• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kanaryam çok halsiz duruyor ve göğsü sivri

jen

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
halsizlik, göğüs sivriliği, üzgün gözükmesi
Hastalık Belirti Tarihi
6 Şub 2021
Durgunluğunu ve kafasını tüylerinin arasına gömmesini 6 şubatta fark ettim, dün tüylerini fazla kabartıyor gibi geldi, bugünse ayaklarının üstünde durmak yerine fotoğraftaki gibi oturuyor. Okuduklarımdan sonra kuruma olduğunu düşündüm. İnternette kuşlar hakkında bilgisi olabileceğini düşündüğüm birisine sordum, dışkı fotoğrafına bakıp göğüs sivriliğini duyunca ecoli dedi ve eczaneden "cipro" alıp sekize bölerek suluğuna atmamı önerdi.
Lütfen yardım edin, şehrimde henüz kuşlara bakan bir veteriner bulamadım çok endişeliyim.
Bu da otururkenki videosu:

Ekli dosyayı görüntüle 3055Ekli dosyayı görüntüle 3054

Eylül

Yasaklı
Dışkıları sıvı, ishal olmuş. Bunun dışında kanaryalar hakkında bir bilgim yok :(

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Pek iç açıcı gelmedi. Ama maalesef kanaryalar hakkında bilgim yok. Halsizlik ve ishali var gibi. Veteriner önermek için soruyorum. Nerede ikamet ediyorsunuz acaba? Eğer biliyorsam belki tavsiye edebilirim.

jen

Yeni Üye
Son düzenleme:

jen

Yeni Üye
İshal tedavisine mi başlamalıyım, koksidiyoz mu? Ayhan Otçuoğlu YouTube videosunda sülphamezatin + vitamin + probiyotik kullanmanın iyi gelebileceğini söylüyor ama ishal kuşlarda vitamin kullanmalıyız diye biliyorum :/

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba geçmiş olsun kuşunuzda dışkıda bağırsak enfeksiyonu belirtileri var.. sulphamezatin iyi gelir bulabilirseniz cesamolin de olur vitamin değilde beraberinde probiyotik verilebilir

jen

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun kuşunuzda dışkıda bağırsak enfeksiyonu belirtileri var.. sulphamezatin iyi gelir bulabilirseniz cesamolin de olur vitamin değilde beraberinde probiyotik verilebilir
Merhaba, şimdi veterinerden geliyorum, tabiki tipik olarak kuşlara bakmadıklarını söylediler ama ishal olduğunu duyunca Baytril ve Megatril yazıp onları almak için başka bir kliniğe yolladılar. Orada da dışkıları görünce Megatril verdiler. Uygun mudur acaba?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba, şimdi veterinerden geliyorum, tabiki tipik olarak kuşlara bakmadıklarını söylediler ama ishal olduğunu duyunca Baytril ve Megatril yazıp onları almak için başka bir kliniğe yolladılar. Orada da dışkıları görünce Megatril verdiler. Uygun mudur acaba?
Uygundur kullanın peki ne şekilde vereceğinizi söylediler? Ve kaç ml lik aldınız? İlacın fotusunu yollayın bakalım bide probiyatic alın diyazm 256 olabilir

jen

Yeni Üye
Uygundur kullanın peki ne şekilde vereceğinizi söylediler? Ve kaç ml lik aldınız? İlacın fotusunu yollayın bakalım bide probiyatic alın diyazm 256 olabilir
100 ml verdiler, açıkçası veren kişi pek de bilgili gözükmüyordu. Suluğuna bir pompa dedi ancak pompa ile aşırı fazla geleceği ortada olduğundan damlatacağım. Ancak tablodan hiçbir şey anlamadım 😫 Ne kadar damlatmam gerek acaba? Sağolun diyazm 256'yı hemen sipariş ediyorum 🙏🏼 (bu arada kuşuma ayrı ayrı haşlanmış patates ve yumurta verdim)

Ekli dosyayı görüntüle 3074
Ekli dosyayı görüntüle 3076

jen

Yeni Üye
Bir de probiyotiği aldıktan sonra onu 5 günlük Megatril kullanımından sonra vereceğim değil mi? Yani hemen bugün temin etmem gerekli değil?

jen

Yeni Üye

jen

Yeni Üye
Sudan yeteri kadar içtiğini nasıl anlayabiliriz? Bu sabah 5 damla Megatril koydum, aksini önermediğiniz takdirde beş damla kullanmayı planlıyorum. Dozajdan emin olmak için veterinere tekrar gittim, 1 ya da 2 damla dedi ama koca sulukta içip içmediğinden bile emin olamazken o kadarı çok az geldi. Yardımcı olursanız minnettar olurum 🙏🏼

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Bu ilacı yarım suluga 8 damla kullanabilirsiniz.. diyazm i elle besleme mamasina katabilirsiniz veya 5 gün sonra mecburen başlayacaksınız

• Like
Tepkiler: jen

jen

Yeni Üye
Bu ilacı yarım suluga 8 damla kullanabilirsiniz.. diyazm i elle besleme mamasina katabilirsiniz veya 5 gün sonra mecburen başlayacaksınız
Teşekkürler! Çok soru sordum biliyorum ama bu antibakteriyeli verirken gaga taşı ve kumu kafesten çıkarmalı mıyım? Bir yere öyle okudum sanırım o antibiyotik içindi gerçi ama emin olamıyorum + bugün ilk kez dal darı taktım ama yemiyor, kendiliğinden alışır mı yoksa yapmam gerek bir şey mi var?

jen

Yeni Üye
Tekrardan merhabalar, 5 gün megatril, 3 gün diazyme 256'dan sonra dışkısı bu şekilde, kuruyunca şeffaf kısım sarımtrak gözüküyor. Bunları kullanmayı keseli birkaç gün oldu, iyi gözüküyordu ama bugün yine biraz halsiz geldi + tüy döküyor, bunun halsizliğinde bir etkisi olabilir mi? Şu bir aydır yem ve dal darı dışında hiçbir şey yemedi, tekrardan sebze vermeye başlamalı mıyım?
Bir de sesi beni biraz endişelendiriyor. Sanki boğazına bir şey takılmış gibi (2. videoda oldukça belirgin), normaldekinden daha kısa ve ince bir tonda ötüyor. Sebebi ne olabilir?

Ekli dosyayı görüntüle 3811

jen

Yeni Üye
Dışkıda boyama gitmiş daha iyi görünüyor. Kuşun genel itibariyle duruşu falanda bana fena gelmedi. Tüyde ise halsizlik ve biraz dışkıda ıslatma normal sayılabilir. Probiyotik diazymeyi haftada 1-2 kere kullanın herzaman. Diğer ustatlarda yorumda bulunacaktır. Bana bu şekilde geldi. Otusuyle ilgili bir fikrim yok
Cevabınız için teşekkürler 🙏🏼
Dışkısı kuruduğunda da böyle gözüküyor:

Ekli dosyayı görüntüle 3833

Üst Alt