• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kanarya Kulağında Kanamalı Yara Yardım Lütfen!!!

Scorten

Yeni Üye
Cümleten herkese selamlarımı ileterek başlamak isterim.

Amatör bir kanarya sevdalısı olarak sizlerin yardımlarına, yorum ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.

altta görsellerini paylaşacağım kanaryamın 1-2 ay öncesinde gözü kapanmaya başladı. internetten tedavisini araştırdım.

Kafes kuşlarında göz enfeksiyonları için kullanılabilecek etkili 1-2 ilaç tavsiyesi vardı. İlgili videoları izledim ve tedavi öncesi ve sonrası gördüm iyi geleceğini düşünerek uygulamak istedim. bu ilaçlar şu şekildeydi;

1-Onadron Simple Göz ve Kulak Damlası,
2-Stafine %1 Viskoz Göz Damlası,
3-Terramycin 5mg IU Göz Merhemi,

bu ilaçlar gerçekten de çok etkili atı bile ayağa kaldıracak tarzda ilaçlardı. Fakat hayvanın kulağına ilerledi zamanla hasta olan tarafında tüyler dökülmeye başladı ve kulak açıldı.

Sonra sordum soruşturdum. Suyuna antibiyotik karıştır dediler. Büyük bir suluk aldım Cipro 500mg 4'e bölüp 1 parçasını yani 125mg olarak 2 hafta boyunca verdim.

biraz kurur gibi oldu.
bu seferde hayvan kafasını kaşımaktan kan revan oldu yara.

Hayvan gözlerimin önünde eriyor. Gözü komple kayboldu kafa tüyleri döküldü. Terminatör gibi oldu resmen tek gözlü bir tarafı normal bir tarafı yok. çok üzülüyorum. ölse diyeceğim öldü öyle üzüleyim. Ama öldürmeyen Allah öldürmüyor. Gözümün önünde hayvan eriyor. kobay gibi her ilacı deniyorum. çare bulamadım.

yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum. Candır sonuçta kurtaralım bu hayvancağızı....
şimdiden hepinize teşekkür ederim. Ekli dosyayı görüntüle 17217Ekli dosyayı görüntüle 17214Ekli dosyayı görüntüle 17215

Bahar Y.

Müdavim
Batikon ile pansuman yapmanızı öneririm daha sonra terramycin deri merhemi sürebilirsiniz, bence antibiyotiğe hiç gerek yokmuş dıştan müdahale yeterli kalırmış

FatihB.

Tutkulu
Cümleten herkese selamlarımı ileterek başlamak isterim.

Amatör bir kanarya sevdalısı olarak sizlerin yardımlarına, yorum ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.

altta görsellerini paylaşacağım kanaryamın 1-2 ay öncesinde gözü kapanmaya başladı. internetten tedavisini araştırdım.

Kafes kuşlarında göz enfeksiyonları için kullanılabilecek etkili 1-2 ilaç tavsiyesi vardı. İlgili videoları izledim ve tedavi öncesi ve sonrası gördüm iyi geleceğini düşünerek uygulamak istedim. bu ilaçlar şu şekildeydi;

3-Terramycin 5mg IU Göz Merhemi,

bu ilaçlar gerçekten de çok etkili atı bile ayağa kaldıracak tarzda ilaçlardı. Fakat hayvanın kulağına ilerledi zamanla hasta olan tarafında tüyler dökülmeye başladı ve kulak açıldı.

Sonra sordum soruşturdum. Suyuna antibiyotik karıştır dediler. Büyük bir suluk aldım Cipro 500mg 4'e bölüp 1 parçasını yani 125mg olarak 2 hafta boyunca verdim.

biraz kurur gibi oldu.
bu seferde hayvan kafasını kaşımaktan kan revan oldu yara.

Hayvan gözlerimin önünde eriyor. Gözü komple kayboldu kafa tüyleri döküldü. Terminatör gibi oldu resmen tek gözlü bir tarafı normal bir tarafı yok. çok üzülüyorum. ölse diyeceğim öldü öyle üzüleyim. Ama öldürmeyen Allah öldürmüyor. Gözümün önünde hayvan eriyor. kobay gibi her ilacı deniyorum. çare bulamadım.

yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum. Candır sonuçta kurtaralım bu hayvancağızı....
şimdiden hepinize teşekkür ederim. Ekli dosyayı görüntüle 17217Ekli dosyayı görüntüle 17214Ekli dosyayı görüntüle 17215
çok geçmiş olsun 🥺 tez zamanda sağlığına kavuşur inşallah

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Cipro 500 ml kim önerdi 🙄 kuşun karaciğerini bitirmissiniz☹ yarası o yüzden çıktı yan etkisi. röntgen için kanatlı uzmanına götürün

Scorten

Yeni Üye
Cipro 500 ml kim önerdi 🙄 kuşun karaciğerini bitirmissiniz☹ yarası o yüzden çıktı yan etkisi. röntgen için kanatlı uzmanına götürün
Antalya kanarya sevenler derneğinde üretici bir abimiz ne yapalım. Veterinere götürebilecek bir bütçem yok maalesef şu an

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye

Scorten

Yeni Üye
Yaranın üzerine ilaveten Terramycin sürmeli miyim ? , gözü için
3-Terramycin 5mg IU Göz Merhemi, bu ilaçları kullanmalı mıyım ?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Çok geçmiş olsun.
Yanlış anlamazsanız eğer yavruya kadar yüklenmek yerine veterinere bir kontrole götürseydiniz ilk belki şu anda iyileşmiş olurdu. 👀
Benim gittiğim özel veterinerler muayene ücreti almıyor. Muayene sonunda hastalık varsa sadece ilaç ücreti alıyorlar. Diğer şehirlerde egzotik kuşlara ait vetler dışında diğer özel veterinerlerde almayabilir arayıp sorun. Aldığınız destek ürünleri yerine veterinerin önerdiği ilacı alıp kullanmanız daha yararlı olurdu.

Şu andaki durumu nedir bilmiyorum ama benim takip ettiğim bir üretici göz düzelene kadar önce gentagut göz damlası sonrasında göz için olan terramycin sürmüştü gözü kapalı olan kuşuna.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Yaranın üzerine ilaveten Terramycin sürmeli miyim ? , gözü için
3-Terramycin 5mg IU Göz Merhemi, bu ilaçları kullanmalı mıyım ?
Bunlari kaç gün ve nasıl kullandınız? Mümkünse kuşunuzun videosunu görebilir miyim? Antibiyotiği veren üretici abimiz kuşa ne teşhis koymuştu?

Scorten

Yeni Üye
Tüm çabalarıma rağmen kuşumuz öldü. Allah affetsin bizim de hatamız çok. İyileştirmek adına her yere saldırdık ne duyduysak hayvanda denedik, ne denediysek daha kötüye gitti. Veteriner masrafından kaçtık. Ancak bir veteriner parası kadar ilaç aldık ve kullandık. Bu da bize bir acı bir ders oldu. Allah bizi affetsin günahına girdik hayvancağızın. Tüm öneri ve yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim. Umarım bundan sonra hastalıklarla değil de daha güzel konular hakkında bir şeyler öğrenirim sizlerden. Sağlıcakla kalın.

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Başınız sağolsun

FatihB.

Tutkulu
Tüm çabalarıma rağmen kuşumuz öldü. Allah affetsin bizim de hatamız çok. İyileştirmek adına her yere saldırdık ne duyduysak hayvanda denedik, ne denediysek daha kötüye gitti. Veteriner masrafından kaçtık. Ancak bir veteriner parası kadar ilaç aldık ve kullandık. Bu da bize bir acı bir ders oldu. Allah bizi affetsin günahına girdik hayvancağızın. Tüm öneri ve yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim. Umarım bundan sonra hastalıklarla değil de daha güzel konular hakkında bir şeyler öğrenirim sizlerden. Sağlıcakla kalın.
Başınız sağolsun

Üst Alt