• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kalamar kemiğini niye böyle yiyorlar

Pıtırcık

Tutkulu
Merhaba arkadaşlar bizim dişi kuş kalamar kemiğini bu şekilde kemiriyor bunu yemeleri gerekmiyormu hep dökmüş kafese normalmi bu şekil yemesi bizim erkek kuşun bu şekilde kemirdiğini hiç görmedim

Ekli dosyalar

mortsvivants

Eski Forumcu
Dişiler kızışma dönemlerinde yumurta yapacakları zaman kalsiyum ihtiyacını karşılamak için kalamar kemiğini fazlaca tüketirler, dışkılar da iyi görünüyor

Pıtırcık

Tutkulu
Dişiler kızışma dönemlerinde yumurta yapacakları zaman kalsiyum ihtiyacını karşılamak için kalamar kemiğini fazlaca tüketirler, dışkılar da iyi görünüyor
Bu tüketmek gibi değilde gagalıyıp döküyor gibi geldi o yüzden merak ettim. Geçen yemide döktüğünü gördüm ağzını doldurup kafesin içine attı

mortsvivants

Eski Forumcu
Bu tüketmek gibi değilde gagalıyıp döküyor gibi geldi o yüzden merak ettim. Geçen yemide döktüğünü gördüm ağzını doldurup kafesin içine attı
Kalamarı öyle yemezler zaten kemirerek ihtiyaçları kadar alırlar, oyun amaçlı da yapabilirler. Mineral blok yoksa onu da asabilirsiniz kafese. Yem konusunu hocalarım görüp cevaplayacaktır ancak biraz araştırdığımda dişilerin yuva yapma isteğinden kaynaklandığını gördüm

Pıtırcık

Tutkulu
Kalamarı öyle yemezler zaten kemirerek ihtiyaçları kadar alırlar, oyun amaçlı da yapabilirler. Mineral blok yoksa onu da asabilirsiniz kafese. Yem konusunu hocalarım görüp cevaplayacaktır ancak biraz araştırdığımda dişilerin yuva yapma isteğinden kaynaklandığını gördüm
Gaga taşı ve kalamar kemiği takılı mineral blok baktım bir iki yerde herbiri farklı şeyler gösterdi bende almadım

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Üreme döneminde fazla tüketmeleri normal, korkulacak bir durum yok 😊🌸

Üst Alt