• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kafes kuşlarında beslenme (Rasyon) ( KARBONHİDRATLAR UCUZ ENERJİ KAYNAKLARI )

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Yazıların bitişini bende merakla bekliyorum. Aklımda çok soru var benimde. 😀

Bende doğallıktan yanayım ama pek mümkün olmuyor ya da ben yapamıyorum sanırım. :)

Pelet yem yemiyor bizimkiler, anca mamada yumuşatınca öyle yerlerse yiyorlar ama genel olarak Şehmus abi ve Mehmet beye katılıyorum. Bana da doğru gelmiyor. Zaten dışları da renkli, o rengi alması için gıda boyası kullanıp kullanmadıklarını nasıl bileceğiz. 😐

Mehmet Gürbüz

Müdavim
Yazar
Sponsor
Mehmet güzel hoş diyorsun kardeşim bizde doğallıktan yanayız ama şöyle bir durum var birincisi meyve ve sebzeleri kendimiz bile yemeğe çekinir olduk hem hormon hemde fiyatlar almış Başını gitmiş 😅 ikincisi burada bir çoğumuz çalışıyoruz ve okuyoruz Sabah iş veya okul akşam gel yorgunluk kuşa hangi vakitte meyve,sebze salatası yapcan mamayı bile hazır alıp veriyoruz.Ben kendimden anlatayım çok uzağa gitmeye gerek yok bundan 5 yıl önceye kadar kuşlarima kekimi kendim yapıyordum ve sebze, meyve salatası un kurdu,morio bunlarla besleyen birisiydim ama artık bunları vermek için ne zaman ne bütçe var bir çift kuşum bile olsa inan yine çekinirim 😂 Açıkçası şuan gerwit ve entrobac dan başka bir katkı vermiyorum hayvanlarıma bide üretim zamanı nekton e ve s bide mamaya msa veririm ama ben etrafımda üretici arkadaşlarimi görüyorum raflarini katkılarla doldurup haftanın her gününu sulara dolu geçirirler hayvanlar sade suyun tadını unutuyorlar😅 ağlanacak halimize gülüyoruz malesef 😔 Emre'nin son sorusuna daha önce başka konularda verdiğim aynı cevabı vermek istiyorum pellet yemleri ben hiç Uygun görmüyorum neden mi çünkü Mehmet in dediği gibi içeriğinin kimyasallarla dolu ve ayrıca ne olduğunu bilmiyorum yemler en azından hayvanın kabuğunu soydugunu görüyoruz bu yüzden içimiz rahat bu yüzden tohumlarla beslemeyi daha sağlıklı görüyorum 😊 Paylaşımlarını okuyorum ve katıldığım çok konular olduğu kadar katılmadığımda bircok konular var sadece Rasyonlarini bitirmeni bekliyorum bu konuda saygı duyuyorum en sonunda işin zor kardeşim 😂 Hepimizin sana çok sorusu var umarım cevapsız bırakmazsin 😜 ama görüyorum yardımcı oluyorsun cevaplar verip bilgilendiriyorsun bu benim çok hoşuma gidiyor iyiki bizimlesin iyiki seni tanıdım kardeşim umarım böyle devam ederiz @Mehmet Gürbüz 🥰

Abicim ben elimden geldiğince dilim döndüğünce kısa kısa anlatacağım bir çok konuyu dilerse arkadaşlar kendileride araştıracaklar Allah'ın izniyle herşeyin bir altarnarif yolu var ☺ takviye ve kimyasal konusunda gerçekten iki ucu iğneli çıkış kapısı var gibi ama yok maalesef bu yüzden buradayım abi bu yüzden anlatıyorum bu konuları sana sonuna kadar katılıyorum abi yükü çok fazla bu işin amacımızda bu minimum masraf maximum verim almak bunu pintilik olarak algılamamak lazım para konuşur maalesef gerçekler susar elimden geldiğince masrafları minimuma indirmek için yayınlıyorum bunları arkadaşlardan ricam katilsinlar soruları sorsunlar..

Abicim elbette bunları konuşacağız çözeceğiz biraz karmaşık konular bu yüzden beslenme konusu çok önemli detaylı ama keyifli bir konu temelden anlatıyorum ki ilerde paylaşacağım konular yarım kalmasin değerli arkadaşlar en başından okuduklarında dahada netleşir. 4 döneme geleceğiz yakında ihtiyacı göreceğiz...

Ben çok teşekkür ederim abicim tanışmamız biraz garip oldu her işte bir hayır vardır... Umarım Arkadaşlar beğeniyor takip ediyorlardır.

Biraz abartmak istiyorum arkadaşlar ben size anlatılmayan kısmı anlatıyorum.... Aktarıyorum yoksa normal bir kuşçu bu bilgilere ulaşması zor ulaşsa bile temel olarak kimya, biyoloji olmadan tam anlamasıda zor

Beni yetiştiren hocamin çok sevdiğim sözlerinden biri ( sıkıntı ve strees yokluktan olur var olandan zarar gelmez diye bir lafı var )

Daha ciddi olmak lazım abi kimse yanlış anlamasın inşallah ile maşallah ile yürümez bu kuş işi daha çok konu var diyelim zamanla bir anda paylaşıp.bitirsek tek postta kimsenin işine yaramaz. Okuyup not alınmalı ve önü açık değerli kuş sever arkadaşlar araştırın yanlışı beraber bulalım

Zamanla düzelen tek şey turşudur. Oda tadı ya ekşi olur ya acı olur

Takip eden arkadaşlara ayrıca teşekkürü bir borç bilirim sağlıcakla iyi günlerde kalın..

Mehmet Gürbüz

Müdavim
Yazar
Sponsor
Yazıların bitişini bende merakla bekliyorum. Aklımda çok soru var benimde. 😀

Bende doğallıktan yanayım ama pek mümkün olmuyor ya da ben yapamıyorum sanırım. :)

Pelet yem yemiyor bizimkiler, anca mamada yumuşatınca öyle yerlerse yiyorlar ama genel olarak Şehmus abi ve Mehmet beye katılıyorum. Bana da doğru gelmiyor. Zaten dışları da renkli, o rengi alması için gıda boyası kullanıp kullanmadıklarını nasıl bileceğiz. 😐

Paylaşımlar bitsin hocam tekrar konuşuruz. Dahada netleşir sorular çok teşekkür ederim okuyup değer verdiğiniz için. Gıda boyası en hafif olan durumu hocam petrol türevi ne demek 🥸

Ayrıca iyi olsa keşke bu kimyasallar en ince ayrıntısına kadar paylaşırım sanıldığı gibi masum değil hiç bişey zaten ticari hele canlı üzerine olduğunda hilesi hurdası çok fazla o yüzden bunları bilmemiz çok daha iyi olacağı kanaatindeyim, umarım gelecek paylaşımları beğenirsiniz

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Gerçekten çok güzel anlatmışsınız yalnız "zamanla düzelen tek şey turşudur" lafına baya güldüm elimde olmadan kusura bakmayın yalnız yine de çok doğru söz 💯💯

Mehmet Gürbüz

Müdavim
Yazar
Sponsor
Gerçekten çok güzel anlatmışsınız yalnız "zamanla düzelen tek şey turşudur" lafına baya güldüm elimde olmadan kusura bakmayın yalnız yine de çok doğru söz 💯💯
Çok teşekkür ederim hocam biz çok üzüldük paralar harcadık zaman harcadık hep boşa gitti ne yapabiliriz nasıl daha iyi olur bunun çabasındayız. ☺ Estağfurullah hocam ne kusuru bu camia sizin gibi diğer arkadaşlar gibi temiz iyi niyetli olsa keşke üstü ağaçlık altı bataklık

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Çok teşekkür ederim hocam biz çok üzüldük paralar harcadık zaman harcadık hep boşa gitti ne yapabiliriz nasıl daha iyi olur bunun çabasındayız. ☺ Estağfurullah hocam ne kusuru bu camia sizin gibi diğer arkadaşlar gibi temiz iyi niyetli olsa keşke üstü ağaçlık altı bataklık
Hepimizin en büyük çabası, bize emanet canları en güzel şekilde, hak ettikleri gibi yaşatabilmek 😊👏

Emre A.

Tutkulu
Rica ederim hocam, kuşları alıştırmak ve sistemi kurmak çok önemli dışa bağımlılığı kesmemiz gerekir. Bir çok arkadaşım var bu konuda çok iyi yerlere geldiler çok daha iri çaplı kuşlar uretmekteler gerwit nedir ? sadece marka . Kuşları bunlara alıştırmamak gerekir. Çevresel faktörler bunlar ne yazık ki biz ne besliyoruz ne yapmalıyız... Hobi olacak değil mi bu iş veya ticari adına ne derseniz deyin olan parayı takviye ilaca verdiğinizde elinizde tüy ve kuş dışkısindan başka birsey kalmaz lütfen yanlış anlamayın bu yazdığımi... ..

4 dönemi anlatacağım hocam ilerleyen zamanlarda

Palet yabancı menşeli yemlerin içine bakın eski kandillere yakıt olarak bile kullanabilirsiniz yakıt nedir solventler yanıcı maddeler içerik olarak araştırma yapınız bütün kodları ve içeriği araştırın beni anlayacaksınız. ☺
Genel bakım yazısı bekliyoruz hocam sizden teşekkürler tekrardan :)

Üst Alt