• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Kanaryamın tüylerinin altındaki renk koyu

bestemly

Yeni Üye
Merhabalar, 2,5-3 ay kadar önce sokakta yakalayıp eve getirdiğim kanaryamın tüyleri çok düzensiz ve altında görünen renk çok koyu. Dinlenirken veya uyurken bazen kabarık duruyor ama genelde fotoğrafta görebileceğiniz gibi bacakları uzun duruyor ve tüyleri çok dağınık. Önce acaba tüy dökme dönemi mi diye düşündüm ama Mayıs ayından beri böyle. Ayrıca bacakları, kanatlarının altı, karnı koyu renkli. Karnının da fotoğrafını ekledim. Hareketsiz veya iştahsız bir kuş değil. Daha çok gündüz olmak üzere ötüyor da, kısa kısa ötmesinden dişi olduğunu düşünüyorum ancak hep çok tetikte ve korkak. Bütün gün kafesin kapısını açık bıraksak cesaret edip çıkamıyor kafesten. Duş almak ister belki diye bir kaseye su koyup kafesinin önüne bırakıyorum ancak ona da çıkmıyor.
Bu koyu renk de beni biraz huzursuz ediyor. Daha önce hiç kuş beslememiştim. Bu anlattıklarım normal midir?

Ekli dosyalar

Ece A.

Eski Forumcu
Stajyer Uzman
Yardımsever üye
Merhaba, bana derisinin normal rengi gibi geldi ama belki fotoğraftan kaynaklı net göremiyor olabilirim, streamable.com üzerinden bir videosunu yükleyip çıkan linki paylaşabilir misiniz 🙏

Bu vitaminleri temin edin. Gervit-W multivitamin, Entrobac Probiyotik ve BT Amin Forte B vitamini. BT Amin Forte vitaminini haftada 2 defa verin. Tüy, kas, kemik yapısını güçlendirir. Dışkı fotoğrafı da paylaşabilirseniz iyi olur beyaz peçete üzerinde güncel birkaç tane olacak şekilde.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba renginde sıkıntı yok. Genelde öyle koyu renk olur. Ama tüyleri düzensiz onun için arkadaşımızın etiket yaptığı vitaminleri temin edip düzenli kullanım sağlayın.