• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Kafes düzeni

makbulee

Yeni Üye
İyi akşamlar arkadaşlar bugün bir çift muhabbet kuşu sahiplendim aldığım yer yavru yapacaklarını söylediler ve yuvalık da aldım, eve geldim yuvalığın içini düzenleyip taktım fakat dişi kuş sanırım evdeki yuvalığı garipsedi kafese yumurtlamış o da ne yazık ki çatlamış bende aldım sadece çatlak diye yuvalığın içine koydum şuan kuşlara yaklaşınca yuvalığa kaçıyor erkek de dişi de sizce bir sonra ki yumurtayı dışarı yapmaması için ne yapmam gerekiyor teşekkür ederim cevaplarınız için şimdiden

Tuba K.🥈

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Forum Rehberi
İyi akşamlar arkadaşlar bugün bir çift muhabbet kuşu sahiplendim aldığım yer yavru yapacaklarını söylediler ve yuvalık da aldım, eve geldim yuvalığın içini düzenleyip taktım fakat dişi kuş sanırım evdeki yuvalığı garipsedi kafese yumurtlamış o da ne yazık ki çatlamış bende aldım sadece çatlak diye yuvalığın içine koydum şuan kuşlara yaklaşınca yuvalığa kaçıyor erkek de dişi de sizce bir sonra ki yumurtayı dışarı yapmaması için ne yapmam gerekiyor teşekkür ederim cevaplarınız için şimdiden
İyi akşamlar çatlak yumurtanın gelişeceğini sanmıyor yuvalık geç takıldı daha önceden çiftleşme olmuş demekki şuan yuvayı sahiplenmedikleri ortamda değiştiği için hemen girmeyebilirler. Dışarı yapmaması için yapabileceğiniz birşey yok diye biliyorum onların yuvayı sahiplenmeleri lazım sakin bir ortama koyun çok rahatsız etmeyin

makbulee

Yeni Üye
İyi akşamlar çatlak yumurtanın gelişeceğini sanmıyor yuvalık geç takıldı daha önceden çiftleşme olmuş demekki şuan yuvayı sahiplenmedikleri ortamda değiştiği için hemen girmeyebilirler. Dışarı yapmaması için yapabileceğiniz birşey yok diye biliyorum onların yuvayı sahiplenmeleri lazım sakin bir ortama koyun çok rahatsız etmeyin
Teşekkür ederim ya aslında yumurtayı bilerek koydum ki belki dikkatini çeker yuvaya girdiği zaman diye yarın çıkarım o zaman artık iyi akşamlar

Tuba K.🥈

Eski Forumcu
Forum Rehberi
Teşekkür ederim ya aslında yumurtayı bilerek koydum ki belki dikkatini çeker yuvaya girdiği zaman diye yarın çıkarım o zaman artık iyi akşamlar
Düşüncenizde haklıda olabilirsiniz deneyin isterseniz yuva ağzınada yaklaşmıyorlarmı hiç

makbulee

Yeni Üye
Düşüncenizde haklıda olabilirsiniz deneyin isterseniz yuva ağzınada yaklaşmıyorlarmı hiç
Valla daha bugün aldım geldim, yuva ağzında dişi kuşu bir kaç kez gördüm ben, kafese yaklaştığım zaman da yuvaya giriyor erkek kuş ile birlikte umarım yuvaya yumurtlar bir sonraki yumurtayı

Tuba K.🥈

Eski Forumcu
Forum Rehberi
Valla daha bugün aldım geldim, yuva ağzında dişi kuşu bir kaç kez gördüm ben, kafese yaklaştığım zaman da yuvaya giriyor erkek kuş ile birlikte umarım yuvaya yumurtlar bir sonraki yumurtayı
Dediğim gibi mümkünse rahatsız edilmeyecekleri bir odaya koyun yuvaya girer umarım

makbulee

Yeni Üye
Ekli dosyayı görüntüle IMG_20250912_232906.jpgEkli dosyayı görüntüle IMG_20250912_232917.jpg
Herkese merhaba arkadaşlar bu çifti 3 gün önce eve getirmiştim, aldığım yer çiftleştiklerini belirtmişti, aldığım gün de zaten dışı kuş kafes tabanına yumurtlamıştı , bugün mantıken 2 gün arayla yumurtladıği için bugünde yumurtlaması gerek ti fakat yumurtlamamış , galiba yer değişikliğinden dolayı strese girdi sizce fotoğraf da yumurtası var gibi duruyor mu? Ya da tekrardan ne zaman çiftleşirler. Birde kafes düzenim düzgün mü bugün tellere tutunarak uyuyor ikisi de

Tuba K.🥈

Eski Forumcu
Forum Rehberi
Merhaba dişi kuşunuzun yumurtası var gibi duruyor dışkıları da paylaşır mısınız. Kafes düzeni iyi duruyor fakat kalamar kemiğini ters takmışsınız alçı gibi olan yer kuşlara dönük olacak orayı kemirecekler yani

makbulee

Yeni Üye
Merhaba dişi kuşunuzun yumurtası var gibi duruyor dışkıları da paylaşır mısınız. Kafes düzeni iyi duruyor fakat kalamar kemiğini ters takmışsınız alçı gibi olan yer kuşlara dönük olacak orayı kemirecekler yani
Teşekkür ederim çekerim fotoğrafını şimdi

makbulee

Yeni Üye
Ekli dosyayı görüntüle IMG_20250913_000723.jpg
Yine kafes tabanına yumurtlamış sizce neden girmiyor yuvaya yumurta da çatlak yoksa yuvaya koyabilir miyim?? İki oldu bu kafes tabanına yumurtlamasıEkli dosyayı görüntüle IMG_20250913_000949.jpg

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye