• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Kafes temizliği

Ali9027

Aktif Üye
Cennet papağanlarımın kuluçka da şuan işk yumurtanın 15. Günü 5 yumurta var total'de ilk yumurtanın çıkım zamanı şehir dışında olacağım 1 ay olmayacağım babam bakacak şuan kafesin altı pis mısır granül var ama kuluçka dan önce temizledim en son ve kafes çekmemeli değil direk alttan tellerden sökmem gerekiyor kafesi ve yuvalığı kuluçka zarar görmemesi açısından temizlemek için en doğru zaman nedir?

Sati

Tutkulu
Kıdemli Üye
Merhabalar,
Benim önerim fazla sarsmadan kafesi temizleyin,
Yavru çıkmadan yuvalığı ellemeyin, yavruyu terketmiyorlar bildiğim kadarıyla ama yumurtayı terk edebilirler korku yaşarlarsa.
(Cennet konusunu bilmiyorum sultanlarda bu şekilde ilerliyorum sanırım aynıdır)

Ali9027

Aktif Üye
Merhabalar,
Benim önerim fazla sarsmadan kafesi temizleyin,
Yavru çıkmadan yuvalığı ellemeyin, yavruyu terketmiyorlar bildiğim kadarıyla ama yumurtayı terk edebilirler korku yaşarlarsa.
(Cennet konusunu bilmiyorum sultanlarda bu şekilde ilerliyorum sanırım aynıdır)
Çıkartırken istemsizce yuvalık sallanıyor kuşlar yuvalıktan çıkıyor geçen kuluçka da temizlemiştim yuva biraz sarılmıştı

Sati

Tutkulu
Kıdemli Üye
Daha önce temizlediğine göre sorun olmamış belliki,
Bence aynı şekilde devam edebilirsiniz.

Ali9027

Aktif Üye
Daha önce temizlediğine göre sorun olmamış belliki,
Bence aynı şekilde devam edebilirsiniz.
Yavrular yumurtada öldü ama büyük ihtimalle nemden dolayı ama yinede deneyeceğim temizlemeyi teşekkür ederim

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kuluçkada da olsa klasik düzenli temizliğinize devam etmelisiniz. Bu şekilde hastalığa zemin hazırlıyorsunuz. Daha önce tecrübe etmişsiniz keşke bu sefer kafesinizi değişseydiniz. Böyle durumlar için üretim kafesleri çekmeceli olduğu için kullanışlı oluyor. Yuvanın aşırı olmadığı sürece sarsılması önemli değil ama düşürmeyin dikkat edin.

Üst Alt