Hayır yukarıda defaten dediğim gibi tüy analizi diyorum, yazdıklarımı okumanızı tavsiye ederimKesin frenc molt diyorsunuz yani peki![]()

Hayır yukarıda defaten dediğim gibi tüy analizi diyorum, yazdıklarımı okumanızı tavsiye ederimKesin frenc molt diyorsunuz yani peki![]()
Yani dış mantarda olabilir o zaman. Kuşta mantar yok deyip kesin konuşmamakta gerekir bence. Mantar yok demek içinde analiz gerekirHayır yukarıda defaten dediğim gibi tüy analizi diyorum, yazdıklarımı okumanızı tavsiye ederim![]()
Hayır mantar yok, mantarın spesifik belirtileri vardır araştırmanızı öneririmYani dış mantarda olabilir o zaman. Kuşta mantar yok deyip kesin konuşmamakta gerekir bence. Mantar yok demek içinde analiz gerekir![]()
Anladım ablaBakır sülfat bir kimyasaldır kellik için kullanılır ancak virüslere herhangi bir etkisi olup olmadığı net şekilde belli değildir. Durduk yere hiçbir kuşa ilaç verilmesi doğru değil kuşlar çok hassas canlılar. Herhangi bir yanlış götürür.
Dış mantarın belirtilerinden biride kaşıntı ve tüy dökülmesidir. Dış parazitlerin belirtileride kaşıntı ve tüy dökülmesidir. Ve bunlar mikroskobik canlılar olduğu için gözle ayırt edilemez. Yani kafadan kuşta mantar yok akar yok demeniz yanlış. Bunlar tüy dökülmesine sebep olur bunu da siz araştırın öyleyseHayır mantar yok, mantarın spesifik belirtileri vardır araştırmanızı öneririmVirüsün türü belirlenir, tüy analizini de araştırmanızı öneririn
Varsa iç parazit de araştırılır onu da araştırmanızı öneririm
![]()
Hadi ya mantarın deri üstünde beyaz tabaka yapmıyor öyle miDış mantarın belirtilerinden biride kaşıntı ve tüy dökülmesidir. Dış parazitlerin belirtileride kaşıntı ve tüy dökülmesidir. Ve bunlar mikroskobik canlılar olduğu için gözle ayırt edilemez. Yani kafadan kuşta mantar yok akar yok demeniz yanlış. Bunlar tüy dökülmesine sebep olur bunu da siz araştırın öyleyseVirüs ise çoğunlukla kanat ve kuyruk tüylerini dökerek kendini gösterir. Yinede ben sizin kadar kesin konuşmam hiç bir zaman. Bütün ihtimalleri düşünürüm. Mesela tamamen çıplak kalmış bir kuşun sadece çinko takviyesiyle tüylerinin çıktığını söylesem ne dersiniz acaba? Size kalsa virüs hepsi ve tedavisi yok. Neyse fazla uzatmaya gerek yok. Size kolay gelsin...
Yok yok çok tehlikeli bir madde önermişsiniz. Bakırsülfatı biz balıklarda seyreltilmiş olarak kullanırdık ama onunda riskini göz önune alıyorduk yani akvaryumu bakteri sarmış hastalıkta kullanıyorduk fakat kuşlarda kullanmak kesinlikle çok tehlikeli organ hasarlarına yol açar. Arkadaşlar forumda ilaç önermeden önce tecrübe sahibi olmalısınız bizler veteriner hekim değiliz ki onlar bile teşhis etmeden ilaç yazmaz. Banyo suyunda önermişsiniz bide yani içme riski çok yüksek hani seyreltilmiş olarak deriye pansuman olarak yapılırmı bilmiyorum yinede ben tavsiye etmem kimyasal bir madde neticesindeKuşlarda akar ve mantar hastalıklarıda bu soruna sebeb olabiliyor. Akar için vilmectin kullanılabilir. Mantar için ise bakır sülfat (göz taşı) kullanılabilir. Vilmectin enseye bir damla damlatılıcak. Göz taşı ise banyo suyuna katılıcak (pirinç tanesi kadar). Bunların dışında versele laga mutavit yada nekton bio gibi kaliteli ürünleri düzenli kullanın mutlaka.
Teşekkürler hocam cevap için. Elbette bakır sülfat için çekince olabilir. Ama herşeyi ben bilirim edasıyla üst perdeden konuşulması tartışmayı başlattı. Her tüyü dökülen kuş frenc molt değildir bunu anlatmaya çalıştım sadece. Ben bu ürünün tüy hastası kuşlarda faydalı olduğunu tecrübe ettim. He banyo suyunda içer diyorsanız fıs fısla kullanılır. Ben kuşa içirelim demiyorum zaten. Kuş sahibi illaki bunu kullansın da demiyorum. Araştırsın kendi karar versin.Yok yok çok tehlikeli bir madde önermişsiniz. Bakırsülfatı biz balıklarda seyreltilmiş olarak kullanırdık ama onunda riskini göz önune alıyorduk yani akvaryumu bakteri sarmış hastalıkta kullanıyorduk fakat kuşlarda kullanmak kesinlikle çok tehlikeli organ hasarlarına yol açar. Arkadaşlar forumda ilaç önermeden önce tecrübe sahibi olmalısınız bizler veteriner hekim değiliz ki onlar bile teşhis etmeden ilaç yazmaz. Banyo suyunda önermişsiniz bide yani içme riski çok yüksek hani seyreltilmiş olarak deriye pansuman olarak yapılırmı bilmiyorum yinede ben tavsiye etmem kimyasal bir madde neticesindeDiğer bir husus da şöyle kimse burda bu kuş kesin budur demez yani sadece tahminde bulunabilir ve tetkik yapılmasını önerir. French molt, Polyomavirus ve Circovirus (PBFD) tüy virüsü bu tür hastalıkların henüz bir tedavisi bulunamamıştır üzerinde çalışılıp kesin tedavi yapan yok sadece şu var bu hastalıklar bağışıklık sistemini ele geçirdiği için 12 haftalık tüm vitamin, mineral, probiyotik, calsıyum ihraçlarını düzenli olarak verilirse bağışıklık sistemi güçlenince tüyleri yerine geliyor ama yine diyorum tedavisi yok bu tekrar edebiliyor.Tüy virüsü (PBFD) FRENCH MOLT makalelerimiz mevcuttur forumda bilgi sahibi olmak isteyen okusunlar.
Üffff valla çekilmiyorsunuz. Üst perdeden konuşmuyorum, bilgim var ki konuşuyorum. Siz niye bilinçsizce öneriyorsunuz oturun bir önce onu sorgulayın. Hala fıs fıs diyorsunuz. Kimyasal bu kimyasal. Solunum Sistemini ne yapacaksınız? Geçen gün de bactrim önerdiniz yine uyardım. Evet bilgiliyim çünkü eğitimliyim. Bildiğimden de geri adım atmam. Konu sahibi araştırmadı diyelim Allah'a ne hesap vereceksiniz?Teşekkürler hocam cevap için. Elbette bakır sülfat için çekince olabilir. Ama herşeyi ben bilirim edasıyla üst perdeden konuşulması tartışmayı başlattı. Her tüyü dökülen kuş frenc molt değildir bunu anlatmaya çalıştım sadece. Ben bu ürünün tüy hastası kuşlarda faydalı olduğunu tecrübe ettim. He banyo suyunda içer diyorsanız fıs fısla kullanılır. Ben kuşa içirelim demiyorum zaten. Kuş sahibi illaki bunu kullansın da demiyorum. Araştırsın kendi karar versin.
Kuşlar için Allah'a hesap verme konusunda içim o kadar rahatki. Benim iyileşmesine vesile olduğum o kadar çok kuş varki belki yüzlerce binlerce. Evet sen sıkarsan solunum sistemine kaçar kesinÜffff valla çekilmiyorsunuz. Üst perdeden konuşmuyorum, bilgim var ki konuşuyorum. Siz niye bilinçsizce öneriyorsunuz oturun bir önce onu sorgulayın. Hala fıs fıs diyorsunuz. Kimyasal bu kimyasal. Solunum Sistemini ne yapacaksınız? Geçen gün de bactrim önerdiniz yine uyardım. Evet bilgiliyim çünkü eğitimliyim. Bildiğimden de geri adım atmam. Konu sahibi araştırmadı diyelim Allah'a ne hesap vereceksiniz?
Evet sormayın o kadar eğitim al, o kadar uğraş sadece kuş besleyen birisi gelsin hadsizce bana ders versin fıs fısın havada partikül bıraktığını bile bilmeden ama bu konu sahibi kullansaydı emin olun vebalden hesap veremezdiniz. Bana ders veremezsiniz anca ders alırsınız alın size üst perdeKuşlar için Allah'a hesap verme konusunda içim o kadar rahatki. Benim iyileşmesine vesile olduğum o kadar çok kuş varki belki yüzlerce binlerce. Evet sen sıkarsan solunum sistemine kaçar kesin![]()
Merak etmeyin benim tahsilim öyle kuru kuru değil sizin internetten analizlerinizi ben bizzat yapıyorum ve size şöyle söyleyim sizin gibi de hiçbir bilgisi olmadan insanları yanlışa sürükleyenler de çok en acısı da oDışarıda eğitimli diplomalı bir sürü kuştan anlamayan veteriner varken. Veterinerlik okuyorum demeniz beni benden alıyor![]()
Nasıl tecrübe ettiniz? Var mı gelişmelerin fotoğrafları vs. Ne durumda olan bir kuşdu? Kaç ayda düzeldi neler yaptınız bizi de bilgilendirir misinizTeşekkürler hocam cevap için. Elbette bakır sülfat için çekince olabilir. Ama herşeyi ben bilirim edasıyla üst perdeden konuşulması tartışmayı başlattı. Her tüyü dökülen kuş frenc molt değildir bunu anlatmaya çalıştım sadece. Ben bu ürünün tüy hastası kuşlarda faydalı olduğunu tecrübe ettim. He banyo suyunda içer diyorsanız fıs fısla kullanılır. Ben kuşa içirelim demiyorum zaten. Kuş sahibi illaki bunu kullansın da demiyorum. Araştırsın kendi karar versin.
Mantar için ise bakır sülfat (göz taşı) kullanılabilir.
Elbette detaylı makale hazırlarım müsait zamanda. Hocam bakın tüy dönemindeki kuştan bahsetmedim. Bizzat hiç tüyü olmayan kelleşmiş kuşlardan bahsediyorum. Bu tür kuşların hepsine frenç molt denmesinin yanlış olduğunu söylüyorum. Farklı sebeplerden kaynaklı da olabiliyor umarım anlatabilmişimdir hocam.Nasıl tecrübe ettiniz? Var mı gelişmelerin fotoğrafları vs. Ne durumda olan bir kuşdu? Kaç ayda düzeldi neler yaptınız bizi de bilgilendirir misinizTüyü dökülen kuş Fransız hastasıdır diyen mi oldu
Tüy döneminde olan kuş tüysüz mü olur hocam? Tüy döken kuşun tüyde olduğunu anlamayan bile oluyor çünkü yenisi çıkınca eskısı düşüyor. Tüy virüsü olsn kuşlar göz analizi ile az çok belli eder ama kesin olarak ne olduğunu anlamak için tüy testi yapılsın deriz. Ben konuların tamamını okuyamıyorum o kadar zamanım yok malesef ama sizin yorumunuzda tavsiye etmişsiniz bu bir yönlendirmedir
Bu kadar bilgiliyseniz neden forma ihtiyaç duyuyorsunuz ???Arkadaşlar ben sadece kuşa yardımcı olmaya çalışıyorum. Tartışmak yerine konuyu iyice araştırıp bilgi sahibi olmanızı öneririm. Kuşa herhangi bir zararı yok benim önerilerimin. Ben yıllardır kuş hastalıklarıyla ilgileniyorum yeterince bilgiliyim bu konularda merak etmeyin.
Bakın iyi niyetinizden şüphem yok ben de tüy analizi diyorum neden diyorum çünkü net teşhis olsun lütfen makale hazırlayın ve atın okumak istiyorum yalnız bakır sülfat yüzünden zarar gören kuşlara şahit oldum bu nedenle ilaç, kimyasal ürün önermeyin . Herkesin yanlış bilgisi olur, herkes bir şeyler öğrenir bir şeyleri önermeden önce karşınızdakinin bir can olduğunu düşünün ve araştırın.Elbette detaylı makale hazırlarım müsait zamanda. Hocam bakın tüy dönemindeki kuştan bahsetmedim. Bizzat hiç tüyü olmayan kelleşmiş kuşlardan bahsediyorum. Bu tür kuşların hepsine frenç molt denmesinin yanlış olduğunu söylüyorum. Farklı sebeplerden kaynaklı da olabiliyor umarım anlatabilmişimdir hocam.
Benim mesajlarıma bakarsanız forumlara sadece yardımcı olmak için yazıyorum. Yardım istemek için değil. Elbette bilmediğim konularda fikir alışverişi yapmak isterim. Herşeyi bildiğimi iddia etmiyorum tabiki.Bu kadar bilgiliyseniz neden forma ihtiyaç duyuyorsunuz ???
Bizde zaten aksini demedikkiElbette detaylı makale hazırlarım müsait zamanda. Hocam bakın tüy dönemindeki kuştan bahsetmedim. Bizzat hiç tüyü olmayan kelleşmiş kuşlardan bahsediyorum. Bu tür kuşların hepsine frenç molt denmesinin yanlış olduğunu söylüyorum. Farklı sebeplerden kaynaklı da olabiliyor umarım anlatabilmişimdir hocam.
Evet hocam ben de görmek isterim hatta çevremdeki tanıdıklara da öneririz büyük bir gelişmedirBizde zaten aksini demedikkikanarya üretimi yaptınız mı? Yıpranan dişilerde, bitlenen kuşlarda, çiftleşen kanaryalarda bile kellik görülebilir
iki tepeli eşleşmeden kel yavru olduğunu da gördük konu o değil hocam ben yorumunuzda bakırsülfatı önermişsiniz onun zararlı olduğunu savunuyorum böbrek, karaciğer, hava keselere hasar vereceğini idda ediyorum çünkü verip de iki hafta sonra ölümünü seyreden katilleri gördüm
camiadan yapanların ismini vermek istemiyorum ama zararlı maddeleri önermeyelim canlara zarar gelmesin. Makale istemiyorum sizden belgeli yani fotoğraflı deneyim istiyorum varsa önce benimle paylaşın çünkü bu eğer sonuç gösterdiyse çok önemli bir başarı bir hastalığa tedavidir. Sonrasında hasarlar olmadıysa tabiki
![]()