• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kafes Temizliği

gambred

Yeni Üye
Sultan papağanının kafesini ne sıklıkla temizlemeli, tünek ve kafesi fısfısla temizlerken suya ne ölçüde (1 litreye x ml gibi) ne gibi dezenfektanlar (elma sirkesi vb) eklenmeli?
Forumda biraz aradım, yazılmışsa bile yeni olduğum için belki de net cevap bulamadım.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Sultan papağanının kafesini ne sıklıkla temizlemeli, tünek ve kafesi fısfısla temizlerken suya ne ölçüde (1 litreye x ml gibi) ne gibi dezenfektanlar (elma sirkesi vb) eklenmeli?
Forumda biraz aradım, yazılmışsa bile yeni olduğum için belki de net cevap bulamadım.
Dezenfektan olarak virkon s kullanabilirsiniz, haftada bir detaylı temizlik yapmak sizin için de yeterli olacaktır tek kuş olduğu için

gambred

Yeni Üye
Dezenfektan olarak virkon s kullanabilirsiniz, haftada bir detaylı temizlik yapmak sizin için de yeterli olacaktır tek kuş olduğu için
virkon s kullandıktan sonra kafese sokmama veya durulama gibi işlemlere gerek var mı?

beyyza02

Müdavim
üstünde durulamaya gerek yok yazıyor ama bence en azından ıslak-nemli bir bezle silebilirsiniz.

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
virkon s kullanımı 1 litreye 10 gram... Kullandığınız suyun %1 oranında katmanız gerekiyor...

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Sirkeyle temizlemek dezenfekte etmiş olmuyorsunuz sadece temizlik etmiş oluyorsunuz... Onun için virkon s kullanmanızı önemle tavsiye ediyorum...

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kafesi haftada bir kez ince temizliğini yapın... Her gün kafesin tabanını temizleyin... 3 günde bir tüneklerini virkon s ile dezenfekte edin ve geri kafese koymadan nemli olmamasına dikkat edin onun için kurumalarını bekleyin... Her aksesuarın yedekleri olursa temizlik aşaması daha kolay olur...

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Suluk ve Su Hakkında:

Kuşlarımıza içmek için verdiğimiz su ve suyun kuşlara sunulmasında görev yapan suluklar hakkında çok önemli bilgiyi sizlere sunuyorum. Lütfen okuyun.

Kuşlar yemi yedikten sonra su içmeye gider. Su içmeye giden kuşlarda ağızlarında ister istemez yem veya mama artıkları bulunur. Bu yem veya mama artıkları kuşlar su içtikleri zaman suluklarına suyuna otomatikman içine düşer. Bu artıklar organik maddelerdir. Organik madde olan yerde bakteri, virüs ve mantar üreyebilir. Bundan dolayı olası suyun içinde üreyen bakteri, virüs ve mantar yüzünden kuşunuz hastalanabilir. Ben o yüzden sulukların içinde olan suları her gün tazeliyorum. Buna siz de özen gösterin ki kuşunuz sağlıklı olsun.

Suluk temizliği çok önemlidir. Özellikle suluğun tabanı leke yapar, tortu oluşur. Tabanında su biriktiği için orda organik maddeler birikmeye başlar. Biriktiği zaman orda üreyen bakteriler orda kolonileşmeye başlar. Kuşlara parazit etkisi yapan ve kuşları hasta yapan bakteri çeşidi olabilir. Bundan dolayı lütfen kuşunuzun günlük suyunu tazeleyin ve suluğunu kısa zamanda içerisinde temizleyin. İçinde herhangi bir tortu kalmayacak bir şekilde kuşunuzun suluğunu yıkayıp temizleyin. Kuşlarınız daha sağlıklı olacaktır.

Kuşların yakalandıkları hastalıkların çoğu içtikleri su yolu bulaşıyor. Kuşlara verdiğiniz su mutlaka damacana sudan olmalı. Şebeke suyunda klor vardır ve bu kuşunuza zarar verecektir. Klor kimyasal bir maddedir ve kuşun vücuduna girdiği zaman boşaltım sistemi ile vücudundan kolay kolay atamaz. Bu kimyasal madde kuşun hücrelerin içerisinde depolanır ve saklanır. Bu nedenle kuşların vücut direncini düşürür. Siz bunun dışındaki kuşun bakımını çok iyi yapsanız dahi sırf bu yüzden kuşun direnci düşer hastalanıp ölür.

Her gün suluğu temizlerseniz o kadar kuşunuz sağlıklı bir suluktan su içecektir. Kuşunuza verdiğiniz içme suyu her gün tazelenmeli ve su damacana su olacaktır. Bunlara lütfen daha dikkat edelim. Unutmayın canlı kanatlı dostlarımızın bizden başkası yoktur ve seçim imkanları yoktur. Biz ona ne verirsek onu alırlar. Onları seviyorsak bu hassas konuları detaylı bir şekilde uygulayalım…

Saygılarımla/ 28.11.2021

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kafesin aksesuarların dezenfekte işlemini aşağıdaki gibi yapıyorum ve size de tavsiye ediyorum:

1.
Pis suluğu (veya diğer aksesuarların herhangi birisi) ilk önce çok sıcak suda ilk önce durulayıp kirlerini ve tortusu varsa kabartmaya çalışıyorum.
2. Daha sonra bir kaba ılık su doldurup dezenfekte de birebir ve evcil hayvanlar için (kafes kuşlar için de) kullanabilen ve ayrıca bilimsel olarak kanıtlamış Virkon s i katıp karıştırıyorum.
3. Suluğu içine koyup yarım saat bekletiyorum. (Kafesin diğer aksesuarlarını da içine aynı şekilde katabilirsiniz.)
4. Daha sonra bebe biberon fırçasıyla suluğu bu su ile virkon s karışımıyla güzelce köpürtecek şekilde fırçalıyorum.
5. En sonunda da sıcak suyla durulayıp temiz ellerimle kurutuyorum.

Not: Virkon s 1 litre ye 10 gram katınız. Eğer imkanınız varsa da her ay suluğunuzu yenileyin.

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kafesin kuşunuza uygunluğu çok önemlidir... Kafes düzeni de... Sultan papağını bakan ve yetiştiren kardeşlerim size bu konuda yardımcı olur... Kafesinin bir fotosunu burada gösterirseniz sultan papağını uzman arkadaşlarım size güzel tavsiyeler verir...

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Levent abi sağ olsun en ince ayrıntısına kadar anlatmış her şeyi 🥰 ellerine sağlık abi 🙏

gambred

Yeni Üye
Kafesin aksesuarların dezenfekte işlemini aşağıdaki gibi yapıyorum ve size de tavsiye ediyorum:

1.
Pis suluğu (veya diğer aksesuarların herhangi birisi) ilk önce çok sıcak suda ilk önce durulayıp kirlerini ve tortusu varsa kabartmaya çalışıyorum.
2. Daha sonra bir kaba ılık su doldurup dezenfekte de birebir ve evcil hayvanlar için (kafes kuşlar için de) kullanabilen ve ayrıca bilimsel olarak kanıtlamış Virkon s i katıp karıştırıyorum.
3. Suluğu içine koyup yarım saat bekletiyorum. (Kafesin diğer aksesuarlarını da içine aynı şekilde katabilirsiniz.)
4. Daha sonra bebe biberon fırçasıyla suluğu bu su ile virkon s karışımıyla güzelce köpürtecek şekilde fırçalıyorum.
5. En sonunda da sıcak suyla durulayıp temiz ellerimle kurutuyorum.

Not: Virkon s 1 litre ye 10 gram katınız. Eğer imkanınız varsa da her ay suluğunuzu yenileyin.
Çok teşekkürler bilgi için. İlgili işlemi ne sıklıkla tekrarlamamı önerirsiniz?

Kafesin kuşunuza uygunluğu çok önemlidir... Kafes düzeni de... Sultan papağını bakan ve yetiştiren kardeşlerim size bu konuda yardımcı olur... Kafesinin bir fotosunu burada gösterirseniz sultan papağını uzman arkadaşlarım size güzel tavsiyeler verir...
Daha önce de atmıştım ama en güncel halini tekrar ileteyim :)
Kafes dışına T tünek koyacağım ek olarak kafes dışına da alıştırabilmek için :)

sultan kafes.jpeg

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Çok teşekkürler bilgi için. İlgili işlemi ne sıklıkla tekrarlamamı önerirsiniz?

Daha önce de atmıştım ama en güncel halini tekrar ileteyim :)
Kafes dışına T tünek koyacağım ek olarak kafes dışına da alıştırabilmek için :)

Ekli dosyayı görüntüle 22155
Haftada bir defa... Sulukta hasasım... Onun için en az üç tane suluğun olsun ki iki günde bir değiştirirsin... Hepsini haftada bir diğer aksesuarları ile birlikte dezenfekte edersin... Kafes harika... Tam Sultan Papağını için... (y)

gambred

Yeni Üye
Haftada bir defa... Sulukta hasasım... Onun için en az üç tane suluğun olsun ki iki günde bir değiştirirsin... Hepsini haftada bir diğer aksesuarları ile birlikte dezenfekte edersin... Kafes harika... Tam Sultan Papağını için... (y)
Hanımefendi suluktan hiç içmedi, onun için yemliğin tekini suluk olarak kullanıyorum :)
Dezenfektanı sipariş verdim, her gün muhakkak suyunu değiştirip kaynar sudan geçiriyorum ben de.
En kötü ihtimalle suluğu tekrar deneyebilirim, çok teşekkür ederim bilgi için.

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bir de kendine boş spreylerden al... Züccaciyeden alabilirsin... İki üç günde bir tünekleri virkon s ile onunla spreylersin ve biraz bekledikten sonra kağıt havlu ile üzerini silersin...

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Hanımefendi suluktan hiç içmedi, onun için yemliğin tekini suluk olarak kullanıyorum :)
Dezenfektanı sipariş verdim, her gün muhakkak suyunu değiştirip kaynar sudan geçiriyorum ben de.
En kötü ihtimalle suluğu tekrar deneyebilirim, çok teşekkür ederim bilgi için.
Fark etmez sistemi aynı şekilde uygularsın...