• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

kanarya tüy sorunu

ercan69

Yeni Üye
merhabalar forumunuza yeni katıldım kanaryamla ilgili tüy sorunu var amatörüm ilk kanaryam daha geçen ekim ayında almişdım bana göre sağlıklı ve çok güzel ötüyordu yaklaşık 1 aydır ötmeyi kesdi tünekde duruyor ve çok tüy döküyor.acaba kanaryalarda tür dökümü zamanı farklı olabilirmi.yada sizce bir hastalığımı var.yinede ben vitamin vermeye devam ediyorum.teşekkürler

Ü

Üye silindi 2

Yasaklı
Aramıza hoş geldiniz...

Bir foto ekler misiniz net yorum yapalım.Birdr nasıl besliyorsınux sürekli vitamin mi kullanıyorsunuz tohum olarak ne veriyorsunuz.Nijer vb kullanıyor musunuz?

ercan69

Yeni Üye
teşekkür ederim .en kısa zamanda foto ekliyeceğim.yok sürekli vitamin vermiyorum tohum olarak prestige kullanıyorum karışık yem.önce bronşitten şüphelenmişdim sarımsaklı su falan verdim.önceleri susunca sonra devamlı kuşun kaşındığını gördüm bit parazit zannettim frontline kullandım yine kaşınma ve tüy kaybı devam etti.ve corona virüs yüzünden bütün veterinerler kapalı.tabiki türkiye gibi olmadığından ilaç bulmak çok zor.şimdilik yotube ve sizler gibi tecrübeli olan kişilerden fikir almarak çare bulmaya çalışıyorum.

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Merhaba Ercan bey sonda ki 69 plaka ise hemşehiriyiz ;)  muhtemelen kanaryanız ara tüy yapmış çünkü bu zaman tüy döküm zamanı değil. Ortamı havasız olabilir ceryanda kalmış olabilir aşırı mama takviyesi yapmış olabilirsiniz parazit olabilir bir çok sebebi vardır bu durumun. sizce hangisi

ercan69

Yeni Üye
merhabalar 69 evet şehrin plakası ama türkiyede değil fransa lyon şehrinde ben yurt dışından katılıyorun.size hak veriyorum sorun oturduğum ev çok küçük 18 metre kare birde kış ve sigarada içiyorum pencereyi açtıkca ceryandanda olabilir dediğniz gibi.teşekkür ederim

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
ercan69' Alıntı:
merhabalar 69 evet şehrin plakası ama türkiyede değil fransa lyon şehrinde ben yurt dışından katılıyorun.size hak veriyorum sorun oturduğum ev çok küçük 18 metre kare birde kış ve sigarada içiyorum pencereyi açtıkca ceryandanda olabilir dediğniz gibi.teşekkür ederim
Bende 69 bizim Bayburt sanmıştım :) :)  bundan sonra daha dikkat edersiniz kanaryalar daha narin çabuk etkilenirler dumandan geçmiş olsun

ercan69

Yeni Üye
teşekkür ederim umarım çabuk iyileşir

Ü

Üye silindi 2

Yasaklı
Yusuf abi söylemiş geçiş mevsimi aşırı stres havasız ortam tüye sokar asıl etken sterestir.B vitamini verin haftada bir o da sıcaklığı çok değişmesin kısa sürede çıkar. Tekrardan hoş geldiniz aramıza...

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Ailemize hoşgeldiniz  :)
Kanaryalar tüy dökümünde ötmezler..sanırım ordaki hava şartları nedeniyle tüy dökümünde olmalı vitamin ve yulaf bulabilirseniz verin iyi gelir sağlıklı günler dilerim :)

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba Yeni konu açarak sorarsanız iyi olur kuşunuz tüyde zaten