• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kanarya tüy hastalığı???

oguzyilmaz

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Tüy dökümü
Hastalık Belirti Tarihi
1 Nis 2024
Kullanılan İlaç
Bit tozu ve spreyi
Merhabalar kanaryamda uzun süredir tüyler bu formda ve düzelmiyor hiçbir türlü. Bu hastalık mıdır eğer hastalıksa tedavisi nedir yardımcı olabilir misiniz?

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhabalar kanaryamda uzun süredir tüyler bu formda ve düzelmiyor hiçbir türlü. Bu hastalık mıdır eğer hastalıksa tedavisi nedir yardımcı olabilir misiniz?
Merhaba çok geçmiş olsun 🤲tüy hastası😔
Röhnfried ürünleri tavsiye ederim
haftada 2 defa btAmin forte takviyesi yapın
Bağışıklık güçlü olsun entrobac probiyotik verin
Gervit-w multivitamin kullanın lütfen
Rutin olarak verilmeli
Yaşamsal sıkıntı çekmez, devam eder, fakat uçup çifleşme olmaz, doğacak yavrular ve diğer kuşa bulaşabilir, tek kalmalıdır

hayvanseverrr

Aktif Üye
Kuşlarda akar ve mantar hastalıklarıda bu soruna sebeb olabiliyor. Akar için vilmectin kullanılabilir. Mantar için ise bakır sülfat (göz taşı) kullanılabilir. Vilmectin enseye bir damla damlatılıcak. Göz taşı ise banyo suyuna katılıcak (pirinç tanesi kadar). Bunların dışında versele laga mutavit yada nekton bio gibi kaliteli ürünleri düzenli kullanın mutlaka.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşlarda akar ve mantar hastalıklarıda bu soruna sebeb olabiliyor. Akar için vilmectin kullanılabilir. Mantar için ise bakır sülfat (göz taşı) kullanılabilir. Vilmectin enseye bir damla damlatılıcak. Göz taşı ise banyo suyuna katılıcak (pirinç tanesi kadar). Bunların dışında versele laga mutavit yada nekton bio gibi kaliteli ürünleri düzenli kullanın mutlaka.
Kimyasala gerek yok. Bu yavruda da mantar yok. Bakır sülfat neden kullansın?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba çok geçmiş olsun 🤲tüy hastası😔
Röhnfried ürünleri tavsiye ederim
haftada 2 defa btAmin forte takviyesi yapın
Bağışıklık güçlü olsun entrobac probiyotik verin
Gervit-w multivitamin kullanın lütfen
Rutin olarak verilmeli
Yaşamsal sıkıntı çekmez, devam eder, fakat uçup çifleşme olmaz, doğacak yavrular ve diğer kuşa bulaşabilir, tek kalmalıdır
Demet ablamın dediklerini uygulayın, vilmectin ense damlası alıp ense derisine bir damla damlatın 10 gün sonra tekrarlayın 🙏 İki doz yeterli. Tüy analizi yaptırırsanız virüs kaynaklı mı öğrenirsiniz 🌸

hayvanseverrr

Aktif Üye
Kimyasala gerek yok. Bu yavruda da mantar yok. Bakır sülfat neden kullansın?
Yahu nereden biliyorsun olmadığını? İhtimal dahilindemi evet ihtimal dahilinde bunun birçok örneği var. Bakır sülfat dış mantarın yüzde yüz tedavisidir. Herhangi bir tahriş vs yapmaz. Bir çok tüy hastası kuşta faydalı oldu. Ne olucak yani kullanılsa ölücekmi kuş?

Mert G.

Eski Forumcu
Yahu nereden biliyorsun olmadığını? İhtimal dahilindemi evet ihtimal dahilinde bunun birçok örneği var. Bakır sülfat dış mantarın yüzde yüz tedavisidir. Herhangi bir tahriş vs yapmaz. Bir çok tüy hastası kuşta faydalı oldu. Ne olucak yani kullanılsa ölücekmi kuş?
Yahu ya yoksa mantar boş bosına nıye bünyesini zorlayalım ozaman kanatlı uzmanına göstermek mantıklı. En mantıklısı Ve mantar olan hayvanın derisi kabarık olur

Son düzenleme:

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
İhtimale göre ilaç mı verilir? Tüy analizi yapılır ona göre yol haritası çizilir bana da sen diye hitap edemezsiniz, siz diyeceksiniz. Bahsettiğiniz kimyasal. Zirai ilaç sınıfından da geçiyor. Gidin kendi kuşlarınıza uygulayın, milletin yavrusuna saçma sapan ihtimal için kimyasal önermeyin. Kanser şüphesi var diye kemoterapi veriliyor mu?

hayvanseverrr

Aktif Üye
Arkadaşlar ben sadece kuşa yardımcı olmaya çalışıyorum. Tartışmak yerine konuyu iyice araştırıp bilgi sahibi olmanızı öneririm. Kuşa herhangi bir zararı yok benim önerilerimin. Ben yıllardır kuş hastalıklarıyla ilgileniyorum yeterince bilgiliyim bu konularda merak etmeyin.

Mert G.

Eski Forumcu
Arkadaşlar ben sadece kuşa yardımcı olmaya çalışıyorum. Tartışmak yerine konuyu iyice araştırıp bilgi sahibi olmanızı öneririm. Kuşa herhangi bir zararı yok benim önerilerimin. Ben yıllardır kuş hastalıklarıyla ilgileniyorum yeterince bilgiliyim bu konularda merak etmeyin.
Bu hayvanda mantar olduğunu nasıl anladığınız acıklama yaparmısınız.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Ben de okuyorum beyefendi, yeterince bilgiliyim siz de emin olmadığınız durumlarda kimyasal önermemeyi öğrenin bakın sizi üçüncü kez ikaz ediyorum. Bu kaçıncı oluyor. Forum kurallarına uyun ya da uzaklaştırılacaksınız. Hiçbir kuşa farazi şekilde kimyasal öneremezsiniz. Bu ne ya her gelen bir kimyasal önersin deneme yanılma yapsın o zaman? Kimsiniz siz kanatlı uzmanı mı?

hayvanseverrr

Aktif Üye
Bu hayvanda mantar olduğunu nasıl anladığınız acıklama yaparmısınız.
Ben kesin mantar var demiyorum. Tüy sorunlarının sebeplerinden bir tanesi dış mantarlardır diyorum sadece. Akarlarda aynı soruna sebep olabilir. Yada vitamin mineral eksiklikleri. Veya frenc molt vs.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Ben kesin mantar var demiyorum. Tüy sorunlarının sebeplerinden bir tanesi dış mantarlardır diyorum sadece. Akarlarda aynı soruna sebep olabilir. Yada vitamin mineral eksiklikleri. Veya frenc molt vs.
Bir sürü farazi sebep saydınız, hepsine bakır sülfat iyi geliyor mu? Verdik kimyasal maddeyi, eee? Bunca kanatlı uzmanı French moltun tedavisini bulamadı, siz mi buldunuz? İyi niyetinizi anlıyorum ancak önerdiğiniz bir kimyasal. Bırakın kanatlı uzmanı görsün.

Mert G.

Eski Forumcu
Akara Rif ampül iyi geliyor . Bence ilk daha zararsız şeyler denemek daha iyi

Mert G.

Eski Forumcu
Ablacım ense damlası ve rif ektoparazit ve endoparazitler için ancak bahsedilen tüy hastalığı bir virüstür, tedavisi yoktur. Net teşhisi tüy analizi koyar.
Bende onu demek istedim bünyesini güçlendir mek daha iyi oluyor böyle vakalarda

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Bende onu demek istedim bünyesini güçlendir mek daha iyi oluyor böyle vakalarda
Bakır sülfat bir kimyasaldır kellik için kullanılır ancak virüslere herhangi bir etkisi olup olmadığı net şekilde belli değildir. Durduk yere hiçbir kuşa ilaç verilmesi doğru değil kuşlar çok hassas canlılar. Herhangi bir yanlış götürür.