• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

kanat altı tüyler

Umut S.

Müdavim
Kıdemli Üye
muhabbet kuşumun bir süre önce geçirdiği hastalıktan dolayı kanat altı tüyleri dökülmüştü. tedavisi bitti herhangi bir problemi kalmadı ama kanat altı tüyleri olmadığı için uçamıyor. bu tüyler tahmini ne zamana çıkar? ya da vitamin ve probiyotik harici çıkmasını hızlandıracak bir tedavi metodu var mıdır?

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
B vitamini takviyesi uygulayabilirsiniz haftada 2 veya 3 defa tüyleri zamanla yerine gelecektir

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Kenevir tohumu ile yemi karıştırıp ve temiz yıkanmış marulu verebilirsin bu da işe yarar. ( Marul fazla tuketmesin dışkısı bozulur) Sağlıklı beslenmede tüyleri çıkacaktır. Hem düzenli beslenmede ve vitamin verilerek🙂

Umut S.

Müdavim
Kıdemli Üye
teşekkür ediyorum. iki kuşum hastalık döneminde kuruluk olduğu için o evreyi biraz problemli yaşadık. psikolojisi uçamadığı için haliyle biraz bozuldu. diğeri yavaş yavaş uçmaya başladı gibi. beslenmelerinde eksik yok, marul ve kenevir de temin edeceğim 😊

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşu görebilirmiyiz 👍 probiyotik, vitamin ve haftada iki kez gün içinde banyo yaptırın 👍 ayrıca günde üç veya dört kez aralıklarla en fazla 15 dakika güneşe çıkarın çok faydasını göreceksiniz ama öncesinde kuşun görsellerini bekliyoruz

Umut S.

Müdavim
Kıdemli Üye
buyrun. kanatları kaldırmadığımda bir problem yok ama şu anlık durum böyle. hatta bu iyileşmiş halleri. göğüs çevrelerinde de dökülmeler vardı onlar iyileşti, kanat altları kaldı sadece

Umut S.

Müdavim
Kıdemli Üye
Kuşları yıkadınız mı
tabii eksik etmiyorum ihtiyaçlarını. @Şehmus BAKIR hocamın dediği vitamin, probiyotik ve güneşli havalarda da belirli aralıklarla çıkarmayı ihmal etmiyorum. ancak özellikle sarı renk kızım öncesine göre uçamadığı için tahmin ediyorum biraz daha keyifsiz. mavi olan yavaş yavaş yükselmeye başladı. ayrıca probiyotik olarak diazyme256 kullanıyorum

Bahar Y.

Müdavim
Güzel bakıyorsunuz fakat kuşları yıkamak çok sakıncalı, su verip kendilerinin yeterli kadar suyla yıkanmalarını sağlamamız gerekiyor

Umut S.

Müdavim
Kıdemli Üye
Güzel bakıyorsunuz fakat kuşları yıkamak çok sakıncalı, su verip kendilerinin yeterli kadar suyla yıkanmalarını sağlamamız gerekiyor
hocam hastalık döneminde yıkanma ihtiyaçlarını bireysel karşıladım. çünkü ateşleri vardı ve istemiyorlardı. fakat şu an su püskürtme işlemini uyguluyorum ve kendileri kafes tellerine çıkıp yıkanıyor

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşların tüy yapılarında bir sorun var gibi elinde değilde tunekte resim görebilir miyim veya video olursa çok daha iyi olacaktır 👍

Umut S.

Müdavim
Kıdemli Üye
Kuşların tüy yapılarında bir sorun var gibi elinde değilde tunekte resim görebilir miyim veya video olursa çok daha iyi olacaktır 👍
haklısın hocam. konuyu şöyle izah edeyim: kuruluk olduğu dönemde ki bir iki günde çoğu tüyü döküldü diyebilirim, o telaşla dış mantar olasılığını da düşünüp aralıklı olarak vazelin ve terramycin kullandım. kullanırken haliyle olan tüylerine de bulaştı biraz. sonrası bebek pudrası, banyo işlemleri

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Anladım sebebini açıkladığıniz için teşekkürler 😊 o zaman banyo güneş ve probiyotik, multivitamin iyi gelecek biraz zamanla düzelecektir 👍

Üst Alt