• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

kanarya kabarıp duruyor hızlı nefes alıyor

murat zengin

Yeni Üye
Merhaba, dişi kanaryam sürekli kabarıp durmaya başladı. İyide besleniyor ancak hareketsiz kabarık duruyor hasta gibi. üç ay önce kursak mantarı olabilir ve iç parazit için ölçüsünde beşeri vermiştim. Yine bir değişiklik olmadı. Bu sıralar kabarıp dururken hızlı nefes alıp verdiğinin farkına vardım. Erkekle de çifleşmiyor şimdi erkekte kabarıp durmaya başladı. Ne olabilir yardımlarınızı rica ediyorum.IMG_20230502_094824_922.jpgIMG_20230502_094829_813.jpgIMG_20230502_094833_072.jpg

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Geçmiş olsun. Cereyanda kalmış olabilirler mi?
İkisininde dışkı fotoğrafını ve kuyrukları görünecek şekilde videosunu atabilir misiniz?

murat zengin

Yeni Üye
Merhaba ikisi de oda içerisinde cereyan yapacak bir yer yok. dışkı resmini yarın atabilirim. Teşekkürler

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Merhaba ikisi de oda içerisinde cereyan yapacak bir yer yok. dışkı resmini yarın atabilirim. Teşekkürler
Dışkı resimlerini bekliyoruz. Bakım rutininiz nedir? Neler verirsiniz kuşlarımıza? Ayrıca vitamin ve probiyotik kullanıyor musunuz? Takviyelerinizi de belirtiniz.

murat zengin

Yeni Üye
Merhaba dışkı resimleri görüldüğü gibidir. Son 2 aydır kuşları çifleşsin diye iyi besliyorum. Karışık kanar yemi ve nijer tohumu sürekli önlerinde. Haftada 3 kere mama veriyorum. Yine haftada 2 kere hıyar ve marul veriyorum. Yeşilliği bu sıra biraz fazla veriyorum. Sularına da her değişiminde vitamin damlası (ozyy) katıyorum. Dün ayrı bir kapta aktivanın x2 probiyotik verdim. Her iki kuşta içti. sonra önlerinden aldım.Ekli dosyayı görüntüle 46439

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Merhaba dışkı resimleri görüldüğü gibidir. Son 2 aydır kuşları çifleşsin diye iyi besliyorum. Karışık kanar yemi ve nijer tohumu sürekli önlerinde. Haftada 3 kere mama veriyorum. Yine haftada 2 kere hıyar ve marul veriyorum. Yeşilliği bu sıra biraz fazla veriyorum. Sularına da her değişiminde vitamin damlası (ozyy) katıyorum. Dün ayrı bir kapta aktivanın x2 probiyotik verdim. Her iki kuşta içti. sonra önlerinden aldım.Ekli dosyayı görüntüle 46439
Kullandığınız katkılar kuşlara uygun değil. Tüyde olabilirler. Röhnfried gerwit, bt amin ve entrobac ve grit kuş kumu sipariş edelim. Mamaist den alabilirsiniz. Gelince yazarsanız kullanım şekillerini anlatırız

murat zengin

Yeni Üye
Merhaba teşekkürler. diskisi normal mi sizce. Grit kumu veriyorum. Soz ettiginiz katkilari alacagim

murat zengin

Yeni Üye
Röhnfried gerwi ve Entrobac ilaçlarını aldım nasıl kullanmam gerekiyor.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Röhnfried gerwi ve Entrobac ilaçlarını aldım nasıl kullanmam gerekiyor.
Aşağıdaki katkıları, şişe suya (arıtma, çeşme suyu olmasın), günlük, taze hazırlayarak verelim. Katkıları aynı gün, karıştırarak kesinlikle vermiyoruz;

> Gerwit (multivitamin): yarım suluğa 5 damla, pazartesi

> Entrobac (probiyotik) : yarım suluğa mercimek tanesi kadar, perşembe ya da cuma

Ara günlerde de sade şişe suyu verelim.Ayrıca grit kum da temin edelim. Grit kum devamlı bir mamalıkta ya da parmak sulukta, kafeste kalsın.

Üst Alt