• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kanama

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Biliyorsunuz ki bugün bütün kuşların kafeslerine yerleşme günü, kaç saattir uğraşıyorum tek tek temizlik yerleştirme vs hala bitiremedim 😂 yalnız eşim az önce erkek yavrulardan birini eline aldığında kanadında kanaması olduğunu fark ettim, hemen ılık suyla sildim kanlı yerleri gozlemeye devam edicem ama kanama devam etmiyor gibi şu an için. Eğer tekrar kanarsa ne yapmam gerekir şimdiden bilirsem kanama gördüğümde hemen müdahale ederim. Kavga falan da etmediler neden kanamis olabilir 🤔

Ekli dosyalar

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Tüy tüpçüğü kanamış olabilir mi acaba? Varsa batikon ile temizleyip deri merhemi sürebilirsin. Yoksa mısır unu sür oraya kanama dursun.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Biraz daha net ve yakından çekersen çok sevirinim bu kus dayak yemiş 🥺🤦 sanırım
Ama odadan ayrılmıyoruz ben temizlik için banyodaysam eşim odada oluyor yok kavga falan olmadı 😔 daha yakından resim yok çünkü sildim güzelce, yara izi kanın kaynağı vs de göremedim kanadını açıp baktım bacağının altına baktım ama göremedim 🤔

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Batikon var, ama şu an için kanama yok bakıyorum sürekli gözüm üstünde
Eğer bir yerinde bir şey yoksa tüpçük kanamıştır o zaman.
Bu kuşlar sultan ponçik ve polat ile aynı yerde değiller dimi?👀

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ben onda tekrar kan gördüm, batikon vardı evde onunla sildim güzelce. Ama deri merhemi falan yok acaba kantaron yağı sürsem olur mu ki 🤔 yara tam olarak kanadının en alt tüyündeymiş ama çok aşırı büyük bir yara yok dediğiniz gibi muhtemelen tüpçük ucunda kanama oldu

EnesGenç

Eski Forumcu
Yaraya güzel bir pansuman gereklu büyük ihtimalle söz görmeden kavga etmiştir . Bayada kanamis tehlikeli bir durum

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yaraya güzel bir pansuman gereklu büyük ihtimalle söz görmeden kavga etmiştir . Bayada kanamis tehlikeli bir durum
Aslında bütün gün yanındaydık ben veya eşim, hiç kavga sesi duymadık 😔

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Batikon yakan bir madde hassas derisi zarar görebilir
Kantaron yağı çok daha iyi olacaktır
Ayyyy sürdüm bi de yaaa 😔 zaten baya avaz avaz bağırdı ben yarası olduğu için acıyor sandım acaba batikon yüzünden mi bağırdı ki o kadar 😢😢 canım acıdı şimdi 😢

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Eğer bir yerinde bir şey yoksa tüpçük kanamıştır o zaman.
Bu kuşlar sultan ponçik ve polat ile aynı yerde değiller dimi?👀
Aynı kafeste kalmıyorlar, kuşların ayrı kafesi, ponçik ve polatin ayrı kafesi var, sultan aynı bölgede bile değil tamamen farklı bir köşede 🥰 sadece bugün 5 dk Ponçik Polat ve Sultan tanıştı kaynaştılar 😅 sultan, ponçik ve polatın kafesini aldığı için aralarında kıskançlık olmasın diye bi tanissinlar dedim 😂

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yağ sürmeyiniz.Kanama yoksa sorun yok tüy tüpleri patlayabilir.Gerekeni yapmışsınız ama dozajında yapın ve iyice silip batikon bırakmyınız.Yara vb bir şey tespit ederseniz terramycin krem sürün sorun olduğunu zannetmiyorum.
Terramicyn normal eczanelerde satılan dan bahsediyoruz değil mi? Alırım hemen yarın 🙂 batikonu zaten sürdüm biraz bekleyip ılık suyla temizledim sildim yemesin diye 🙂