• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuluçka Dönemi Kafes ve Yuvalık

buduck

Yeni Üye
1000320666.jpg
Selamlar, bu boyutta bir kafesin var. 2 adet sevda papaganim var eş. Yavruluk takmak istiyorum fakat 2. Bir kapısı bulunmuyor. Veteriner 2 Sevda papağanına küçük bir kafes dedi ama yeni bir kafes mi alsam yoksa yeterli mi bilmiyorum. Bu kafese yavruluk nasıl takabilirim ? Kafes ölçüleri : 40cm eni 60cm yükseklik 28 cm genişlik

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ekli dosyayı görüntüle 97171
Selamlar, bu boyutta bir kafesin var. 2 adet sevda papaganim var eş. Yavruluk takmak istiyorum fakat 2. Bir kapısı bulunmuyor. Veteriner 2 Sevda papağanına küçük bir kafes dedi ama yeni bir kafes mi alsam yoksa yeterli mi bilmiyorum. Bu kafese yavruluk nasıl takabilirim ? Kafes ölçüleri : 40cm eni 60cm yükseklik 28 cm genişlik
Merhaba tek kapılı kafes uygun olmaz yuvalığı sürekli çıkarmak gerekli (yem mama içinde olmalı)
Ayrıca yuvalık için çok çok erken kızgınlık belirtisi yokken yuvalık olmaz
Kafesi büyütün 3 kapılı olabilir
Ve kuşların erişkinliğe ulaşıp sağlıklı yumurtlaması 2 yaştır( sevda ve Cennetler için)
Erkek çifleşme için çok ufak😔

buduck

Yeni Üye
1000358597.jpg1000358595.jpg
Abla selamlar tekrardan, bu kafes çok mu büyük 2 Sevda papağanına acaba ? Biraz geniş bir kafes.

Abla üstte fotoğraf bir tık eski. Aslında çiftleşme belirtilerinden çoğunu karşılıyor kuşlar bir de genelde yan yanayken ses çıkarmaya başladılar bagiriyorlar ama etrafa. Yanlarına gidince birbirlerinin tüylerini duzeltiyorlar gagalarını birleştirip aşağı yukarı yapıyorlar.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ekli dosyayı görüntüle 97183Ekli dosyayı görüntüle 97184
Abla selamlar tekrardan, bu kafes çok mu büyük 2 Sevda papağanına acaba ? Biraz geniş bir kafes.

Abla üstte fotoğraf bir tık eski. Aslında çiftleşme belirtilerinden çoğunu karşılıyor kuşlar bir de genelde yan yanayken ses çıkarmaya başladılar bagiriyorlar ama etrafa. Yanlarına gidince birbirlerinin tüylerini duzeltiyorlar gagalarını birleştirip aşağı yukarı yapıyorlar.
Büyük değil güzel ferah, 😊
Çiftleşme ötüşü başlamış o zaman kur ötüşüdür susmazlar 😊
Sesten etkilenirler daha çok bağırırlar minik melekler🥰

Furkan82828282

Müdavim
Ekli dosyayı görüntüle 97171
Benim bir fikrim var kapı önde ya yan taraftan teli kesebilirisniz yuva için ama yuvayı sokunce boşluk oluşur doldurmak için bir fikriniz varsa olabilir bence😂

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Benim bir fikrim var kapı önde ya yan taraftan teli kesebilirisniz yuva için ama yuvayı sokunce boşluk oluşur doldurmak için bir fikriniz varsa olabilir bence😂
Yuvalık çıkınca ne olacak oradaki kesilmiş bölüm? Olmaz teller zarar verir

Üst Alt