• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

    Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Katılım
20 Ağu 2018
Mesajlar
18,121
Tepkime puanı
23,986
Puanları
113
Yaş
40
Kafes Kuşlarında Kalp Anatomisi
Tüm kuşlar hızlı metabolizmaya ve hızlı reaksiyonlara sahiptir. Bu nedenle onların kalp ritminin yüksek olması son derece normaldir. Ancak bir insanın kalp ritmi dakikada 75 iken muhabbet kuşlarında bu sayı 500'e kadar çıkmaktadır. Muhabbet kuşlarının kalp ritmi o kadar yüksektir ki normal bir şekilde dinleyerek hesaplanamamaktadır.Kuşların kalpleri 4 gözlüdür. Sağ ve sol kulakçıkla karıncıklardan oluşur.

images (76).jpeg
Kuşların kalbi anatomik ve fizyolojik yapıları gereği, uçabilmenin gereksinimlerini karşılayan yüksek performanslı bir organdır. Kafes kuşlarındaki kardiyak hastalıklar tahmin edilenden daha sık görülebilmektedir. Postmortem çalışmalar evcil kafes kuşlarında patolojik bulguların olduğunu göstermektedir. Bunların arasında yaygın olarak kardiyomiyopati, perikardiyal efüzyon ve ateroskleroz bulunmaktadır. Fiziksel muayene parametrelerinden oskültasyon ve perküsyon minimal derecede faydalı olmasına rağmen, tanı ve sağaltım için önemli bilgiler verebilir.
Bununla beraber radyografi, elektrokardiyografi ve ultrason muayenesi kalp fonksiyonlarının değerlendirilmesinde son derece yararlıdır. Her ne kadar klinik deneyimler memeli hayvanlara göre sınırlı olsa da, son çalışmalar kardiyovasküler hastalıklarda özellikle anjiyoten dönüştürücü enzim inhibitörleri, kalp glikozidleri ve diüretiklerin kullanılabileceğini göstermektedir. Bu makalede kafes kuşlarında görülen yaygın kardiyovasküler hastalıklar üzerinde durulmuştur. Bu kapsamda hastalıkların olası teşhisleri, klinik bulguları ve sağaltımından bahsedilmiştir.


Dikkat: Bu yazı kafeskuslari com aittir. İzinsiz paylaşılamaz.
 
Son düzenleme:
Üst Alt