• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kanama ve k vitamini

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Evet mutlaka bir ilk yardım çantamız olmalı dün daha iyi anladım bunu :cry:
Rif, terramicyn,fucidin krem, trosyd, gentagut, vilmectin bunlar olmalı
Rif kanamalar, yaralanmalar için
Terramcyin krem, fucidin krem çarpma lar soyulmalar, deri kalkmaları için
Trosyd mantar kremi
Gentagut göz damlası
Vilmectin dış parazit damlası
Kan taşı yakar tavsiye etmem 😊🤲

Ece A.

Müdavim
Bende de mesela evde bir kutu var eczane kutusu diyorum ona :) içinde elimde bulundurmam gereken başlıca ürünler var ve tarihi geçtikçe de yenilerim, mesela o kutuda her zaman yavru kediler için süt tozu, biberon vs de bulunur, sokağımızda çok fazla kedi mevcut ve elimizden geldiğince kendileriyle ilgileniriz🖤🥰 acil durumlarda sadece kuşlarımızda değil sokak canlarında da hızlı müdahele edebilmek, kullanmak için de elimizin altında bulunması çok iyi oluyor, @mortsvivants arkadaşımızın dediği gibi önlem her yönden şart🙏 💕 mesela bende eczane kutuma @Demet bükay Hanım sayesinde fucidin krem ve trosyd kremi de ekleyeceğim teşekkürler💖

Limoncuk

Paylaşımcı
Rif, terramicyn,fucidin krem, trosyd, gentagut, vilmectin bunlar olmalı
Rif kanamalar, yaralanmalar için
Terramcyin krem, fucidin krem çarpma lar soyulmalar, deri kalkmaları için
Trosyd mantar kremi
Gentagut göz damlası
Vilmectin dış parazit damlası
Kan taşı yakar tavsiye etmem 😊🤲
Hepsini tedarik edicem ablacım teşekkür ederim. Ben hiç ense damlası yapmadım kuşlarıma şimdi sayıları da çok fazla birine birşey olursa hepsine yayılı Allah korusun, fakat bununla ilgili bir sorum var tüylenmiş yuvadan çıkmak üzere olan yavrularıma da yapabilir miyim? ve tüy değiştirenlere yani uygulama için bir kısıtlama var mı ?

dün birşey daha dikkatimi çekti crystalin antiseptik sprey kullandı veteriner hekim temizlerken. Pandemi dönemi bende kullanmıştım alkolsüz ve yakmıyor, sanırım hayvanlar içinde bir ürünü var ondan da bulunduralım mı ablacım ? bir de ne olur ne olmaz diye steril sargı bezi olmalı mı enfeksiyon kapmaması için böyle bir kanamayı temizlerken

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Hepsini tedarik edicem ablacım teşekkür ederim. Ben hiç ense damlası yapmadım kuşlarıma şimdi sayıları da çok fazla birine birşey olursa hepsine yayılı Allah korusun, fakat bununla ilgili bir sorum var tüylenmiş yuvadan çıkmak üzere olan yavrularıma da yapabilir miyim? ve tüy değiştirenlere yani uygulama için bir kısıtlama var mı ?

dün birşey daha dikkatimi çekti crystalin antiseptik sprey kullandı veteriner hekim temizlerken. Pandemi dönemi bende kullanmıştım alkolsüz ve yakmıyor, sanırım hayvanlar içinde bir ürünü var ondan da bulunduralım mı ablacım ? bir de ne olur ne olmaz diye steril sargı bezi olmalı mı enfeksiyon kapmaması için böyle bir kanamayı temizlerken
Crystalin iyidir, eczanelerde bulabilirsiniz ☺ Mısır unu da kanamayı kontrol altına alma amaçlı kullanabilirsiniz ☺ Rif zaten crystalinin görevini görecektir aklınızda bulunsun ☺

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye

crystalin antiseptik dezenfekte eder ablacım, üzerine mutlaka antibiyotik kullanılmalıdır, onarım yapmaz, sadece temizler, rif antibiyotik ve antibakteriyeldir 💓
Ense damlasını 17-18 günlükken yapmaya başladım, hiç haşere görmedim tavsiye ederim
Bende çekinmiştim Şehmus uygula ablacım dediğinde hepsine yaptım
Vilmectin, zimec avromec yada baymec bunlardan birini temin et ve uygula lütfen 😊🤲

Limoncuk

Paylaşımcı
Bende de mesela evde bir kutu var eczane kutusu diyorum ona :) içinde elimde bulundurmam gereken başlıca ürünler var ve tarihi geçtikçe de yenilerim, mesela o kutuda her zaman yavru kediler için süt tozu, biberon vs de bulunur, sokağımızda çok fazla kedi mevcut ve elimizden geldiğince kendileriyle ilgileniriz🖤🥰 acil durumlarda sadece kuşlarımızda değil sokak canlarında da hızlı müdahele edebilmek, kullanmak için de elimizin altında bulunması çok iyi oluyor, @mortsvivants arkadaşımızın dediği gibi önlem her yönden şart🙏 💕 mesela bende eczane kutuma @Demet bükay Hanım sayesinde fucidin krem ve trosyd kremi de ekleyeceğim teşekkürler💖
evet sizin düşünceniz de çok güzel her zaman karşımıza çıkıyor böyle duruml
crystalin antiseptik dezenfekte eder ablacım, üzerine mutlaka antibiyotik kullanılmalıdır, onarım yapmaz, sadece temizler, rif antibiyotik ve antibakteriyeldir 💓
Ense damlasını 17-18 günlükken yapmaya başladım, hiç haşere görmedim tavsiye ederim
Bende çekinmiştim Şehmus uygula ablacım dediğinde hepsine yaptım
Vilmectin, zimec avromec yada baymec bunlardan birini temin et ve uygula lütfen 😊🤲
Teşekkür ederim ablacım rif olduğu sürece diğerine hiç gerek yok o halde 🤗 hafta sonu görevim hepsine ense damlası yapmak olacak :love:

Limoncuk

Paylaşımcı
Crystalin iyidir, eczanelerde bulabilirsiniz ☺ Mısır unu da kanamayı kontrol altına alma amaçlı kullanabilirsiniz ☺ Rif zaten crystalinin görevini görecektir aklınızda bulunsun ☺
Dün mısır unu bulamadım evde bitmiş sanırım, normal un kullandım ama fayda etmedi mısır unu konusunda da tedarikli olacağım :)

Limoncuk

Paylaşımcı
Arkadaşlar yine biz 🥲 yine zeytin kızımın aynı yerde kanaması var bugün dış parazit yapıyordum diğerlerine yaparken zeytin çok çırpındı ve kafes kan oldu elime aldım elim üstüm başım her yer kan tüy kapsülünde kanama var kanat altındaki tüyleri de dökülüverdi elimde bakarken stres oldu mısır unu serpeyim derken kanama da durmadı, evde rif ampulu bulamadım o panikle biraz baticon sürdüm ama halen kanaması var dış paraziti de yapmıştım bir sorun olur mı be yapmam lazım

Ekli dosyalar

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Baticon iyotlu ama rifi mutlaka sürün oraya tampon yapın belki kanaması durur 🙏

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Durur inşallah bayağı yarası var gibi duruyor isterseniz kanatlı uzmanına götürün

Limoncuk

Paylaşımcı
Durur inşallah bayağı yarası var gibi duruyor isterseniz kanatlı uzmanına götürün
yarası yok aslında geçen sefer de böyle oldu tüy kapsülünde akıyor kan, şimdi bu saatte nereden bulayım kanatlı uzmanı çok zor olur benim içinde offff😢😢😢😢😢😢😢

Limoncuk

Paylaşımcı
Uyukluyor şimdi tünekte elime alıp tekrar bakacağım kanama durumuna

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Rif ampulü bulup uygulayın lütfen, haftada iki gün de bt amin forte verin 🙏

Limoncuk

Paylaşımcı
Şimdi ışığı kısacağım hareketsiz kalsın biraz çırpınınca kan geliyo kapsülden yatmadan da rifi uygularım, bt amine forte ve vitaz soliter veriyorum ama çok zorlu tüy dönemi geçiriyorlar iki aydır tüy dökülmeleri durmadı o tüy kanalı da kırılmış sanki oradan kapsülden geliyor gibi

Üst Alt