• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kanarya Ayak Yaralanması

EmreTap

Yeni Üye
Bundan yaklaşık 1 hafta önce kanaryamın bilezik olan ayağının renginin değiştiğini farkettim kendim kesici bi aletle çıkarmaya çalışırken kuşun ayağını yaraladı ve kanattı ondan sonra sürekli tek ayak üzerinde veya oturur vaziyette durmaya başladı birden fazla veterinere gösterildi ve her türlü krem kullanıldı (bileziği de sonra ki gün Kuşçu da çıkarttırdım)
Yaklaşık 10 gündür antibakteriyel krem kullanıp çok sağlam bi şekilde beslenmesine rağmen (yumurta havuç cicibebe) kuşta bi değişiklik yok sadece artık herhangi bi kanama veya yara mevcut değil iki ayağının rengi de birbirine çok yakın ne yapmam gerekiyor ayağını tekrar kullanması için şimdiden teşekkürler

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bilezik kesme makası var siz hata yapmışsınız daha önce keşke sorsaydiniz..ona şimdi yapacağınız pek bişey yok muhtemelen kırık diye düşünüyorum 😔 emin olmamiz için kısa bir video yükleyin.. streamable com dan ekleyiniz

EmreTap

Yeni Üye
Bilezik kesme makası var siz hata yapmışsınız daha önce keşke sorsaydiniz..ona şimdi yapacağınız pek bişey yok muhtemelen kırık diye düşünüyorum 😔 emin olmamiz için kısa bir video yükleyin.. streamable com dan ekleyiniz
Ayağın üzerinde krem ve mısır unundan kaynaklı (kanamayı durdurmak için) beyazlıklar

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Antibakteriyel ilaç ama bilmediğim bir ilaç evde antibiyotik varsa eğer onu ezip hafif ıslatıp çamur gibi yapıp ayağına sürebilirsin. İltihabı dağıtır.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ayrıca tırnakları yanlış kesmişsin. Düz şekilde kesilmez tırnak / bu işaret (slah) gibi eğimli kesmen lazım.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Tırnaklarını bileziği çıkaran arkadaş kesti ilaçta antibakteriyel bi ilaç diye biliyorum bende ama bi sonuca daha varamadım toparlar mı ayağı yoksa bu şekilde mi kalır
Toparlar zamanla tetramycn yara merhemi al bu ilaç nedir bilmiyorum iyi mi kullanılır mı hergün düzenli vazelin sür düzelecektir

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Ayağında bir siyahlık var o yara olmalı? O kısmı güzel bir dezenfekte edin batikonla temizleyin ayağının hijyenini sağlayın vetin verdiği kremi kanama yoksa hafif sürün günlük ve tunekleri çıkarın çok oynatmasin tabana hamster talaşı koyun elle besleyin zamanla düzelecektir 👍

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
😥☹😩

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Geçmiş olsun kırık yok ise düzelecektir şimdiki durumu nasıl. ayrıca tahta tünek kullanın ki fazla uzamasın tırnaklar

Ravil karaoglu

Yeni Üye
Kanaryamin ayağı yırtılmış kantaron kullanıyorum lakin kusim tüylerini kabartıyor yemlige girip yatıyor ne yapabilirim

Üst Alt