• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Cinsiyetini Sor! Kanarya cinsiyet

BerkanCerci

Yeni Üye
2 tane kanaryam var sarı olan Kanarya elime erkek denilerek geçti. Yanına eş için beyaz olan Kanarya yı dişi diye aldım ancak hep kavga sebebiyle ikisinin farklı cinsiyet olduğundan şüpheliyim.. Beyaz olan nameler şarkılar söylerek öter iken sarı olan sadece cikliyor ve Beyaz olan ile kavga ediyor.. Şuan ikisini ayırdım sizce cinsiyet leri nelerdir. Kanaryalar dan çok anlamıyorum yeni yim bu kanaryalarda..

Kloakalarına baktığım zaman aşırı benzer görünüyor ikiside ne dişi diyebildim nede erkek ikisininde nötr gibi çok ortada, fotoğrafını çekemedim..
İkiside yuvalık için koyduğum ip ile ilgililer ve ipleri söküyorlar ama yuvalıklara ilgi yok, yuva yapma girişimi vs. Yok. Elimdeki tek belirti ötüş..
Beyaz olan bu şekilde ötüyor. Beyaz olan böyle sesler duyduğu zaman ise hemen tepki verip de karşılık veriyor, ötüyor.. Sarı olanda bu ötüş asla yok o sadece cikliyor.. Videosunu ekledim..

Kanarya ötüş videosu

Ekli dosyalar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Öten erkek cikliyen dişi ve eğer aksi durum olsa bile kavga etmeleri normal çünkü Kanaryalar farklı yapıya sahiptirler.yuvalik taktiğinizdan dolayı amacınizin üretmek olduğunu düşünüyorum ama şuan vakti değildir daha henüz erken hazırlamaniz gerekmektedir bu yüzden ayırmanız ve gerekli ihtiyaçlarını karşılayarak sabırla ocak şubat ayını tamamlamaniz lazım.
Videodaki beyaz kuş erkek 😊 kafesleri ayırın bir ay birbirlerini görmesinler sonra yaklaşık 15-20 gün görsünler yuvalık olan kısımda dişi olsun yuva ipi takın örmeye başlayınca erkeği atarsınız böylece herşey daha düzgün ilerlemiş olur hayırlısı olsun inşallah