• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kafes içi yerleştirme

Mert.

Eski Forumcu
Öncelikle vermiş olduğunuz önemli bilgiler için teşekkür ederim.Takviye edici gıdalardan olan vıtamınler ve probiyotıklerde yarım suluk derken mesela bende suluk bıraz buyuk sızın kastettıgınız suluk kucuk olanlardan mı ?
100 ml suluklar

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Öncelikle vermiş olduğunuz önemli bilgiler için teşekkür ederim.Takviye edici gıdalardan olan vıtamınler ve probiyotıklerde yarım suluk derken mesela bende suluk bıraz buyuk sızın kastettıgınız suluk kucuk olanlardan mı ?
Burda 100 ml suluktan bahsediyoruz... Sonuçta hangi suluğu kullanırsanız kullanın 50 ml içme su kullanılmalıdır...(y)

Emre A.

Tutkulu
Kuş muhabbet kuşu ise kafes tel aralıkları çok açık kuş çıkar oradan sultan veya diğer büyük papağan ırkı ise normal ki zaten papağansa akıllı yemlik kullanılmasını önermiyorum.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
50 ml içme suyuna 👍

alici0

Aktif Üye
Kuş muhabbet kuşu ise kafes tel aralıkları çok açık kuş çıkar oradan sultan veya diğer büyük papağan ırkı ise normal ki zaten papağansa akıllı yemlik kullanılmasını önermiyorum.
Neden akıllı yemlik kullanmayı tavsıye etmıyorsun ?

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Neden akıllı yemlik kullanmayı tavsıye etmıyorsun ?
Papağanlar rahat kullanamıyor diye öyle dedi sanırım, ben muhabbetim için internetten akıllı yemlik alırken hep sultan papağanıma aldım kafası sığmıyor kullanamıyoruz gibi yorumlar görmüştüm.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Papağanlar rahat kullanamıyor diye öyle dedi sanırım, ben muhabbetim için internetten akıllı yemlik alırken hep sultan papağanıma aldım kafası sığmıyor kullanamıyoruz gibi yorumlar görmüştüm.
Hadi yaa ben de istiyordum hem Sultan papağanı hem de mubiş Sultan hanım için ama demek ki ikisi de kullanamaz. Zaten mubiş Sultaniçe standart yemliklerde yiyemiyor kafası sığmıyor 😂

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Hadi yaa ben de istiyordum hem Sultan papağanı hem de mubiş Sultan hanım için ama demek ki ikisi de kullanamaz. Zaten mubiş Sultaniçe standart yemliklerde yiyemiyor kafası sığmıyor 😂
Valla ben trendyolun yalancısıyım ama baya bi yorum vardı ☺ Şunu da söylemeden geçemicem sen Sultan hanımdan bahsettiğinde Şener Şen gibi Çultan Hanım şeklinde okuyorum istemsiz 😅

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Valla ben trendyolun yalancısıyım ama baya bi yorum vardı ☺ Şunu da söylemeden geçemicem sen Sultan hanımdan bahsettiğinde Şener Şen gibi Çultan Hanım şeklinde okuyorum istemsiz 😅
Bak bu iyiydi 😂 sen öyle diyince benim de aklıma Cem Yılmaz'ın Çultan Ahmet'i geldi 😂😂😂

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ben akıllı yemliği kullanmıyorum... Yerken doya doya yemesini istiyorum... Sanki akıllı yemlikten tam anlamlıyla beslenmediklerini hissediyorum... Ayrıca dezenfekte edilmesini de daha dikkat istiyor...

alici0

Aktif Üye
Kafes Düzeni:

Kafes:

• Her şeyden önce kuşun rahat edebileceği ve kafes içinde de gereksinim duyacağı malzemelerin uçuşuna ve kanat çırpmasına engel olmaması gerekmektedir.
  • Alacağınız kafes kuş türüne uygun olmalıdır.
  • Kafesin kuşun sağlığını tehdit edecek malzemeden yapılmadığına emin olun. Boyalı kafesler kuşlar için zararlı olabilmektedir.
  • Rüzgar olmayan ve hava akımı içermeyen bir konumda yerleştirilmesi önemlidir.
  • Kafesin altında kafes taban ızgarası olmalıdır. Bu ızgara; çok küçük yavruların ve yerde bulunması gereken hasta kuşların dışında mutlaka kullanılmalıdır. Dışkı yemelerini, ayak ve bedenlerinin pisliğe bulaşmasını, kirlenmiş yemleri tüketmelerini, tabana serilen kağıtları kemirmelerini vs. önleyecektir.
  • Kafes daima temiz olmalıdır ve kuşlara zarar vermeyecek temizlik ürünleri kullanılmalıdır.
Kafesin İçi:
  • Tünek en gerekli malzemelerin arasında yer alır. Tahta tünek kuşunuzun sağlığı için tercih edin. Kuşların sağlıklı hareket etmesi açısından tünekleri paralel yerleştirin. Kafesin içinde bulunan tünekler pürüzsüz tahtadan olmalıdır. Kuşun ayak sağlığı, gaga ve tırnakları için tahta tünekler çok önemlidir. Kafes kuşları için en ideal tünek tahta ve ağaç dalından yapılmış tüneklerdir. Böylece kuşunuzun tırnakları kendiliğinden törpülenecek ve siz kesmek zorunda kalmayacaksınız. Tahta tünekler mantar enfeksiyonunu ve parazit yuvalanmasına engel oldukları için diğer tüneklere (plastik tüneklere) göre daha sağlıklıdır. Kuşlar hayatlarının büyük bölümünü tüneklerin üzerinde geçirdiklerini unutmayalım. O yüzden tahta tüneklerin kullanılması kanatlı uzmanlar tarafından da sık sık tavsiye edilir.
  • Kafesinize uygun olan suluk ve yemlik seçilmelidir. Kuşunuz suluk ve yemliğe rahat ulaşmalıdır. Suyu her gün tazeleyin. Kuşlar yemi yedikten sonra su içmeye gider. Su içmeye giden kuşlarda ağızlarında ister istemez yem veya mama artıkları bulunur. Bu yem veya mama artıkları kuşlar su içtikleri zaman suluklarına suyuna otomatikman içine düşer. Bu artıklar organik maddelerdir. Organik madde olan yerde bakteri, virüs ve mantar üreyebilir. Bundan dolayı olası suyun içinde üreyen bakteri, virüs ve mantar yüzünden kuşunuz hastalanabilir. Ben o yüzden sulukların içinde olan suları her gün tazeliyorum. Buna siz de özen gösterin ki kuşunuz sağlıklı olsun. Suluk temizliği çok önemlidir. Özellikle suluğun tabanı leke yapar, tortu oluşur. Tabanında su biriktiği için orda organik maddeler birikmeye başlar. Biriktiği zaman orda üreyen bakteriler orda kolonileşmeye başlar. Kuşlara parazit etkisi yapan ve kuşları hasta yapan bakteri çeşidi olabilir. Bundan dolayı lütfen kuşunuzun günlük suyunu tazeleyin ve suluğunu kısa zamanda içerisinde temizleyin. İçinde herhangi bir tortu kalmayacak bir şekilde kuşunuzun suluğunu yıkayıp temizleyin. Kuşlarınız daha sağlıklı olacaktır.
  • Gaga ve tırnakların törpülenmesi için önemli olan gaga taşı, ayrıca kuşun ihtiyaç duyduğu mineralin de karşılanmasını sağlar ve sağlıklı kalmasına yardımcı olmaktadır. Biçimsiz gagaları şekillendirir.
  • Kalamar Kemiği kuşlar için oldukça zengin bir kalsiyum kaynağıdır. Kemik ve kas yapısını güçlendirir. Tüylere canlılık ve parlaklık verir.
  • Kafese kuşun sindirim sağlığı için kuş kumu mutlaka konulmalıdır. Grit kuş kumu tercih etmenizi öneriyoruz. Verilmediği takdirde her ne kadar kaliteli besinle beslenmiş olursa olsun bunları sindirip özümleyemeyeceğinden bu besinlerden yararlanamazlar.
  • Eğer yerleştirdiğiniz aksesuarlar kuşun hareketlerini kısıtlamaması gerekir. Aksesuar kullanımında ayrıca aşırıya kaçmamak ve kafesin büyüklüğünü azaltmayacak şekilde tercihte bulunmak oldukça önemlidir.
  • Kaliteli ve kuşunuza uygun yem karışımı kuşunuz için çok önemlidir. Kafeste yemin taze ve tozsuz olmasına çok dikkat ediniz.

Bunun dışında dikkat etmeniz gerekenler:

Düzenli olarak,

• Multivitamin: Röhnfried Gervit-W (Haftada bir defa damacana içme su ile 5 damla yarım sulukta)
  • Probiyotik: Röhnfried Entrobac (Haftada bir defa damacana içme su ile mercimek tanesi kadar yarım sulukta)
Tüy döneminde,
  • B Vitamini: Röhnfried Amin Forte ya da Tollisan Tollaymin Forte (Haftada iki defa damacana içme su ile 5 damla yarım sulukta)
Tüy dönemi dışında,
  • B Vitamini: Röhnfried Amin Forte ya da Tollisan Tollaymin Forte (İki haftada bir defa damacana içme su ile 5 damla yarım sulukta)
kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Bunlar verilirken arada 3 gün olmalıdır. Yani pazartesi multivitamin veriyorsanız probiyotiği Perşembe vermelisiniz.
hocam merhaba tekrardan ,burdaki vitamin ve prebiyotiklerinin siparişini veriyorum da gözüm multivitamin olan röhnfried gerwit-w çok pahalıymış.Yinede almak için maaştan zorlama yapacağız ama çok önemli mi ,tavsiye ediyorsunuz zaten ama bu fıyatlara nazaran onu alma bak buda ıyı ısını gorur dedıgın veya bunu mutlaka ne yapıyorsan yap al mı dersınız .tesekkur ederim

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
hocam merhaba tekrardan ,burdaki vitamin ve prebiyotiklerinin siparişini veriyorum da gözüm multivitamin olan röhnfried gerwit-w çok pahalıymış.Yinede almak için maaştan zorlama yapacağız ama çok önemli mi ,tavsiye ediyorsunuz zaten ama bu fıyatlara nazaran onu alma bak buda ıyı ısını gorur dedıgın veya bunu mutlaka ne yapıyorsan yap al mı dersınız .tesekkur ederim
1L olanlar size fazla gelir 30ml halide bölünmüş olarak satılıyor onlardan alın 6 ay sonra yine aynı şekilde alırsınız.Bence gerwit ve entrobac olmazsa olmaz mutlaka kullanılması gerekiyor mamaist.com dan temin edebilirsiniz

alici0

Aktif Üye
1L olanlar size fazla gelir 30ml halide bölünmüş olarak satılıyor onlardan alın 6 ay sonra yine aynı şekilde alırsınız.Bence gerwit ve entrobac olmazsa olmaz mutlaka kullanılması gerekiyor mamaist.com dan temin edebilirsiniz
çok tesekkur ederim.

Üst Alt