• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Takip Edelim Kafes Kuşlarında Karaciğer Sorunları

Mehmet Gürbüz

Tutkulu
Uzman Mentor
Yazar
Kıdemli Üye
Sponsor
Herkese selam dostlar kafes kuşlarında karaciğer sorunlarını anlatmaya çalıştım videoyu özellikle izleyiniz , kuşunuzda karaciğer sorunu olup olmadığını anlamanız için bu bilgiler sizin için önemli

Mehmet Gürbüz

Tutkulu
Uzman Mentor
Yazar
Kıdemli Üye
Sponsor
Hocam bizde de ufak bir büyüme var karaciğerde. multivitamin takviyesi yapmayacağım sadece tüydeyken b vitamini. bol sebze vereceğim, sebzelerden gereken vitamini alacaktır değil mi yeteri kadar? vitamin eksikliği yaşamasından korkuyorum
Büyüme derken röntgen çektirdiniz mi hocam, deve dikeni tohumunu mutlaka kullanın

anydayykk

Tutkulu
Büyüme derken röntgen çektirdiniz mi hocam, deve dikeni tohumunu mutlaka kullanın
Evet röntgeni var, nefes problemi yaşamaya başladığında anladık büyüme olduğunu. Veterinerimiz sıvı devedikeni verdi kullanımı daha kolay kendisi de beğendi içiyor normalde tükürür ilaçları wlslwldlwödlw. Veterinerle birlikte ilerliyoruz. Ama bu vitamin konusu kafamı kurcalıyordu, aynı şekilde kalsiyum da. kuşum dişi. fazla kalsiyum da zararlı karaciğeri sıkıntılı kuşlara ama kalsiyum aynı zamanda gerekli de. 🥲 eksesif bir büyüme yok ama zaten vücutları küçük olduğundan ufak bir büyüme bile nefesine sorun yarattı.

Mehmet Gürbüz

Tutkulu
Uzman Mentor
Yazar
Kıdemli Üye
Sponsor
Evet röntgeni var, nefes problemi yaşamaya başladığında anladık büyüme olduğunu. Veterinerimiz sıvı devedikeni verdi kullanımı daha kolay kendisi de beğendi içiyor normalde tükürür ilaçları wlslwldlwödlw. Veterinerle birlikte ilerliyoruz. Ama bu vitamin konusu kafamı kurcalıyordu, aynı şekilde kalsiyum da. kuşum dişi. fazla kalsiyum da zararlı karaciğeri sıkıntılı kuşlara ama kalsiyum aynı zamanda gerekli de. 🥲 eksesif bir büyüme yok ama zaten vücutları küçük olduğundan ufak bir büyüme bile nefesine sorun yarattı.

Hocam yarasın şifa olsun inşallah, buna neden olan şey küf mantarları bile olabilir. Yeminizi her zaman fırınlayiniz AFB1 denilen bir toksin karaciğerde büyüme yapabilir

Mehmet Gürbüz

Tutkulu
Uzman Mentor
Yazar
Kıdemli Üye
Sponsor
Vitamin konusunda elinizde olan vitamini çalıştırmak için hayvansal yağlar proteinler açısından zengin bir araç kullanın zira asıl gelişim vitaminlerini ancak bu şekilde kullanılabilir kuşunuz

anydayykk

Tutkulu
Hocam yarasın şifa olsun inşallah, buna neden olan şey küf mantarları bile olabilir. Yeminizi her zaman fırınlayiniz AFB1 denilen bir toksin karaciğerde büyüme yapabilir
Çok teşekkür ederiz 🙏🏼 Kuşum evvelinden beri hep zayıftı, bir ara kilo aldı normal kiloda oldu onu da uzun süreçte kaybetti şu an 32 gramdı 33 olmuş geçen hafta ölçtürttük. yani iyi yönde ilerliyor inşallah toparlacak vücudu iyi bir beslenme ile. ben de veterinere sordum yağlı değil kuşum nasıl büyüme oldu diye, zayıf kuşlarda da büyüme görülüyormuş. Küf mantarı olsa hocam belli etmez miydi, 1.5 aydır var bu problem. hatta evvelinden de vardı ama ben fark edemedim bu nefes sorununu. yani aslında birkaç aylık yavaş ve sinsi ilerlemiş bir şey diyebiliriz. vücuduna yayılmaz mıydı mantarlar? çok hızlı da çoğalıyorlar diye biliyorum. Yemi nasıl fırınlamalıyım?

anydayykk

Tutkulu
Vitamin konusunda elinizde olan vitamini çalıştırmak için hayvansal yağlar proteinler açısından zengin bir araç kullanın zira asıl gelişim vitaminlerini ancak bu şekilde kullanılabilir kuşunuz
Yani şöyle, ekstra vitamin takviyesi yapmak istemiyorum zorlar diye bol bol sebze yiyor. Yakın zamanda daldarı tanesi, yumurta maması ve un kurdu alacağım onun için beslenmesini zenginleştireceğim düzgünce diyetini ayarlayıp, tabii hekimimize de danışacağım diyeti için. Sadece acaba uzun vadede vitamin eksikliği olur mudan endişeliyim 🥲

Mehmet Gürbüz

Tutkulu
Uzman Mentor
Yazar
Kıdemli Üye
Sponsor
Yani şöyle, ekstra vitamin takviyesi yapmak istemiyorum zorlar diye bol bol sebze yiyor. Yakın zamanda daldarı tanesi, yumurta maması ve un kurdu alacağım onun için beslenmesini zenginleştireceğim düzgünce diyetini ayarlayıp, tabii hekimimize de danışacağım diyeti için. Sadece acaba uzun vadede vitamin eksikliği olur mudan endişeliyim 🥲

Hocam yazsam çok uzun olacak ve eksik kalacak iş yerinde olduğum için çok uzun yazamıyorum size 3 adet video gönderiyorum bunları izleyiniz karaciğer sorunu videosunu izlediniz zaten ,dahada netleşir kafanızda bir çok şey izledikten sonra yazın tekrar konuşalım..

rzj

anydayykk

Tutkulu
Hocam yazsam çok uzun olacak ve eksik kalacak iş yerinde olduğum için çok uzun yazamıyorum size 3 adet video gönderiyorum bunları izleyiniz karaciğer sorunu videosunu izlediniz zaten ,dahada netleşir kafanızda bir çok şey izledikten sonra yazın tekrar konuşalım..

rzj
Tabii, ben de dışarıdayım şu an 🙏🏼 Videoyu kısa görünce izleyeyim dedim. Bunları da youtube'dan kaydedeyim izleyeceğim mutlaka.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Herkese selam dostlar kafes kuşlarında karaciğer sorunlarını anlatmaya çalıştım videoyu özellikle izleyiniz , kuşunuzda karaciğer sorunu olup olmadığını anlamanız için bu bilgiler sizin için önemli

Emeğine yüreğine sağlık Mehmet Gürbüz hocam 🥰🤲

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

rzj
Merhaba kardeşim poleni nerden almalıyım önerebilirsen çok mutlu olurum, Mugla da arkadaşım vardı hem tatlı hem acı polen yoluyordu malesef ulaşamadım 😔yardımcı olabilir misin😊🤲

Mehmet Gürbüz

Tutkulu
Uzman Mentor
Yazar
Kıdemli Üye
Sponsor
Merhaba kardeşim poleni nerden almalıyım önerebilirsen çok mutlu olurum, Mugla da arkadaşım vardı hem tatlı hem acı polen yoluyordu malesef ulaşamadım 😔yardımcı olabilir misin😊🤲
Hocam mutlaka bir arıcı bulmak lazım hazır olan ürünler çalışmaz malesef Kocaelinde Dilaver hocamız var yardımcı olabilir hocam polen ve un kurdu videosu açıklama kısmında profilini ekledim kafes kuşları YouTube kanalından geldiğinizi söylerseniz küçük bir indirim yapabilir ☺

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Hocam mutlaka bir arıcı bulmak lazım hazır olan ürünler çalışmaz malesef Kocaelinde Dilaver hocamız var yardımcı olabilir hocam polen ve un kurdu videosu açıklama kısmında profilini ekledim kafes kuşları YouTube kanalından geldiğinizi söylerseniz küçük bir indirim yapabilir ☺
Un kurdunu Şehmus BAKIR hocamızdan temin ettim😊🤲poleni direk arılardan geliyordu, hatta acı olanda acı çiçeklerden toplamışlar minik arılar🥰Kurban olduğum şifa dağıtıyorlar🥰
Tam böyle arıyorum çok teşekkür ederim 😊
Kışın çocuklarıma 1 çay kaşığı ucu ile veriyordum inşallah bulurum 🥰kuşlarım da sebeplenir🤲

Üst Alt