Bir muhabbet kuşunun günde yaklaşık bir çorba kaşığı yediğini düşün ona göre verip günlük değiş.Elim bol fazla koyarım diyorsan günlük kabuklarını üfle yeme rahat ulaşabilsin.Belli süre sonra yeme ulaşamayınca yem dökme huyu çıkabilir.Hergün üflemekle olmaz dersen benim gibi bir yerde topla sokak kuşları yada tavuklara verebilirsin.
Günlük olarak yeminin üstünü üfleyip yem kabanı dolduruyorum. Günlük suyunu değiştiriyorum. Fakat hergün üstüne yem takviyesi yaptığımda mantık onlarak altta kalan yemler bir süre bayatlayacağını düşünüyorum.
hergün yeminin üflenmesi ve 3 günde 1'de yemliğin elden geçirilmesi lazım, çünkü yemliği elden geçirmeden kabuğunu üfleyip üstüne ilave edilmesi diplerdeki yemlerin bayatlamasına ve dibe toz birikmesine sebep olur. akıllı yemlikle bu konuda gayet iyi, akıllı yemlikleri bile ayda bir elden geçirmek temizlemek gerekiyor
Yemliği az doldurunca dipte kalıyor yiyemiyor diye tam dolduruyorum günde 3 5 kere kafese gittikçe üflüyorum ben kafesin içine üflüyorum 3 günde bir de yeni yem koyuyorum yemlikteki yemleri de camın önüne koyuyorum kumrular serçeler yiyor.