• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kanat bantlama

Kaan.tzl

Aktif Üye
İnternette bikaç gündür karşıma bir adam çıkıyo sosyal medyada muhabbet kuşlarını yayınlıyo birkaç defa canlı yayınına denk geldim kuşun kanadını güvercinlere yapılan yöntemle bantlıyo doğru birşey mi acaba bana göre yanlış ve kötü bir yöntem ama adamı dinleyenlerde var sizlere sormak istedim

Utku K.

Aktif Üye
Hocam öncelikle bu tarz şeyler muhabbet kuşunu strese sokar . Biraz empati ile bu sorunu çözelim . Diyelim ki siz evde mutfağa gideceksiniz su içmeniz gerekiyor ailenizden birisi sizin bacaklarınızı birbirine bantlasa bu size mutfağa gitmemeyi mi öğretir yoksa ailenize karşı bir nefret mi beslemeyi mi ? Bu yapılan olay tamamen kuşun özgürlüğünü kısıtlayıp size karşı bir güven eksikliği yaratır başka bir şey olmaz.

Mert.

Eski Forumcu
İnternette bikaç gündür karşıma bir adam çıkıyo sosyal medyada muhabbet kuşlarını yayınlıyo birkaç defa canlı yayınına denk geldim kuşun kanadını güvercinlere yapılan yöntemle bantlıyo doğru birşey mi acaba bana göre yanlış ve kötü bir yöntem ama adamı dinleyenlerde var sizlere sormak istedim
Muhabbet kuşunun mi kanadını bantliyor ne sacma bantlanirmi güvercin bantlandar kafes kuşu bantlanmaz önermiyorum. Kotu bir yöntem. Oyuzden. Özgürlüğü kısıtlanır. Günah

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Hiç denk gelmedim ama bana göre eziyet. Kesilmesinede karşıyım. Sevgi karşılıklıdır. Sevgiyle herşey hallolur diye düşünüyorum. Severek yaklaşıldığında alışmayacak hiçbir canlı yoktur.

Maviş Paşa

Tutkulu
Kuş ele alışsın diye kanat kesen çok. Uçmasın ortalık pisletmesin diye kafese kapatan da. Sevdirmiyo diye değiştiren de.
Kuş bu zorla bişey olmaz ki. 4 kuşum var hiç sevdirmiyo konuşmazlar. Ama yanımdan ayrılmazlar oynarlar omzumda uyurlar. onlar böyle mutlu Demek ki

efe1903

Tutkulu
kanka bu güvercinmi de kanatlarını bantlıyorlar kuşu strese sokar yapmayın

Limonbey33

Tutkulu
Bu videoyu ben de çok duydum ve gördüm en sonunda,adam kuşlar ucamasin diye bantliyor ve bir sürü kişi de izliyor hem hayvana eziyet hem de çoluk çocuk da izliyor çok kötü örnek onlara da,evde yapmaya çalışırlar olan yine bu canlara olur,ben cimere şikayet edeceğim az çok demeden bence sizler de şikayet etmelisiniz,marifetmis gibi yayinlamasi da çok kotu

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ben hiçbir canlının özgürlüklerinin kısıtlanmasından yana değilim. Bu güvercin bile olsa, karınca bile olsa. Allah öyle insanların yüreğine vicdan versin 🙏🏻

Mert.

Eski Forumcu
Bu videoyu ben de çok duydum ve gördüm en sonunda,adam kuşlar ucamasin diye bantliyor ve bir sürü kişi de izliyor hem hayvana eziyet hem de çoluk çocuk da izliyor çok kötü örnek onlara da,evde yapmaya çalışırlar olan yine bu canlara olur,ben cimere şikayet edeceğim az çok demeden bence sizler de şikayet etmelisiniz,marifetmis gibi yayinlamasi da çok kotu
Ozaman. Şikayet ederim banlansin vardır. Burda bilgisarla ilgisi olan kodlarla biri yaparsa iyi olur bence

Mert.

Eski Forumcu
Mert yorumunun Türkçe mealini bize açıklar mısın 🙂🙂
Açıklarım birden niyese öyle yazmışım kusura bakmayın sinirince diyorum ki şikayet ederim işkence var diye yada burda bilgisarla arası iyi olan vardır banlamasini rica ederim. Kabul ederse banlar diye dusundum