• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Kanaryam Kısık Sesle Cik'liyor

argetlam221

Yeni Üye
Merhaba herkese,

Öncellikle buradaki ilk gönderim olduğu için eğer bir yanlışlık yaparsam şimdiden özür diliyorum.

Sevgili dostlar, yaklaşık 5 hafta önce sahiplendiğim kanaryam son 2 gündür, ağzını açıp dikkatle dinlediğimde kısık sesle ciklediğini duyuyorum. Normalde yanına gidip onunla konuştuğumda bol bol ciklerdi, 2 gündür sesi pek çıkmayınca dikkat kesildim ve çok kısık bu sesi duydum. Sabahları normal konuşuyoruz kendisi de cikliyor, ama akşam üzeri bu şekilde. İşin enteresan tarafı da şu, gün içerisinde radyo, televizyon vb. cihazlar açıkken onlara eşlik ediyor yani tam anlamıyla sesi çıkmıyor değil, bayağı bayağı ötüyor. Fakat bu durum beni endişelendirdi, bilgisi olan aydınlatabilirse çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Enerji iyi gibi. Dışkılar hepsi bozuk değil. Kanaryalar konusunda çok uzman değilim. @Şehmus BAKIR @Yusuf Kürşat Akkuş abiler müsait olunca yardımcı olacaktır 🙏
Teşekkür ederim Taha. Ben eskiden kanarya beslemiştim yavru da almıştım sorunun üst solunum yolu veya alt solunum yolundan kaynaklı olduğunu düşündüm bunun içinde işin uzmanı 2 ağabeyimle görüştüm. Bana söyleneni aynen iletiyorum; ilk öncelik kursak biti kursak kenesi olup olmadığına bakılır. Bunun için vilmectin ilaç kullanılabilir enseye veya karın altına damlatmak yeterlidir çünkü deri yoluyla kana karışır. Eğer sorun hala devam eder ise o zaman antibiyotik kullanmak gerekir. Antibiyotik olarak tylosin etken maddeli ilaçla beraber doksisiklin etken maddeli ilaç aynı anda verilirse çok faydalı olur. Çevresinden az miktarda bulursa iyi olur çünkü fazlasına gerek yok 5 gün hergün suyunu tazelemek koşuluyla 2 damla doksisiklin ve buğday tanesi kadar tylosin yeterlidir ama yineliyorum vilmectin olayını gözden kaçırmasın kursak bitleri de aynı hırıltıya sebep olabiliyor.. Geçmiş olsun

argetlam221

Yeni Üye
Öncelikle çok teşekkür ediyorum ilginize. O zaman bir iki gün bekleyip veterinere mi göstersem acaba sorunun kursak biti/kenesi olup olmadığından emin olmak için? Çünkü dediğim gibi sabahları her şey yolunda hiçbir sıkıntısı yok, öğlen şarkılara eşlik ediyor ama akşam üzeri videodaki gibi :( Bir de İstanbul'da kuş konusunda güvenilebilir veteriner öneriniz var mıdır? Genelde kedi/köpek ağırlıklı uzmanlıkları pek çoğunun güvenemiyorum. Tekrar çok teşekkür ederim.

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Öncelikle çok teşekkür ediyorum ilginize. O zaman bir iki gün bekleyip veterinere mi göstersem acaba sorunun kursak biti/kenesi olup olmadığından emin olmak için? Çünkü dediğim gibi sabahları her şey yolunda hiçbir sıkıntısı yok, öğlen şarkılara eşlik ediyor ama akşam üzeri videodaki gibi :( Bir de İstanbul'da kuş konusunda güvenilebilir veteriner öneriniz var mıdır? Genelde kedi/köpek ağırlıklı uzmanlıkları pek çoğunun güvenemiyorum. Tekrar çok teşekkür ederim.
Bence çok sıkıntı yok ise ilk önce vilmectini kullanın eğer geçmezse dediğiniz gibi yapın . Ne yazıkki bildiğim veteriner yok bu konuda da @Şehmus BAKIR dostum ysrdımcı olacaktır

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba nerede ikamet ediyorsunuz?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
4. Leventteyim buyrun getirin bakalım isterseniz durumuna elimizden geleni yapalım özelden iletişim bilgilerini yolluyorum

Üst Alt