• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Kafes yapma

Şahin_tutuş

Paylaşımcı
Bu tür tünek var bende sabit durmuyor eğik duruyor ve bazen düştüğü oluyor bence en iyisi yapılabiliyorsa böyle yapmak ben internetten almıştım gayet iyi ve sağlam oluyor 👍🏻
Bu sistem daha güzelmiş hoşuma gitti. Kendi tüneklerimize uygulamak istersek sanayide birinden rica edip klavuz metrik 4 veya 5 ile diş çektirebilir kendimiz yapmak istersek. Bir tane diş çektirmek için klavuz almaya gerek yok. Bilmeyen genç kardeşlerimiz için şöyle bir şey. Önce normal matkap ile oraya takılacak vidanın uzunluğu kadar delik açılır. Sonra matkap ya da şarjlıya aşağıdaki klavuz takılıp diş açılır. Ahşapta hiç yapmadım ya metallerde bunu yaparken klavuzu yağlamayı unutmayın. Yoksa muhtemelen kırılır. Alacağınız yere de metrik 4 vida takacağım diyerek söylerseniz uygun klavuzu verir. Bunlar da küçük bir dipnot olarsk dursun. :)
1000008212.jpg

Şahin_tutuş

Paylaşımcı
Fikir için teşekkürler. Bu tarz apsratlar diğer arkadaşımızın dediği gibi tutmuyor maalesef. Birde 1mm sunta kısmını sabitleyeceğim için bu fikir olmayabilir. Ama bu gibi bir parça çizip basmayı deneyebilirim. Dışkı takibi nasıl yapılmalı peki?

Buda güzelmiş. Bunu yapabilirim ama biraz uğraştıracak gibi. Fikir için teşekkürler.

Teşekkürler.
Rica ederim. Dışkı takibi kuş besleyenlerin rutin yaptığı bir şey. Birçok hastalığın önden habercisidir kabaca. Bunu burdan anlatmak biraz uğraştırıcı olur. Papağanlarda dışkı takibi yazıp youtube'da aratırsanız çok daha kapsamlı bilgiye ulaşabilirsiniz. Bunu sadece kafes değişikliği olarak değil de rutin kontroller olarak düşünebilirsiniz.

koraykbl

Aktif Üye
Bu sistem daha güzelmiş hoşuma gitti. Kendi tüneklerimize uygulamak istersek sanayide birinden rica edip klavuz metrik 4 veya 5 ile diş çektirebilir kendimiz yapmak istersek. Bir tane diş çektirmek için klavuz almaya gerek yok. Bilmeyen genç kardeşlerimiz için şöyle bir şey. Önce normal matkap ile oraya takılacak vidanın uzunluğu kadar delik açılır. Sonra matkap ya da şarjlıya aşağıdaki klavuz takılıp diş açılır. Ahşapta hiç yapmadım ya metallerde bunu yaparken klavuzu yağlamayı unutmayın. Yoksa muhtemelen kırılır. Alacağınız yere de metrik 4 vida takacağım diyerek söylerseniz uygun klavuzu verir. Bunlar da küçük bir dipnot olarsk dursun. :)
Ekli dosyayı görüntüle 93007
Kulavuz var elimde fakat çekme aleti yok. Dediğiniz gibi sanayiden çektirebilirim.
Rica ederim. Dışkı takibi kuş besleyenlerin rutin yaptığı bir şey. Birçok hastalığın önden habercisidir kabaca. Bunu burdan anlatmak biraz uğraştırıcı olur. Papağanlarda dışkı takibi yazıp youtube'da aratırsanız çok daha kapsamlı bilgiye ulaşabilirsiniz. Bunu sadece kafes değişikliği olarak değil de rutin kontroller olarak düşünebilirsiniz.
Teşekkürler.

koraykbl

Aktif Üye
Evet artık son güncellememize gelmiş bulumaktayız. Kafesimiz şuandan itibaren bitmiş bulunmakta. Şuanda içine koymadım ama yarın yüksek ihtimalle geçicekler.😊
Kafesimizin özelliklerine gelirsek;
Ölçüleri 60cm en, 40cm genişlik ve 75cm yükseklik oldu.
Tellerinin ara genişliği 2x2cm.
İçersine tepki ölçmek adına 3 tünek ve banyoluk yeri koydum.
Alt kısım çekmeceli yaptım.
Yan tarafta büyük bir kapı mevcut.
20250824_180759.jpg20250824_180814.jpg20250824_180737.jpg20250824_180719.jpg

efe1903

Tutkulu
Evet artık son güncellememize gelmiş bulumaktayız. Kafesimiz şuandan itibaren bitmiş bulunmakta. Şuanda içine koymadım ama yarın yüksek ihtimalle geçicekler.😊
Ekli dosyayı görüntüle 93048Ekli dosyayı görüntüle 93049Ekli dosyayı görüntüle 93050Ekli dosyayı görüntüle 93051
Eline sağlık, bir arada ağaçtan formikaryum falan yaparsan çok iyi olur.

koraykbl

Aktif Üye
Eline sağlık, bir arada ağaçtan formikaryum falan yaparsan çok iyi olur.
Evet yapılabilir ama karınca hobisinde nem olunca ahaçtan yapılma ürünlerde küf ve mantarlama olabiliyor. Bunun için verniklemek gerekiyor ama kimi karınca içgüdüleri gereği yuvayı genişletmek istiyor. verniği aşındırarak çıkartıyor. Buda karıncaların ölümüne yol açabiliyor. Şuanda yutongtan veya 3d printerden bastığım formicariumları satıyorum ama hiç tahta formicarium yapmadım. Onun için geniş gövdeli bir ağaç gerekli ama bulursam ve imkanım olursa söz yapıcam.😊👍

Şahin_tutuş

Paylaşımcı
Ekli dosyayı görüntüle 93048Ekli dosyayı görüntüle 93049Ekli dosyayı görüntüle 93050Ekli dosyayı görüntüle 93051
Emeğize sağlık güzel görünüyor. Kuşlar içindeyken bir video da atarsanız çok güzel olur.

koraykbl

Aktif Üye
Evet. Yarını bekleyemedim ve alışmaları açısından bugün koydum. Yabancılık çekmediker desem yeridir. Şuanda mutlular. Tek sorun istediğim verimi telden alamadım. Sulukları geçirmek için teli kestim, büktüm derken zar zor oturdu yuvalık ona keza iple duruyo. Yuvalığı tahta vidalayarak halledebilirim belki ama suluklar vs. Mecbur öyle kalır. Olsun en azından şöyle bir yuvadan kurtuldular.
17560712030055387632426410722081.jpg
Eski yuvaları.
20250825_001557.jpg
.20250825_001608.jpg
Yeni cennetleri.😊
Mutlulukları için aşağıya link bıraktım. Bu arada hala isimleri yok. İsim önerilerinizi beklemekteyim.

Şahin_tutuş

Paylaşımcı
Evet. Yarını bekleyemedim ve alışmaları açısından bugün koydum. Yabancılık çekmediker desem yeridir. Şuanda mutlular. Tek sorun istediğim verimi telden alamadım. Sulukları geçirmek için teli kestim, büktüm derken zar zor oturdu yuvalık ona keza iple duruyo. Yuvalığı tahta vidalayarak halledebilirim belki ama suluklar vs. Mecbur öyle kalır. Olsun en azından şöyle bir yuvadan kurtuldular.
Ekli dosyayı görüntüle 93056
Eski yuvaları.
Ekli dosyayı görüntüle 93057
.Ekli dosyayı görüntüle 93058
Yeni cennetleri.😊
Mutlulukları için aşağıya link bıraktım. Bu arada hala isimleri yok. İsim önerilerinizi beklemekteyim.
Elinize sağlık. Yuvalığı tellere montelemezsiniz umarım. O teller çok titreşir dişiyi korkutur. arka plakaya punch ile yuvalık deliği açıp yuvalığı arka plakaya sabitlemek daha mantıklı bana göre. Ama tabi arka taraf bir yere dayanıyor mu bilmiyorum yerinizi. Belirtmek istedim.

Tel konusu malesef dediğiniz gibi problemli biraz. Teeee 20 sene önce çıkma bir vitrine ben de aynı sizdeki tellerden germiştim. Çok titreşim yapıp ses çıkarıyordu ve bir ekipmanı takmak/sökmek gerçekten mesele haline geliyordu. Kuşların kuyruklarını da bozuyor. Yine de hayırlı olsun. Siz memnunsanız problem yok.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
@Şahin_tutuş forumda link paylaşmak yasak. Bilmediğinizi düşünerek belirtmek istedim. Konuda verdiğiniz linkler gözden kaçmış olmalı. Kaldırdım. Daha dikkatli olmanızı rica edeceğim. Özelden link paylaşabilirsiniz.

koraykbl

Aktif Üye
Elinize sağlık. Yuvalığı tellere montelemezsiniz umarım. O teller çok titreşir dişiyi korkutur. arka plakaya punch ile yuvalık deliği açıp yuvalığı arka plakaya sabitlemek daha mantıklı bana göre. Ama tabi arka taraf bir yere dayanıyor mu bilmiyorum yerinizi. Belirtmek istedim.

Tel konusu malesef dediğiniz gibi problemli biraz. Teeee 20 sene önce çıkma bir vitrine ben de aynı sizdeki tellerden germiştim. Çok titreşim yapıp ses çıkarıyordu ve bir ekipmanı takmak/sökmek gerçekten mesele haline geliyordu. Kuşların kuyruklarını da bozuyor. Yine de hayırlı olsun. Siz memnunsanız problem yok.
Teşekkürler. Aslında memnuniyetim kafesin görüntüsü açısından 10/8 eşyaların duruşu 10/5 kuşlar için memnuniyetim 10/8 gibi bir sıralama yapılabilir. Genel olarak ortalama memnuniyetim 10/7 veya 8 olabilir. Yuvalık konusunda ise yuvalığın altına tahta monteleyeceğim. Aksi taktirde olmayacak.

Şahin_tutuş

Paylaşımcı
@Şahin_tutuş forumda link paylaşmak yasak. Bilmediğinizi düşünerek belirtmek istedim. Konuda verdiğiniz linkler gözden kaçmış olmalı. Kaldırdım. Daha dikkatli olmanızı rica edeceğim. Özelden link paylaşabilirsiniz.
İlk mesajlarda mı vardı hatırlamıyorum. son mesajımda yoktu. Teşekkürler bilgilendirme için, ilk zamanlar hariç artık link vermiyorum.

Üst Alt