• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Veteriner! Kanarya ayağında kızarıklık

Halil27

Yeni Üye
Öncelikle Merhabalar yaklaşık 1 ay öncesinde sahiplenmiş olduğum manilua cinsi kanaryalarımdan erkek olanının sol ayağında ilk başlarda ufak bir kızarıklık ile başlayan gün geçtikçe ayağının bir çok kısmını saran bir kızarıklık oluştu. Kanaryamın eski sahibi ile görüştüm teramicin kremini önerdi günlük 1 defa uygulamaya başladım 2 3 gün sonrasında kanaryamın eski sahibi ile bir araya geldik ayağını inceledi yaklaşık 4 5 cm uzunluğunda gözle çok zor görülecek ip parçası gibi birşey çıkardı kanaryanın ayağından, şaşırdım çünkü ben günlerden beri bakıyorum hiçbirşey görememiştim beyefendi kanaryanın ayağındaki ip parçasına benzer olan o illet kanaryamın ayağınının içine batmış gibiydi, parçayı alırken kanaryamın ayağında anlık çok ufak bir kanama da gerçekleşti sonrasında teramicin kremini 2 gün daha uyguladıktan sonra kızarıklık biraz inmişti fakat 3.gün kızarıklık tekrar şiddetlendi ve kanarya ayağının üzerine şuan elinden geldiğince basmamaya çalışıyor ve ayağını karnına doğru çekiyor kafeste daha çok tünek üzerinde değil de kafesin taban ızgarasında duruyor durum bu şekilde bana nasıl bir tavsiyeniz öneriniz olabilir acaba yardımcı olabilirseniz çok ama çok sevinirim.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba teramiycn deri melhemine devam ediniz.eger imkanınız varsa birde röntgen çektirin karaciğer koruma temin ediniz

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Öncelik veteriner olsun. Her zaman için tahlil yapılması en doğrusu olacaktır şehmus abininde dediği gibi Karaciğer koruması öneririm. Röhnfied Sedechol yada versele laga avichol kullanabilirsin.