• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kafes içinde çırpınma

Bahar Y.

Müdavim
2 gün yem dışında bişey vermeyin tekrar görelim dışkı

Omerft18

Paylaşımcı
2 gün yem dışında bişey vermeyin tekrar görelim dışkı
Durumu hiç iyi değil. Kafes tabanında duruyordu. Eşi Pikachu üstüne çıkıp daha da yoruyor diye başka bir kafese aldım. Köşede duruyor. Çok ürkek bir kuş olmasına rağmen elime tepki vermiyor. Probiyotikli su icirdim biraz. Sanırım kaybedicem onu :/

Yigit K.

Paylaşımcı
Durumu hiç iyi değil. Kafes tabanında duruyordu. Eşi Pikachu üstüne çıkıp daha da yoruyor diye başka bir kafese aldım. Köşede duruyor. Çok ürkek bir kuş olmasına rağmen elime tepki vermiyor. Probiyotikli su icirdim biraz. Sanırım kaybedicem onu :/
Kötü düşüncelere kapılmayalım eğer yem yemiyorsa acil bir şekilde elle besleme yapın su içirin uzmanlar yorum yapana kadar.

Omerft18

Paylaşımcı
Kötü düşüncelere kapılmayalım eğer yem yemiyorsa acil bir şekilde elle besleme yapın su içirin uzmanlar yorum yapana kadar.
Probiyotikli su içirdim. Yaklaşık iki aydır danisiyorum ama bir fikri olan yok. Anlayabiliyorum. Dışkısı temiz herhangi bir hastalık belirtisi yok. Sürekli halsiz uykulu ve bazen çırpınıyor. Nörolojik bir şey olduğunu düşünüyorum. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Veterinere götürecek durumum ve imkanım da yok

Omerft18

Paylaşımcı
Probiyotikli su içirdim. Yaklaşık iki aydır danisiyorum ama bir fikri olan yok. Anlayabiliyorum. Dışkısı temiz herhangi bir hastalık belirtisi yok. Sürekli halsiz uykulu ve bazen çırpınıyor. Nörolojik bir şey olduğunu düşünüyorum. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Veterinere götürecek durumum ve imkanım da yok
Sanırım salmonella virüsü

Bahar Y.

Müdavim
Sinirsel bir problemi var, kanatlı uzmanına götürme imkanınız yok mu

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Denge durumları genellikle nörolojik diye biliyorum aniden ataklar geçiyormu sanki felç olmuş gibi tünekten düşme gibi

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bulunduğunuz yerde veteriner fakültesi yok mu? Özel veterinerlerde çok fazla ücret almayabilir. İmkanım yok diye hiçbir şey yapmadan ölümünü beklemeyin lütfen. Veteriner fakültesi muayene ücreti alıyor, durumuna göre yapılan tetkitlerden ücret alıyor. Bazı özel veterinerlerde muayeneden ücret almıyor en azından bizm burda böyle. Nerede oturuyorsunuz yönlendireyim sizi?

Omerft18

Paylaşımcı
Bulunduğunuz yerde veteriner fakültesi yok mu? Özel veterinerlerde çok fazla ücret almayabilir. İmkanım yok diye hiçbir şey yapmadan ölümünü beklemeyin lütfen. Veteriner fakültesi muayene ücreti alıyor, durumuna göre yapılan tetkitlerden ücret alıyor. Bazı özel veterinerlerde muayeneden ücret almıyor en azından bizm burda böyle. Nerede oturuyorsunuz yönlendireyim sizi?
Uludağ veteriner fakültesi var ama çok uzak kalıyor bana. Aracımda yok. Toplu taşıma ile de iki vesait oluyor

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Uludağ veteriner fakültesi var ama çok uzak kalıyor bana. Aracımda yok. Toplu taşıma ile de iki vesait oluyor
Benimde aracım yok. Fakülteye otobüsle gittim sonrasında bir saate yakın yürüdüm kuşum iyi olsun diye,ben gittiğimde hava yağmurluydu üstelik şimdi havalar daha iyi.Kuşunuz için hayırlısı olsun o vakit inşallah ölmez. :)

Omerft18

Paylaşımcı
Benimde aracım yok. Fakülteye otobüsle gittim sonrasında bir saate yakın yürüdüm kuşum iyi olsun diye,ben gittiğimde hava yağmurluydu üstelik şimdi havalar daha iyi.Kuşunuz için hayırlısı olsun o vakit inşallah ölmez. :)
Dediğim gibi benim götürme imkanım yok. Ben de kuşumun göz göre göre ölmesini istemem.

Omerft18

Paylaşımcı
Merhabalar. Erkek kuşuma eş olarak aldığım kuş olan pastel iyi durumda değil. Daha önce defalarca konu açtım aslında ama kimsenin bir şey anlamamasına da biraz hak veriyorum. Pastel gün içinde kabarıp uyuyor (Hava çok sıcak olduğunda bile.) Dışarı saldığımda uçamıyor fazla. Duvara çarpıyor düşüyor. Ben de bayadır salmıyorum. Çok ama çok hareketsiz bir kuş asla ve asla canlılığını görmedim. Hastalığı var mı ne var çözemedim. Tahminimce nörolojik sıkıntıları var. Kafes içinde bir oraya bi buraya zıplıyor bazen çırpınıyor. Çok hareketsiz bir kuşun bu hareketi yapması da normal değil. Neyi var bilmiyorum. En azından daha önce böyle bir vakaya tanıklık eden varsa yardımcı olabilir. Acaba sorunu ne?
maalesef pasteli kaybettik. Gözlerimin önünde can verdi yavrucak. Son üç gündür durumu çok ağırlaşmıştı. Can çekişiyordu resmen. Yerde yatıyordu bugün. Nefes alıp veriyordu gözleri açıktı. Birden çırpınmaya başladı 4-5 saniye çırpınıp küçük bir cik sesiyle yığıldığı yerde gözlerini yavaşça kapadı. Çok ilginç bir ölüm. Acaba ne hastalığı vardı

Üst Alt