• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kafes Tülü Hakkında...

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Merhaba Sevgili Kuş Sevdalıları,

son zamanlarda yakın çevrem ve internet platformlarında kuş sahipleri kuşların kafesine kafes tülü takıyorlar. Amaç Kuşlar kanat çırptığında içerideki yem kabukların veya kuşun tüylerinin dışarıya çıkmasını engellemek. Ancak kuşlar bu yüzden çok kaza yapıyor ve sakatlanıyor. Kuş dışarıya çıktığında merakla tüle gitmek isteyecek ya da şans icabı tülün üzerine konacaktır. Hele bir de kuşun tırnakları uzunsa tüle ani inişlerde ayakları maalesef takılacak ve kurtulamayacaktır. Sonuç ayak kırılmaları veya burkulmaları oluyor. Bu durum bir kuşun hasta olması kadar ciddi meseleye dönüşüyor. Onun için temel ilke (ben böyle yapıyorum) her gün kafes altı temizlenirken kafes etrafını bir küçük el süpürgesi ile temizlemek olmalıdır. Bazılarınız diyecek şimdi benim kuşumda böyle bir sıkıntı olmuyor çünkü tüle yanaşmıyor. Ama bir gün merakla yanaşacaktır siz bunu hesaba katamayacaksınız. İlkinde gördün onu oradan uzaklaştırdın. Bu sefer de kuşun inatçılık karakteri devreye girecektir. Siz farkında bile olamazsınız. En sonda bu kuşunuz tüle takılma riski artacaktır. Böyle vakalar maalesef etrafımda çok görüyorum ve çok üzülüyorum. Bu kazalara maruz kalmamak için size tavsiyem bu kafes tüllerini kuşun kafesine takmamanızdır.

Saygılarımla

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bugün gene bir komşumun kuşu kafes tülüne takıldı. O kadar uyarmama rağmen. Sonuç kuşun ayağı burkuldu. Garibim şimdi acı içerisinde. Lütfen bu konuya dikkat edelim.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Ben ilk zamanlar kullanıyordum, kuşlar tülü farkedince kemiriyorlardı,ne zaman ki tül yüzünden kuşların yaşadığı kazaları görüp öğrendim ondan sonra kullanmayı bıraktım. O yüzden odam bayağı batıyor yem kabukları ve tüyler yüzünden ama olsun. Gülü seven dikenine,kuşu seven her şeyine katlanır. 😁

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Peki streçlesek bi sıkıntı olur mu

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Bu konu hakkında önerim kafes tüllerini takanlar için tülün üst kısımdaki lastik kısımları ile kafes demiri arasına bir aparat takmak. Ben tek kuş beslerken genelde sebzelik aparatı ile tülü genişletiyordum. Bu şekilde tel ile tül arasındaki mesafeyi uzak tutmuştum.

Peki streçlesek bi sıkıntı olur mu
2-3 gün içinde streci kemirerek zamanla parçalanmasına sebep oluyor. Yediklerini görmedim fakat yemeyecekleri anlamada gelmiyor. Yüzey alanı arttığı için görünmeyen sıvı ve lekeler streçte kalıyor.

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bu konu hakkında önerim kafes tüllerini takanlar için tülün üst kısımdaki lastik kısımları ile kafes demiri arasına bir aparat takmak. Ben tek kuş beslerken genelde sebzelik aparatı ile tülü genişletiyordum. Bu şekilde tel ile tül arasındaki mesafeyi uzak tutmuştum.

2-3 gün içinde streci kemirerek zamanla parçalanmasına sebep oluyor. Yediklerini görmedim fakat yemeyecekleri anlamada gelmiyor. Yüzey alanı arttığı için görünmeyen sıvı ve lekeler streçte kalıyor.
Kafesle tülün lastiğinin arasını streçledim sadece o zaman

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kullanmayın macera aramaya gerek yok. Bir kuşun pisletebilecegi alan bellidir bu sorun oluyorsa sahiplenmeyin özgür hayattada çok güzel öten kuşlar var onları besleyin bu konuda tavrın nettir...

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kullanmayın macera aramaya gerek yok. Bir kuşun pisletebilecegi alan bellidir bu sorun oluyorsa sahiplenmeyin özgür hayattada çok güzel öten kuşlar var onları besleyin bu konuda tavrın nettir...
Net Cevap... Takdir Ettim Tuğrul Bey... (y)