• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kanadındaki Kanama

Byrico

Aktif Üye
Normal uçuyordu evde biraz biraz öğreniyor evi odayı çarpmadı hiçbir yere sadece perdenin tülüne kondu, koltuğa kondu ve farkettim ki kanadındaki tüy kanatta ayrılmış ve kan vardı napmam lazım yardım edin.

Ekli dosyalar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Normal uçuyordu evde biraz biraz öğreniyor evi odayı çarpmadı hiçbir yere sadece perdenin tülüne kondu, koltuğa kondu ve farkettim ki kanadındaki tüy kanatta ayrılmış ve kan vardı napmam lazım yardım edin.
Uçta sarkan kanadı hızlıca çekip alın. Muhtemelen kökten kırıldı. Varsa rif sürebilirsiniz. Sorun olacağını sanmıyorum.

Byrico

Aktif Üye
Rif nedir? Çekmesem sorun olur mu kendi atmaz mı? Canı yanacak gibi hissediyorum?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Rif nedir? Çekmesem sorun olur mu kendi atmaz mı? Canı yanacak gibi hissediyorum?
Rif ampül eczanede satılır antibakteriyeldir. Çekmezseniz canı yanar kanama yapar. Hızlıca çekip alın hissetmez bile.

Byrico

Aktif Üye
Tamam mı oldu mu bu bu kökten mi kırılmıs

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yeni çıkan bir tüymüş. Kendi kaşıyarakta yapmış olabilir biryerede takmış olabilir.

Byrico

Aktif Üye
Bir de bukuşun kanatları daha önce de böyle olmuş ben yokken evde, beslenmesine takviye yapmak gerekiyor mu

Hilye Bulut

Tutkulu
Stajyer Uzman
Yakından kanatlarını çekebilir misiniz tüylerinin ucu eksik mi değil mi fotoğraftan anlayamadım.Rif alın bakteri kapmasın.Şırıngaya çekebilirsiniz ucunu da şırınganın poşetiyle sıkıştırırsanız kurumaz.Takviye olarak bt amin verebilirsiniz,tüy sağlığına kanatlıoil formmix de iyi geliyor kanatlardaki duruma göre sıklığı ayarlanır.Burdan net anlayamadım ama eğer tüylerin ucu eksik değilse 2 haftada 1 verebilirsiniz.

Byrico

Aktif Üye
Yakından kanatlarını çekebilir misiniz tüylerinin ucu eksik mi değil mi fotoğraftan anlayamadım.Rif alın bakteri kapmasın.Şırıngaya çekebilirsiniz ucunu da şırınganın poşetiyle sıkıştırırsanız kurumaz.Takviye olarak bt amin verebilirsiniz,tüy sağlığına kanatlıoil formmix de iyi geliyor kanatlardaki duruma göre sıklığı ayarlanır.Burdan net anlayamadım ama eğer tüylerin ucu eksik değilse 2 haftada 1 verebilirsiniz.
Dışarıdayım döneceğim size

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Karışık vitamin sanırım

Linkteki takviyeleri kullanmanızı tavsiye ederim

Byrico

Aktif Üye

Linkteki takviyeleri kullanmanızı tavsiye ederim
Bt amin forte