• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kanat düşüklüğü

Nurten Muhtar

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Önce 1. Şekildeydi 9 gündür ağrı kesici ilaç kullanıyoruz
Hastalık Belirti Tarihi
23 Haz 2026
Kullanılan İlaç
Meloksikam
Sultan papağanımın kanadı düşük duruyor.Uçamıyor ne yapmalıyım? Veterinere götürdüm kırık yok dedi. 10 gündür ilaç veriyorum ama hala tam düzelme olmadı. Kanadını açıp kapatırken canı acıyor.ne yapmalıyım? yardımcı olursanız sevinirim 🙏

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba kuş çok hareket etmiş röntgen çekiminde iç organlar bile net anlaşılmıyor ama kuşun fotosundan anladığım kanatta bir sıkıntı olduğu belli uçamamasıda durumu netleştiriyor. Olası eklem yerlerindeki ödemi yangıyı azaltmak için vermiş ilacı. Ne zamandır bu kanat düşüklüğü var siz görmeden bir yere çarpmış olabilir mi.

Nurten Muhtar

Yeni Üye
Merhabalar kuluçkadaydı kuşum o dönemde hiç kafesten dışarı çıkmadı. Salıncakta sallanıyor ya da yuvada oluyordu. Ben zor da olsa çıkardım uçması için ve bu şekilde olduğunu gördüm. Bu röntgenin fotoğrafını istemiş Halim. 2 veteriner gördü kırık yok dendi. Ben görmeden olmuş olabilir çünkü kafesten çıkmıyordu.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Anladım ama evet kanatta bir sorun olduğu belli. Kanatta kırık vs varsa bizlerde pek bir şey yapamıyoruz ama isterseniz hekiminizle irtibata geçip durumda değişiklik olmadığını belirtin. Şu durumda en fazla size çeşitli takviyeler önerebiliriz.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Önereceğim takviyeler kanatta varsa zedelenme yada kırığı düzeltmez ama bağışıklığı güçlü tutar daha kaliteli yaşam sunar. Multivitamin gervit, probiyotik ya kanatlıoil markası prozim plus yada rohnfried ürünü entrobac. Tüy kas kemik yapısı içinde BT amin forte. Bu saydıklarım petshop ürünleri değildir internet üzerinden alabilirsiniz.

Nurten Muhtar

Yeni Üye
Tesekkur ederim bunların hepsi var bende. 1 kanatlı hekim ve bir de başka hekime gösterdim. Kırık veya çıkık yok ondan emin konuştular.Ezilme ya da bir yere takmış olabileceğini düşündüler. Umarım geçer bir hafta daha ilacı var.Geçmezse başka bir hekime götüreceğim 🙏