• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kafes Temizliğini Ne ile Yapıyorsunuz?

• Sadece su

Kullanılan: 21 38.9%
  • Virkon S

Kullanılan: 23 42.6%
  • Çamaşır suyu

Kullanılan: 2 3.7%
  • Sirke

Kullanılan: 12 22.2%
  • Pril/Sabun

Kullanılan: 7 13.0%

• Kullanılan toplam oy
    54

müfoş

Yeni Üye
Bu arada Virkon S ile temizlik yapanlar şu bilgileri bilmeli. Duygu hocaya sormuştum sağolsun cevapladı.

*Virkon S, 1 litreye 1 gr kuşun üzerine püskürtme dozudur.

*1 litreye 5 gr malzeme dezenfektasyon oranıdır.

*Asla sıcak suya hazırlanmaz.

*Sıcak su virkonu bozar.

Virkon S 'nin içinden çıkan ölçü kaşığı 5 Gr.
Basınçlı su pompası ile kullanmanızı öneririm. Püskürtme sisteminde her yere dağıtılıyor dezenfektan. 10 dakika bekletin sonra da iyice durulayın.Kokusunu da giderin açık alana bırakarak.
Kuşun üzerine de sıkılıyor mu bu ürün? Videolarda görüyorum bazen kuşların üzerine spreyle bir şey sıkıyorlar haftalık temizlik diye, bu ürün mü o ürün acaba?

Doğacı

Eski Forumcu
Kuşun üzerine de sıkılıyor mu bu ürün? Videolarda görüyorum bazen kuşların üzerine spreyle bir şey sıkıyorlar haftalık temizlik diye, bu ürün mü o ürün acaba?
1lt suya 1 gr kuşların üzerine püskürtme oranı olarak söylendi bana.

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
5 gr ve 1 gr ne kadarlık bir hacim kaplıyor çay kaşığında koysak 1 gr ne kadar yer kaplar 5 gr ne kadar yer kaplar

Doğacı

Eski Forumcu
5 gr ve 1 gr ne kadarlık bir hacim kaplıyor çay kaşığında koysak 1 gr ne kadar yer kaplar 5 gr ne kadar yer kaplar
Kaşığın kendisi 2 Gr.
Kaşığın içine biraz Virkon S koyun hassas terazi ile ölçün. En garantisi hassas terazi

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kaşığın kendisi 2 Gr.
Kaşığın içine biraz Virkon S koyun hassas terazi ile ölçün. En garantisi hassas terazi
bizim hassas terazi 1 gr ölçmüyor mlsf en az 3 Gr olması lzm ve ben mamaistten bölünmüş aldım kaşık yoktu

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Ben kendi kullanımıma örnek vereyim. Çok kuş olduğu için 5 litreye 1 kapak oranı ile 15 litrelik kabıma karıştırırım. Hatta virkona acımam ben, 1 kapak da ekstra eklerim. Yani 15 litreye 4 kapak. Yemlik, suluk, tünek, toplar tüm malzemeleleri 10 dk virkonlu suda bekletip iyice durulayıp kuruturum. Sulukları, biberon emzik aperatıyla durularım. Kafes ve kafes zemini içinde püskürtme yöntemiyle virkonlar yine 10 dk bekletir, durularım.

Hastalık varsa daha yoğun bir virkon hazırlarım.

O kadar çeşitli bakteri, virüs ve mantar ailesi var ki, sadece sıcak su, sirkeli su dezenfeksiyon için işe yaramaz. 300 derece kaynar suda hayatta kalabilen bakteriler var. Virüsler ise zaten ayrı konu. Ortamdan hoşlanmazlarsa, kendilerini bir kapsül içine alır, yüzlerce yıl uykuya geçip sonra uyanabilirler. Virkon s, kuş gribi virüsüne bile etkili bir dezenfektandır. Aşağıya laboratuar test sonuçlarına göre, yaptığım oranlamayı da ekliyorum;
Screenshot_20231125_160655_Gallery.jpg

Son düzenleme:

Doğacı

Eski Forumcu
Ben kendi kullanımıma örnek vereyim. Çok kuş olduğu için 5 litreye 1 kapak oranı ile 15 litrelik kabıma karıştırırım. Hatta virkona acımam ben, 1 kapak da ekstra eklerim. Yani 15 litreye 4 kapak. Yemlik, suluk, tünek, toplar tüm malzemeleleri 10 dk virkonlu suda bekletip iyice durulayıp kuruturum. Sulukları, biberon emzik aperatıyla durularım. Kafes ve kafes zemini içinde püskürtme yöntemiyle virkonlar yine 10 dk bekletir, durularım.

Hastalık varsa daha yoğun bir virkon hazırlarım.

O kadar çeşitli bakteri, virüs ve mantar ailesi var ki, sadece sıcak su, sirkeli su dezenfeksiyon için işe yaramaz. 300 derece kaynar suda hayatta kalabilen bakteriler var. Virüsler ise zaten ayrı konu. Ortamdan hoşlanmazlarsa, kendilerini bir kapsül içine alır, yüzlerce yıl uykuya geçip sonra uyanabilirler. Virkon s, kuş gribi virüsüne bile etkili bir dezenfektandır. Aşağıya laboratuar test sonuçlarına göre, yaptığım oranlamayı da ekliyorum;
Ekli dosyayı görüntüle 55529
Teşekkür ederiz

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Simba dışarıya çıkmaya ikna olursa , kafesi söküp sıcak su ve sabun ile yıkıyorum.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
@Ayvalık Jumbo Muhabbet Ne kadar süre aralıkla temizlik yapmak gerekir? Bu konuda da bilgilendirme yapar mısınız?
Haftada 1 kez suluk, yemliklerin temizlenmesi lazım. Mamalık kullanıldıktan sonra. Virkonu idareli kullanabilmek için her malzemeden 2-3 adet yedekli alırsanız, kirlileri biriktirip (kirlileri çıkarıp yedeklerini takarak) aynı virkonlu suya hepsini sokabilirsiniz. Virkonun rengi değişmeye başlayınca dökülmelidir. 1-2 gün suyla karıştırılmış halde kullanılabilir. Kapaklı bir kapta sulandırıp kapak kapalı tutarsanız, biraz daha uzun kalabilir sulandırılmış virkon. Çünkü içinde hidrojen per oksit var.

Doğacı

Eski Forumcu
Haftada 1 kez suluk, yemliklerin temizlenmesi lazım. Mamalık kullanıldıktan sonra. Virkonu idareli kullanabilmek için her malzemeden 2-3 adet yedekli alırsanız, kirlileri biriktirip (kirlileri çıkarıp yedeklerini takarak) aynı virkonlu suya hepsini sokabilirsiniz. Virkonun rengi değişmeye başlayınca dökülmelidir. 1-2 gün suyla karıştırılmış halde kullanılabilir. Kapaklı bir kapta sulandırıp kapak kapalı tutarsanız, biraz daha uzun kalabilir sulandırılmış virkon. Çünkü içinde hidrojen per oksit var.
Virkon S 'nin ağartıcı özelliği var mı Duygu hocam?
Benim kafes sanki parladı virkonla yıkayınca 😀 Ya da bana öyle geliyor.

Bu arada suyun içinde 1-2 gün kalabileceği bilgisi çok iyi oldu. Teşekkür ederim

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Virkon S 'nin ağartıcı özelliği var mı Duygu hocam?
Benim kafes sanki parladı virkonla yıkayınca 😀 Ya da bana öyle geliyor.

Bu arada suyun içinde 1-2 gün kalabileceği bilgisi çok iyi oldu. Teşekkür ederim
Ağartıcı özelliği yok. Ama temizlemiş, dezenfekte etmiştir. Bozulan suyu da ben kovalara boşaltıp folluklardaki kurumuş dışkıyı yumuşatmak için kullanıyorum. Normal su dolu kovadan çok daha hızlı temizliyor kirlileri. Sonrada durulayıp yeni virkonlu suya daldırıyorum.

Zeus

Müdavim
Ağzı kapalı sprey şişesinde kaç gün durabilir mesela? Ben 500 ml suya çeyrek çay kaşığı virkon s koyup her yere sıktım, kurumasını bekledim yarım saat falan sonra kuruladım ıslak kalan yerleri. Kafesini içini dışını, mama ve su kabını, tünekleri, oyuncakları 😅 rengi değişene kadar demişsiniz ama normal rengi ne renk onu bilmiyorum 🤷‍♀️ 2 gün önce hazırladım bugün kullanmadan yine çalkaladım öyle kullandım mesela.

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ağzı kapalı sprey şişesinde kaç gün durabilir mesela? Ben 500 ml suya çeyrek çay kaşığı virkon s koyup her yere sıktım, kurumasını bekledim yarım saat falan sonra kuruladım ıslak kalan yerleri. Kafesini içini dışını, mama ve su kabını, tünekleri, oyuncakları 😅 rengi değişene kadar demişsiniz ama normal rengi ne renk onu bilmiyorum 🤷‍♀️ 2 gün önce hazırladım bugün kullanmadan yine çalkaladım öyle kullandım mesela.
en iyisi tek kullanımlık yapmaktır. suya katıldığında rengi pembemsidir