• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Kafes Düzeni

Sygoldex

Aktif Üye
Eş sahiplenseydiniz keşke o zaman yalnızlıktan bağırmazdı, eminim ki ilgi ve arkadaş istiyordu
Sizde bilirsiniz ki çok sosyaldirler
Hayatı boyunca kızgınlıkta olmaz tabiki, kızgınlık sesi farklıdır ve ötüş susmadan boyun yukarı şekilde dakikalarca olur, bende yıllardır beslemekteyim
Eş aldım 2 yaşındayken. Eşini dövdüğü için vazgeçtim bu işten. Ama yalnız değildi emin olabilirsiniz. Ben her sabah oldukları odaya girer. Hepsini salardım beraber takılırlardı. Akşam tekrar odaya girdiğimde zaten kafeslerinde mayışmış olurlardı. Sultan papağanım ve sevda papağanım çok iyi anlaşırdı anlatsam inanmazsınız. Muhabbet kuşlarım da köşede takılırdı birbirlerini ellemezlerdi hiç. Gün boyu oyuncaklarla ve arkadaşlarıyla oynayan, uçan bir kuşun yalnızlıktan bağıracağını sanmıyorum açıkçası. Ama erken kalktığım günler veya uyumadığım günler sabah ilk sevda papağanımın bağırdığına, diğerlerini de uyandırıp hep beraber bağırdıklarına da şahit oluyordum. Yaramazdı bizim ufaklık.Şuanda aynı sistem devam ediyoruz ama tek fark benim odamdalar.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Eş aldım 2 yaşındayken. Eşini dövdüğü için vazgeçtim bu işten. Ama yalnız değildi emin olabilirsiniz. Ben her sabah oldukları odaya girer. Hepsini salardım beraber takılırlardı. Akşam tekrar odaya girdiğimde zaten kafeslerinde mayışmış olurlardı. Sultan papağanım ve sevda papağanım çok iyi anlaşırdı anlatsam inanmazsınız. Muhabbet kuşlarım da köşede takılırdı birbirlerini ellemezlerdi hiç. Gün boyu oyuncaklarla ve arkadaşlarıyla oynayan, uçan bir kuşun yalnızlıktan bağıracağını sanmıyorum açıkçası. Ama erken kalktığım günler veya uyumadığım günler sabah ilk sevda papağanımın bağırdığına, diğerlerini de uyandırıp hep beraber bağırdıklarına da şahit oluyordum. Yaramazdı bizim ufaklık.Şuanda aynı sistem devam ediyoruz ama tek fark benim odamdalar.
İlk cümleniz herşeyi açıklıyor büyük ihtimalle dişi ve çok baskındı😊

efeyilmazbursa

Aktif Üye
Kafes düzeni demişken seba yuvalık tercihi sizce mantıklı mı yoksa tahta yuvalıklara yönelmeli miyim?

vebba

Yeni Üye
Bu kuşum korona döneminde tek takımla üretim yaptığım zaman çıkan yavrulardandı. Sevda üretimini bıraktığım için Anne babasını sahiplendirip bu yavruyu kendime el besleme yaptım ve baktım. Bu yavrum 2-3 aylık olduğundan beri böyle öterdi hiç susmazdı. İlk başlarda başka odada besliyordum yine aynıydı ama uzaktan sesi rahatsız etmiyordu. Taşınma sürecimiz oldu koyacak yer bulamadım 3-4 aydır da aynı odada kalıyorduk. Bir kuşun hayatı boyunca kızgınlıkta olacağını da sanmıyorum :D Her sabah 5te beni kaldırır akşama kadar öterdi. Dışarı saldığım süreç boyunca biraz susardı sadece. Ve ben sevda papağanıma cicikuş kelimesini öğretmiştim bebekliğinden beri günde 3 saat dinleterek. Aramızda ki bağ güçlüydü sevdalar sahiplerine çok bağlı kuşlar :D:D
sevda papağını iş yerimizde vardı bayram tatilinde işyerinde yalnız kalmasın diye ve getirmiştim sabahın erken saat lerinde ötüp bizi uyandırıyor aslınbda ilk başlarda hoşuma gitmişti ama sonra rahatsı etmeye başladı evde sürekli beslemeye karar vermiştim ama bu duurmdan dolayı bayram sonrası tekrar işe götürüp orada beslemeye devam ettik. forpus papağanı nasıl acaba oda sevda papağanı gibimidir.

Sygoldex

Aktif Üye
sevda papağını iş yerimizde vardı bayram tatilinde işyerinde yalnız kalmasın diye ve getirmiştim sabahın erken saat lerinde ötüp bizi uyandırıyor aslınbda ilk başlarda hoşuma gitmişti ama sonra rahatsı etmeye başladı evde sürekli beslemeye karar vermiştim ama bu duurmdan dolayı bayram sonrası tekrar işe götürüp orada beslemeye devam ettik. forpus papağanı nasıl acaba oda sevda papağanı gibimidir.
Forpusları bilmem ama sevda kadar olmadığına eminim.

efeyilmazbursa

Aktif Üye
Bende yaratmadı. İçine talaş koyun. Kuluçka sonrası yıkayıp temileniyor. Bit vs olmasını engelliyor. Gayet kullanışlı.
çok sağ olun farklı konu açmamak için buradan sorayım kuşum için anasonlu grit kum aldım sizce zararı var mı anasonun

Ekli dosyalar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
çok sağ olun farklı konu açmamak için buradan sorayım kuşum için anasonlu grit kum aldım sizce zararı var mı anasonun
Anosonun zararı yok ancak Girit kum değilde daha çok kristal gibi geldi bana. Kapak açık halde görebilir miyiz.

Konumuza iz veya başkası yorum yaptıkça konunuz en üste çıkıyor merak etmeyin. ☺