• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kafes önerisi ve yavru durumu

Nur Y.

Paylaşımcı
Merhabalar herkese. 4 tane yavrum çıktı kalan 3 yumurtadan ses yok. İkisi biraz toparladı çok şükür. Fakat yuvalıktan yana endişem var… Aldığım kişi folluksuz vermiş farkına varamadım bende. Son durumlarını ekliyorum. Kafes ve yuvalık değişimi yapmak için ne kadar beklemeliyim? Birde hangi boyutlu kafes uygun olur. Yavrularımı vermeyi düşünmüyorum hepsi çok tatlı 🥰

Emine Ş.

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Şuan hiçbir müdahale yapmanızı önermem. Ben de kuluçka sürecinde yuvalık değiştirmiştim ama yavruların hepsinin tüyleri çıkmıştı ve hiç yumurtam yoktu. Bir de annenin ve babanın karakteri de çok önemli. Benim anne 15 dk yuvaya girmemişti ancak baba zorladığı için girdi, bu nedenle sorun yaşamadım. Kafesi ise kuluçka bittikten sonra değiştirdim.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Şuan hiçbir müdahale yapmanızı önermem. Ben de kuluçka sürecinde yuvalık değiştirmiştim ama yavruların hepsinin tüyleri çıkmıştı ve hiç yumurtam yoktu. Bir de annenin ve babanın karakteri de çok önemli. Benim anne 15 dk yuvaya girmemişti ancak baba zorladığı için girdi, bu nedenle sorun yaşamadım. Kafesi ise kuluçka bittikten sonra değiştirdim.
Aynı görüşteyim kuluçka bitince yazılan müdahale yapılabilir sadece dikkat etmeniz gereken husus tekrar çiftleşme ve yumurtlama olmasın diye son yavru 17 günlük olunca yuvaligi çıkarın kafes tabanını temiz tutun ordan beslesinler

Nur Y.

Paylaşımcı
Anne babadan yana sorunum yok hiç yadırgamıyor anne beni aramız çok iyi. O zaman tuylenmeden sonra yapayım en iyisi dediğiniz gibi teşekkür ederim

Nur Y.

Paylaşımcı
Aynı görüşteyim kuluçka bitince yazılan müdahale yapılabilir sadece dikkat etmeniz gereken husus tekrar çiftleşme ve yumurtlama olmasın diye son yavru 17 günlük olunca yuvaligi çıkarın kafes tabanını temiz tutun ordan beslesinler
O zaman son yavru 17 günlük olunca yeni kafese geçeyim. Boyut öneriniz var mı

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
O zaman son yavru 17 günlük olunca yeni kafese geçeyim. Boyut öneriniz var mı
Görüntü ve renge takintiniz yoksa 45 lik üretim kafesi öneririm yuvalık olarak da plastik follugun girebilecegi standartta olsun yeter

Nur Y.

Paylaşımcı
Bu yem nasıldır bilginiz var mı

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ben duymadım ama şeffaf kısımdan zengin içerikli durmuyor gibi geldi. Versele laga yada mamaist özel karisim yemi tercih etseniz daha iyi olur 🙂🖐🏻