• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Kafes düzeni

ekoeko99

Yeni Üye
Merhabalar, buyuk bir kafesim var sultan papağanları için kullanılan kafeslerden diye aldim. İçinde iki muhabbet kuşu bakiyorum. Kafes düzeni hakkinda bir tavsiye veya gördüğünüz hata varsa yazar mısınız? Bir de kafesin kuşların temas ettiği kısımlarını beyaz sirke ve su ile temizliyorum önerebileceğiniz kuşlarla temasında sorun olmayan bir dezenfektan var mıdır ve ne kadar sürede bir temizlemek gerekir tavsiyelerinize açığım.20250903_235332.jpg20250903_235332.jpg

Ekli dosyalar

TarçınTaş

Paylaşımcı
Merhabalar, buyuk bir kafesim var sultan papağanları için kullanılan kafeslerden diye aldim. İçinde iki muhabbet kuşu bakiyorum. Kafes düzeni hakkinda bir tavsiye veya gördüğünüz hata varsa yazar mısınız? Bir de kafesin kuşların temas ettiği kısımlarını beyaz sirke ve su ile temizliyorum önerebileceğiniz kuşlarla temasında sorun olmayan bir dezenfektan var mıdır ve ne kadar sürede bir temizlemek gerekir tavsiyelerinize açığım.Ekli dosyayı görüntüle 93536Ekli dosyayı görüntüle 93536
Kafes düzeni için bir tünek yukarıya ekleyebilirsiniz fakat bir isteğim olacak. Sarı dişi kuşun yüzünün gözüktüğü bir fotoğraf atar mısınız, yüzünde ki tüyler bir garip geldi bana bu fotoğraftan.
Sirkeli su ile sildikten sonra havalandırıp kuşları içine koyun, sirkenin kokusu rahatsız edebilir. Ben kuşumun kafesinin alt tarafını her gün değiştiriyorum, kafesi tamamen haftada bir yıkıyorum. Tavsiyem eğer evinizde bulunuyorsa buhar makinesi ile yıkayın. Kuşum dışarda gezerken ben haftada bir kafesini buharla yıkıyorum imkan varsa önerimdir. Herhangi bir şey kalma olasılığını sıfıra indiriyor.
Onun dışında kafeste tül kullanımını önermiyorum, ayakları takılabilir çok tehlikeli. Birde ikinci fotoğrafta streç film sarmışsınız sanırım, lütfen yemediğinden emin olun. YemeIeri çok riskli, zararlı onlar için.
Tüyleri kadar ömürleri olsun🌸

ekoeko99

Yeni Üye
Kafes düzeni için bir tünek yukarıya ekleyebilirsiniz fakat bir isteğim olacak. Sarı dişi kuşun yüzünün gözüktüğü bir fotoğraf atar mısınız, yüzünde ki tüyler bir garip geldi bana bu fotoğraftan.
Sirkeli su ile sildikten sonra havalandırıp kuşları içine koyun, sirkenin kokusu rahatsız edebilir. Ben kuşumun kafesinin alt tarafını her gün değiştiriyorum, kafesi tamamen haftada bir yıkıyorum. Tavsiyem eğer evinizde bulunuyorsa buhar makinesi ile yıkayın. Kuşum dışarda gezerken ben haftada bir kafesini buharla yıkıyorum imkan varsa önerimdir. Herhangi bir şey kalma olasılığını sıfıra indiriyor.
Onun dışında kafeste tül kullanımını önermiyorum, ayakları takılabilir çok tehlikeli. Birde ikinci fotoğrafta streç film sarmışsınız sanırım, lütfen yemediğinden emin olun. YemeIeri çok riskli, zararlı onlar için.
Tüyleri kadar ömürleri olsun🌸
Selam sari kuşum tırnağını kasirken gözüne taktı ve gözü kızarıp şişti. Forumdaki diger arkadaşlardan tavsiye aldim teramisin kremi ve steril goz damlasiyla tedavi ediyorum 4 gündür.

Streci yemiyorlar ona dikkat ediyorum tule ayakları takılmasın diye strec sardım tül de olmazsa çok fazla tuy ve yem kabuğu odaya doluyor bunun için bir tavsiyeniz varsa dikkat edebilirim. Altındaki peçeteyi bende her gun değiştirmeye dikkat edeyim o halde. Sirkeli su tünek silmek için de uygun mudur?

Tavsiyeler için cok tesekkur ederim 😊

Şahin_tutuş

Paylaşımcı
Merhabalar, buyuk bir kafesim var sultan papağanları için kullanılan kafeslerden diye aldim. İçinde iki muhabbet kuşu bakiyorum. Kafes düzeni hakkinda bir tavsiye veya gördüğünüz hata varsa yazar mısınız? Bir de kafesin kuşların temas ettiği kısımlarını beyaz sirke ve su ile temizliyorum önerebileceğiniz kuşlarla temasında sorun olmayan bir dezenfektan var mıdır ve ne kadar sürede bir temizlemek gerekir tavsiyelerinize açığım.Ekli dosyayı görüntüle 93536Ekli dosyayı görüntüle 93536

Tercih meselesi tabiiki ama ben olsam sarı kuşun durduğu dal olan kahverengi tüneği diğerine paralel yapardım. Atlasınlar o tünekten diğer tüneğe. Böyle olması şart demiyorum tabi yanlış anlaşılmasın.

Dezenfektanlara para harcamak gerekli mi emin değilim. Kafesin altını düzenli alıyorsanız zaten sirke falan temizlik yapıyorsunuz. @Mehmet Gürbüz 'ün tavsiye ettiği tünekleri fırınlama yöntemi vardır onu tavsiye edebilirim. Çünkü tünekler ara sıra dışkıların bulaştığı şeylerdir.

Suluk ve yemlik yanyana gibi gördüm. Suluğu mümkün olduğunca yemlikten en uzak yere koyabilirsiniz. Bunun iki sebebi var. kuşlar yrm yedikten hemen sonra suya dadanıp suluğu kabukla falan kirletebiliyorlar. İkinci nedeni ise suluğa yakın bir yemliğin nemlenme ihtimali vardır. Nemlenen bozuk yem küçüklere zarar edebilir zamanla.

Dezenfektan belki şöyle bir senaryoda önemli hale gelebilir. Çiftleştirip yavru alma gibi durumlarda strese girmesinler diye kafes altına çok müdahale edemeyebiliyoruz stresli kuşlarda. Dişi de dışkılarını biriktirip kocaman yapıyor. O zaman kafes altını temizleyemediğim durumlarda dezenfektan sıkıyorum ben. Maalesef kafesim duvara sabit olmadığı ve büyük olduğu için altını çekerken ciddi manada patırtı yqpıyor kafeste bu işlem. En azından kafes altına çok sık müdahale etmiyorum müökün olduğunca.

Muhabbet kuşu bakmak deyince piyasada kullanılan dezenfektan virkon s'tir. İnternetten daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Ha tekrar söylüyorum kullanmaya çok da gerek yok bence. Bilgi olsun diye yazdım.