dokunup gıcık etmeyerek alıştırabilirsiniz zaten. Hatta bir T tünek alıp kafes dışında eğitebiliesiniz bile. Her seferibde sevdiği yemi gösterip bir adım bir adım mesafeyi uzatarak uzaklaedan size gelmesini sağlayabilirsiniz. Kanadını kesseniz bile olumlu pekiştireç kullanmadığınız sürece kanat uzadığında sizden yine uzaklaşacaktır muhtemelen.

perfectr

Aktif Üye
Kanat kesimi kesinlikle yanlış. Tırnak için ben de de farklı kalınlıkta tünel ve taş var ama tırnaklar uzadı ve sivrildi ben de ne yapacağımı bilmiyorum taş da törpülenmesi lazım

Üst Alt