• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kalamar kemiği yerine ne kullanılır

Efeyngn61

Yeni Üye
Malum fiyatlar uçmuş.fiyatlar olmuş 15 20 TL
Kuşlar iki günde bitiriyorlar. Ve aşırı masraflı oluyor.

Murat Halisdemir

Müdavim
Aynen çok pahalandı herşey 30tl çıkmış buyuk olanlar sıvı kalsiyum var çok iyi kalamar bile gerek kalmıyo sudan alıyo ama o daha pahalı bölünmüş bulabilirsin

Murat Halisdemir

Müdavim
Versele Laga Oropharma Calci-lux Kalsiyum işini görür 👍 baya gider bu

burakdalbudak

Paylaşımcı
Sabah haşlanmış yumurta yap %75 lik kısmını sen ye %25 lik kısmını kuşlara ver beyaz olan yerinden hem sana yaramış hemde kuşlara 😁

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
calsiyum toz yada calsiyum bloklardan kullanılabilir

AlicanG

Paylaşımcı
Kalamar hem gaga düzeltmesi için hem kalsiyum için güzel oluyor.Alternatifi gaga taşı yada kalsiyum katkısı artı yanına gaga düzeltmesi için mineral blok kullanılabilir.Dipnot quik piyasada satılan mineral blokları çok kötü.

Efeyngn61

Yeni Üye
Kalamar hem gaga düzeltmesi için hem kalsiyum için güzel oluyor.Alternatifi gaga taşı yada kalsiyum katkısı artı yanına gaga düzeltmesi için mineral blok kullanılabilir.Dipnot quik piyasada satılan mineral blokları çok kötü.
Yada yumurta kabağını blok haline getirsem hangisi daha mantıklï

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Powermax gaga taşı alabilirsin. Zor zamana denk gelmişsin isallah başarılı olursun

Beyzaf5

Aktif Üye
Powermax gaga taşı alabilirsin. Zor zamana denk gelmişsin isallah başarılı olursun
Bu bahsettiğiniz Okaliptüslü gaga taşı olan mı? Okaliptüslü gaga taşı mantar oluşumunu önler falan yazıyordu, benim kuşuma normal gaga taşı verdiğimde bir süre kemirdikten sonra gagada beyazlıkar oluşuyor vazelin sürmeyince de geçmiyor beyazlıklar ama gaga taşı da vermeden olmuyor

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bu bahsettiğiniz Okaliptüslü gaga taşı olan mı? Okaliptüslü gaga taşı mantar oluşumunu önler falan yazıyordu, benim kuşuma normal gaga taşı verdiğimde bir süre kemirdikten sonra gagada beyazlıkar oluşuyor vazelin sürmeyince de geçmiyor beyazlıklar ama gaga taşı da vermeden olmuyor
Hayır okaliptuslu degil

FatihB.

Tutkulu
Bu öyle dümdüz beyaz alçı gibi olanlardan daha iyidir değil mi? Gagasındaki beyazlıkların öylesine yapılmış ikinci sınıf taşlar yüzünden olabilir mi diye düşünüyorum da
alçı olanları hiç kullanmadım bilmiyorum bu daha iyi